Jak myslicie, co zobaczyła pielęgniarka na monitorze w szpitalu?
Totalnie nie wiem co o tym mysleć. 4 odcinek oczywiscie wymiata, serial staje się jeszcze
bardziej zakręcony. Cos niesamowitego ;) Juz nie moge doczekać się kolejnyych odcinków.
Dziecko w lateksie :P
No na pewno nic normalnego, myślę że dowiemy się tego za tydzień, chyba że znowu to będzie przemilczane, tak samo jak wiele innych wątków :P
Ha ha dobre spostrzeżenie! Dziecko w lateksie bije na twarz ;D. W góle to chciałabym poznać historię tego owego kondoma, bo jak na razie to z kopyta się on urwał o.0
dokładnie kim ten kondom jest ?! on mnie przeraża z tego wszystkiego najbardziej! xd hm na pewno już wszystkich zdziwiło, że ciąża trwa 8 tygodni a dziecko kopie ; 0 nie wiem może to posklejany potwór doktora Charlesa ? Czuję, że w kolejnym odcinku będzie jakaś miazga halloweenowa, nieżywa gejowska para, bliźniacy z lat 70-tych, zmarła kochanka doktorka puka do drzwi i dzwoni... Poza tym czy nie zdziwiła was śmierci ułomnej córki Constance? Dziwne coś musi "dawać" jej ten dom skoro do niego z nią targała...
Tak sobie myślę, że ona pragnęła bardzo zaciągnąć Addie na teren domu, bo wiedziała iż jest ona bliska śmierci. A gdyby skonała na jego terenie, jej duch zostałby tam "uwięziony" i Constance mogłaby mieć Addie zawsze przy sobie. Widać, że mimo wszystko kochała ją bardzo mocno. Wydaje mi się ze już więcej nie zobaczymy tej biednej dziewczyny.
Nie wiem czy jesteście obeznanie ze spojlerami dotyczącymi Tate'a które pochodzą z oryginalnego skryptu który wypłynął do sieci. Bo w związku z nimi mam kolejne przemyślenia, związane z nim, Constance oraz tego, czemuż to on w tym domu siedzi :)
oczywiście, że zobaczymy. Każdy, kto umarł w okolicach murder house wraca jako duch. Dziecko z downem po prostu będzie od teraz duchem (choć mnie się zdawało, że ona od samego początku nim była, no ale...)
@bettycoltrane - dobra teoria co do Addie i Constance. Początkowo myślałem, że ona gra wariatkę i nie chce, żeby jej córce udzielili pomocy, ale ostatecznie skłaniam się do tego, co napisałaś/eś. Poza tym - ta scena była NIESAMOWITA, strasznie emocjonalna. Addie w masce Pretty Girl wyglądała absolutnie creepy. Odcinek świetny.
w takim razie kochanka Bena też będzie dość często się pojawiać jako duch, skoro zabito ją na terenie domu. Jestem straasznie ciekawa o co chodzi z tym dzieckiem...
myślę, że kondom jest DEMONEM a nie duchem, tak jak pozostali. Może być inkubem, czyli demonem zapładniającym kobiety. Pielęgniarka w szpitalu zobaczyła oczywiście coś przerażającego w dziecku, które jest wynikiem seksu z tym demonem.
Mnie też tak przez mysl przeszło, że gosciem w lateksie, może być człowiek, ktory usmiercił dwie pielęgniarki, a przed tym prosił o pomoc. Drugi odcinek to był. Gosc był nieźle szurnięty ;)
Tate również może być duchem. I to on pewnie jest tym czyms w piwnicy, troche zagmatwane, ale cóż taki serial ;)
ostatecznie może się okazać, że każdy kto kiedykolwiek odwiedził rodzinkę w tym domu jest tak naprawdę duchem :P
Krąży teoria, że Rubber Man to ten doktor, który mieszkal w domu, a potwór w piwnicy to dziecko, ktrore pozszywał i ożywił. Być może próbuje stworzyć nowe poprzez Vivian i wlasnie to zobaczyla pielegniarka? ę.
Mam takie samo zdanie, gosc w kondomie to doktorek, a dziecko w łonie to to pozszywane dziecko, które on probuje ozywic. To najbardziej prawdopodobna teoria
Zapewne ujrzała jakiegoś zmutowanego potworka - może o dwóch głowach albo jak ktoś wspomniał wcześniej, w lateksie :)
Gdybym była na miejscu Vivian i widziała reakcję pielęgniarki od razu chciałabym zobaczyć co jest nie tak z dzieckiem. Wiadomo jednak, że napięcie w serialu musi być więc ten aspekt autorzy odłożą na później :) Końcowa scena jak dla mnie znana była gdzieś od połowy seansu - w końcu to Halloween więc musiało się to tak zakończyć, ale nie zmienia to faktu iż uwielbiam ten serial za świetny, zeschizowany klimat.
+ gejowska scena w łazience - mina Bena bezcenna :)
Polecam bardzo powoli, klatka po klatce przyjrzeć się monitorowi w scenie zanim pielęgniarka się dokładnie mu przyjrzy. Widać dosyć twarz/główkę dziecka :) Nadal nie wiemy czy jest w lateksie :P
Jak dla mnie tam nic nie ma.. ;) Wyobraź sobie, że to serial, który przeważnie ludzie oglądaja w TV i nie sądzę, żeby twórcy byli aż tak złosliwi, żeby nas zmuszać do tego stopnia dłubania. Na pewno się to wyjasni w 5 odcinku. Chcą bysmy czuli napięcie, a ono jest....oj jest. ;)
Jak dla mnie każdy nowy odcinek jest coraz lepszy:D 4 bardzo mi się podobał. Wow!!! co tam się działo, naprawdę ciekawe.!!!
http://chomik uj.pl/rumiko/SERIALE/Am erican.Horror.Story.S01E04.Hallo ween.1.HDTV.XviD-ASAP,1124762233.txt
Bez odstępów :)
moim zdaniem Tate jest duchem (na 100%) to że mógł wyjść i pogadać z doktorkiem przy kawie tylko mnie do tego przekonuje bo to było jego pierwsze pojawienie się po za domem i to 31 października - wyjaśnienie jest jak ten facio czyta Adi dlaczego duchy mogą pojawiać się między ludźmi w tym dniu.
Ciekawe dlaczego Constance jest w takiej komitywie z duchami i one z nią współpracują?!
i w dodatku w przed dzien halloween powiedzial Violet, ze ''jutro'' gdzies wyjda (z tego co pamietam), good point.
I tak samo z gospodynią, która w ten jeden dzień mogła wyjść uwolnić matkę od życia utrzymwanego sztucznie przez maszynę
Ja z kolei mam pewną teorię nt tego co wydarzyło się w domu w związku z Violet.
Po pierwsze, jestem prawie na 100% pewny, że Larry wszedł do środka. Dlaczego? Alarm był włączony, więc musiał wejść ktoś żywy z zewnątrz, podejrzenie pada oczywiście na niego.
Pytanie co się stało dalej, wątpię, żeby Larry chciał krzywdy Violet (mógłby wtedy zapomnieć o pieniądzach), więc sądzę, że mógł w jakiś sposób wyratować ją od Kondoma i... no właśnie? Porwać i żądać okupu? Najprawdopodobniejsze, ale mam nadzieję, że się mylę, bo to pójście po na łatwiznę i po prostu nudne, a od tego serialu wymagam zaskoczenia i niespodzianek.
Podsumowując, mam nadzieję, że mylę się całkowicie (tak samo, że mylicie się wy) i scenarzyści nas zaskoczą:)
serial genialny, wreszcie coś nowego i oryginalnego :) juz sie nie moge doczekac nastepnego odcinka :) Lateksowy koles bardzo ciekawy :)
W bodajże 3 odcinku, jak Doktor przyłapał córkę na paleniu to nie wyglądało, żeby byli na terenie domu. A Tate potem się spotkał z młodą. Mogę się mylić, ale nie jestem pewien ;)
jest to na terenie domu (specjalnie włączyłem ten fragment) - widać sznur od prania (Viv już w pierwszym odc. wyraźnie zaznaczyła że lubi normalnie suszyć pranie) i garaże więc to pewnie przejście między budynkiem gospodarczym a domem.
Mnie ciekawi kto potrącił córkę Constance i zbiegł z miejsca wypadku (moim zdaniem to niezastąpiony Larry spylał przed czymś).