PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=616381}
7,7 90 tys. ocen
7,7 10 1 89862
6,7 21 krytyków
American Horror Story
powrót do forum serialu American Horror Story

Intro

ocenił(a) serial na 10

Zawsze pomijam.Wzbudza we mnie raczej niechciane emocje. Ktoś jeszcze ma podobnie? XD Nie jestem szczególnie wrażliwa ale... brrrrrrrrrrrrr.

ocenił(a) serial na 4
justareader

Łe, a ja akurat miałam odwrotnie.
Ani razu intra nie pominęłam:)
Zwłaszcza że w pewnym momencie okazało się i tak best part odcinka AHS...

ocenił(a) serial na 9
justareader

Ja też, ale raczej dlatego, że wydaje mi się strasznie dłuugie xd

ocenił(a) serial na 7
justareader

Intro jest ekstra. Nigdy nie pominęłam i za każdym razem mam dreszcze ;)

ocenił(a) serial na 6
justareader

Intro to jeden z największych plusów serialu. Niecała minuta pełna tajemnicy, mroku... (za pierwszym razem również miałem dreszcze), niewątpliwie zasługa także muzyki. Szkoda, że klimat z intra nie udziela już się w takim stopniu w trakcie całego serialu.

justareader

Co prawda obejrzałem dopiero trzy odcinki, ale ten serial bardziej pasuje mi pod dramat niż pod horror więc u mnie intro także wzbudza negatywne emocje w stosunku do tej produkcji.
Ogółem dziwnie się czuję oglądając ten serial. Nie chodzi mi o strach itp., ale o to, że czuję jakby ta produkcja była czymś zupełnie nowym przez co nie wiem nawet czy mi się naprawdę podoba ten serial i wciąga co raz głębiej, czy też jest to jakaś porażka :)
Wiem jedno - to nie jest np. taki SUPERNATURAL, które większość osób może odebrać ten serial neutralnie, AHS albo się podoba albo nie, z czego wnioskuję po swoich odczuciach.

ocenił(a) serial na 7
justareader

Intro jest beznadziejne. Te ujęcia słoików maja mnie wprowadzić w nastrój? bitch please, i te "straszne" bity -.- Ogólnie serial spoko, nie jestem jakoś specjalnie zachwycone, ale ciekawi mnie 2 sezon :)

ocenił(a) serial na 7
justareader

Masz rację - intro budzi niechciane emocje ;) Ale to, że jest takie niepokojące, dla mnie jest jego największym plusem. To jeden z lepszych, najbardziej klimatycznych openingów, jakie widziałam. Napisałam o tym na moim blogu - zapraszam do odwiedzin. http://chodznafilm.blogspot.com/2012/09/subiektywny-przeglad-najciekawszych.html

ocenił(a) serial na 8
justareader

Sam serial nie jest tak straszny jak intro. Opening pierwszego sezonu obejrzałam tylko raz, zawsze w jego trakcie zajmowałam się czymś innym, przyjemnym, bo się bałam. A opening drugiego sezonu właśnie wbił mnie w fotel. Jasno, dzień, słychać za oknem dźwięki codziennego życia, ptaszki latają, sąsiedzi chodzą po klatce schodowej, a ja jestem totalnie wystraszona. Wolę nie wiedzieć co bym czuła oglądając to w nocy... ^^

ocenił(a) serial na 8
justareader

Też kilka razy pominęłam intro i nie potrafię wskazać emocji, które by tym kierowały. Bynajmniej nie przez rozczłonkowane ciała w słojach z formaliną. Nie przeraża mnie to i mogę na to patrzeć. To COŚ było w spojrzeniu dzieci z fotografii xD Jak dla mnie tylko dzieci potrafią wywołać mały dreszczyk a nie żaden psychopata/ duch/ itp. Serial dobry, fajnie się ogląda, nie nudzi, jest zaskakujący - lepszy niż nie jeden film, który zalicza się do horrorów. Muzyka w intro świetna. Tylko jest kilka rzeczy, na które przydałyby się odpowiedzi.