PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=616381}
7,7 90 tys. ocen
7,7 10 1 90358
6,6 29 krytyków
American Horror Story
powrót do forum serialu American Horror Story

Kojarzy ktoś co to za piosenka z 7 odcinka 1 sezonu, gdy Violet rozmawia z Tatem, Tate pokazał jej zdjęcia tej rodziny doktora. Jest to dokładnie 26min 40sekunda odcinka, zaraz potem Violet każe odejść duchowi dziewczyny zadźganej nozem...

Jarek375

Jest to utwór Kissing Cousins pod tytułem Don't Look Back.

Mam świra na punkcie muzyki z tego serialu... xD

ocenił(a) serial na 10
KaleidM

Dzięki serdeczne, magiczna nuta..! Fajna jest tez: Mirah - Special death ;)
Może polecisz coś ciekawego w tym klimacie, nie jakieś klasyki bez słów albo jakieś szybkie i głośne, tylko takie spokojne jak ta Dont Look Back czy Special death

Jarek375

Ale też z American Horror Story, czy ogólnie? :)

KaleidM

Bo jeżeli z AHS, to:
Gossling - Hazard
Hannah Peel - Tainted Love (tak bardzo Tate i Violet <3 )
Lauren o'Connell - House of the Rising Sun
Carina Round - For Everything a Reason
Haroula Rose - Lavender Moon
Carina Round - Do You
Son Lux - Flickers
Harsh Realm - Widowspeak

A jeśli ogólne, to jeszcze coś Ci mogę podrzucić. :)

ocenił(a) serial na 10
KaleidM

Niestety jednak nie mój typ, nie przemawia do mnie piosenka samymi słowami, musi jednak fajnie brzmieć...
Spodobała mi się Mirah-the garden - znakomity wokal + cała reszta...

ocenił(a) serial na 10
Jarek375

Ale zdaje sie że ta Garden nie jest z AHS, także jak masz coś fajnego nie z AHS to możesz podać ;D
Ogólnie żałuję ze w 2gim sezonie AHS nie ma Violet a raczej aktorki jej grającej, polubiłem ją...

Jarek375

Hmm. Mówi się trudno. :)
Z innych dokonań... Cały album Soulsavers z Davidem Gahanem na wokalu - The light the dead see, radzę Ci też poszperać w utworach Depeche Mode (kilka tytułów: Damaged People, Blasphemous Rumours, Precious, Somebody, Stripped...) i solowych dokonaniach członków tego zespołu - wymienionego wyżej D. Gahana (album Hourglass) i Martina L. Gore'a (albumy Counterfeit e.p. i Counterfeit 2).
Z damskich wokali oczywiście Katie Melua - Spiders Web, Nouvelle Vague - In a Manner of Speaking (i inne utwory, grają bardzo klimatycznie), może przypadnie Ci do gustu album Lungs zespołu Florence and the Machine albo utwór Kylie Minogue - Confide in me (wersja z Abbey Road Studios). Jeżeli nie przeszkadza Ci niemiecki to Diorama - Das Meer...

Daj znać, co Ci podpasowało - może polecę Ci coś jeszcze w podobnym klimacie. :)

KaleidM

A tak nawiązując do dalszej części Twej wypowiedzi - też żałowałam, że Taisy nie było w drugim sezonie, aczkolwiek nie bardzo mogę sobie wyobrazić jaką rolę mogłaby przejąć albo jaką dodatkową postać miałaby zagrać. Według mnie Asylum jest idealny zarówno pod względem obsadzenia ról, jak i fabuły. :)

ocenił(a) serial na 10
KaleidM

Asylum wg. mnie trochę lepszy od pierwszego sezonu, chociaż nagłe zwroty akcji są aż przegięte, np. ten z Almą.. kto oglądał ten wie :D Do Sabatu jeszcze nie doszedłem, ale podobno słabszy od poprzednich.. zobaczymy ;) Wiesz może czy mają być kolejne sezony?
Muzy posłucham może dzisiaj wieczorem albo jutro dam znać co mi podpasowało, thx :)

Jarek375

Oczywiście. W tym roku ma zacząć lecieć 4 - AHS the Freak Show. :) Jest na filmwebie już strona - http://www.filmweb.pl/serial/American+Horror+Story%3A+The+Freak+Show-2014-703003 ;)

Czekam na info jak tam muzyka. :D

ocenił(a) serial na 10
KaleidM

Muzyka średnio, jeszcze nie wszystkiego posłuchałem ale jednak chyba nie mój typ ;)

Jestem po Sabacie - najsłabszy sezon niestety ;/
Co do Freak Show to nie widzę w obsadzie Farmigi co mnie martwi... ;/ Za to jest Gabourey Sidibe co mnie dodatkowo wnerwia bo ta murzynka wytrąca mnie z fabuły gdy na nią patrzę, od razu skupiam się na jej "ponadprzeciętnych rozmiarach" delikatnie mówiąc.

Jarek375

Oj tam zaraz. Wygląda jak wygląda - nie koniecznie musi być to jej winą. Są choroby, o których nam się nie śniło... i nic niestety nie można z nimi zrobić.

Zdania są podzielone - jedne "źródła" mówią, że Farminga będzie w IV sezonie, inne zaś odwrotnie. Nie wiem, w co mam wierzyć.

Co do muzyki - no trudno :) Tym razem się nie udało Tobie pomóc, ale próbowałam ^^

KaleidM

*Farmigi rzecz jasna. Takie brzydkie "N" mi się wkradło w wypowiedź :D