Tate z Violet chodzą po plaży i wogóle ale Tate już nie żyje więc jak może wyjść z domu???
nie jestem pewna na sto procent bo dość dawno oglądałam pierwszy sezon ale z tego co pamiętam chodzili po plaży w halloween, a wtedy każdy duch mógł "robić co chciał" :) dlatego nieżywi ludzie, których Tate zabił w szkole przyszli go nawiedzić...tylko w halloween mogli to zrobić ;)
Tak było jeszcze mówione o tym że mogą wychodzić tylko w halloween :)
ja jednego tylko nie rozumiem skoro Moira umarła jako młoda kobieta to dlaczego tylko mężczyźni ją taką widzą przecież duchy się nie starzeją :/
W którymś z odcinków była mowa o tym, że kobiety widzą dusze, a mężczyźni widzą to co chcą widzieć ;)
to dlaczego zarówno mężczyźni jak i kobiety widzieli Nore, która umarła przez II wojną światową, jako młodą kobietę?
Szczerze mówiąc też mnie to trochę zastanawia. Ale chyba nie było to dokońca wyjaśnione w serialu.
Może na tym forum znajdziesz więcej na ten temat:
http://www.filmweb.pl/serial/American+Horror+Story-2011-616381/discussion/Moira, 2378647
O to chodzi, że w tym domu są RÓŻNE rodzaje duchów. Poltergeisty, upiory, strzygi etc. Można sobie nawet porównać ich zdolności i zachowania do tych "książkowych" duchów.
A Moira jest sukkubem. Mężczyźni widzą ciało, a kobiety duszę, to tak na prawdę jest tylko wskazówka. Gdyby tak było to kobiety widziałyby wszystkie duchy inaczej niż mężczyźni. Moira została skazana na taki los przez swoją niezwykłą urodę, która za życia kusiła mężczyzn, nawet jeśli ona sama tego nie chciała. No i z powodu swojej urody zmarła.