PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=616381}
7,7 90 tys. ocen
7,7 10 1 90363
6,6 29 krytyków
American Horror Story
powrót do forum serialu American Horror Story

Sezon 2 SPOILERY

ocenił(a) serial na 8

Znalazłam stronę http://screenrant.com/american-horror-story-season-2-spoilers-aco-
144926/ (po angielsku niestety) gdzie są podane przewidywania co do treści kolejnego
sezonu. Wypowiada się też reżyser więc te info zdaje się być potwierdzone. Pokrótce
najważniejsze fakty:

1. Drugi sezon nie będzie kontynuacją poprzedniego - co oznacza nowe postaci, nową
lokalizację, nową historię. Wg reżysera wskazówki co do lokalizacji i ewentualnej fabuły
kolejnego sezonu zawarte są w odcinku Birth (jeśli się ich doszukacie dajcie znać :D ).

2. Najprawdopodobniej Jessica Lange i Dylan McDermott nie wystapią w kolejnej części
(ale nie wyklucza się ich epizodycznych ról - oczywiście już nie jako Ben i Constance). Ale
są też dobre wieści, bo część starej obsady ponownie pojawi się e serialu - kolejny raz,
oczywiście jako nowe postaci.

3. Co do tematu naszego Amerykańskiego Horroru :) to nadal nic nie jest pewne (trochę
mnie zaskoczyło, że wg reżysera poprzedni sezon dotyczył głównie niewierności w
związku O.o ale co tam). Możliwe, że będzie to związane z przestępczością, seryjnym
zabójcą albo zupełnie innym zwariowanym tematem. Jedynym pewnikiem jest fakt, że
AHS nigdy nie zajmie się tematem wampirów (i dzięki Bogu bo rzygam już kolorową
tęczą na samą wzmiankę o nich).

To tyle ode mnie. Macie jakieś info związane z drugim sezonem. Podzielcie się nim tutaj.
A poza tym co sądzicie o tym pomyśle? Chyba nie jesteście za bardzo zaskoczeni? W
sumie też nie wyobrażałam sobie kolejnego sezonu w Murder House :)

ironia999

"wskazówki co do lokalizacji i ewentualnej fabuły
kolejnego sezonu zawarte są w odcinku Birth" - w tym odcinku wspomniane było o Normanie Bates'ie co uważam za całkiem niezły początek drugiego sezonu - dom z Psychozy, młody morderca, chory psychicznie - w młodości kontrolowany przez zaborczą matkę, zabł ją, zmumifikował, a następnie mordował młode kobiety wynajmujące u niego pokoje. Niezła fabuła. Jak sądzicie?

ocenił(a) serial na 8
headlong

Nie sądziłam, że tak się ucieszę na samą perspektywę kolejnej dawki morderstwa, psychozy i zwłok ale jest super!!! Mnie najbardziej ciekawi jednak jakie teraz role dadzą 'starej obsadzie'. Fajnie by było gdyby to były role diametralnie różne od tych granych przez nich w poprzednim sezonie.

ocenił(a) serial na 8
ironia999

Oglądałam uważnie odcinek Birth i wg mnie miejsce 2 sezonu może to być Floryda . 2 czy 3 razy było odniesienie właśnie do Florydy. Chociaż nie powiem fabuła z Psychozy byłaby ciekawa

ocenił(a) serial na 9
ironia999

spoilerow ciag dalszy :

http://horrorstory.pl/news/53/Rayan_bawi_sie_z_fanami_Dalsze_spoilery_do_drugieg o_sezonu/

ironia999

trochę żal jessicy lange, w pierwszym sezonie genialna rola!

ocenił(a) serial na 9
adamchen

To prawda:) Constance była charakterna, podła ale miała w sobie urok. Mam nadzieję, że Jessica Lang wystąpi jednak w drugiej części!!

ocenił(a) serial na 8
adamchen

Okrutnie szkoda, ale mam nadzieję, że jej rola w AHS zostanie doceniona juz 16 stycznia na rozdaniu Złotych Globów! (BTW może to by ją zachęciło do kontynuowania współpracy z twórcami serialu?)

ocenił(a) serial na 8
ironia999

Nie będzie Tate'a w drugim sezonie? To po co to oglądać? Znaczy, serial jest świetny, ale jestem po prostu zakochana w tej postaci. Wiele straci, jeśli usuną tą postać, czy nawet aktora. Jak dla mnie, to on jest najlepszy z nich wszystkich, zaraz przed Jessicą Lange. Będę tak za nim tęsknić...

ocenił(a) serial na 8
trix12

Nie będzie raczej aktora odtwarzającego rolę Bena, zaś Evan aka Tate raczej powinien się pojawić. Myślę, że twórcy zdają sobie sprawę, że Evan staje się wschodzącą młodą gwiazdą i serial dużo zyskał dzięki jego grze aktorskiej dlatego raczej nie pozwolą mu tak łatwo odejść. Powiem szczerze, że czekam na drugi sezon z wielką niecierpliwością bo:
A. Podziwiam twórców za to, że odważyli się doprowadzić do końca historię Murder House (to czy mi się koniec końców podobała to inna sprawa) i że piszą właściwie zupełnie nowy scenariusz nowego serialu. Nawet jeśli drugi sezon nie będzie lepszy niż jego poprzednik ale pozostanie na tym samym poziomie to i tak czeka nas wielka uczta dla oczu i umysłu :)
B. Koniecznie muszę zobaczyć dotychczasowy cast w nowej odsłonie! Nie wiem, np. czy wyobrażacie sobie Viv jako podstarzałą królową rocka albo Tate'a jako młodego ojca albo Violet jako studentkę architektury?!? Właśnie na ten efekt zaskoczenia najbardziej czekam!!!

A Wy czego spodziewacie się po drugim z sezonie AHS?

ironia999

Jest już gdzieś drugi sezon online?

ocenił(a) serial na 9
Shandaa

Hahahha a to dobre.
Nie ma musimy dość długo sobie jeszcze na niego poczekać. W następnym miesiącu możliwie jest, że opublikowana zostanie lista aktorów i zarys fabuły.
A co do spoilerów to ja dołożę własny: Rayan Murphy w wywiadzie dla EW trochę się rozkręcił i zdradził, że (jeśli dobrze zrozumiałam) może powróci do historii rodziny Harmonów ale UWAGA w 3-4 sezonie. No to powiem szczerze, szykuje się nie lada gratka jeśli ma być więcej niż dwa sezony. Oby tylko nie zaczęli robić nudnawych i naciąganych historii.
źródło:
http://americanhorrorstory.wikia.com/wiki/S02E01/Spoilers

JOANNA108

Zapytałam dlatego, że na pierwszej stronie filmwebu jest napisane: "sezony 1,2" i nie wchodziłam dalej, gdzie są daty na 2012 rok - sorry :)

ocenił(a) serial na 8
ironia999

Mam nadzieję :) Ciekawe, jakie dadzą (o ile dadzą) nowe role starym aktorom. Tak właściwie, to mogłoby to być o wiele ciekawsze, niż zmienianie aktorów co sezon. A mój post był wynikiem własnej ślepoty, ponieważ nie zauważyłam "nie" w punkcie 2 i myślałam, że ta dwójka aktorów jako jedyna zostaje. Wczoraj skończyłam oglądać i nie wiem jak wytrzymam do września. Osobiście jestem ogromną fanką seriali z Wysp i uważam, że AHS jako jedna z niewielu amerykańskich produkcji jest równie ciekawa i dobrze zrealizowana. To oczywiście tylko moje zdanie, bo jest masa osób uważających, że każda brytyjska jest gorsza od amerykańskich. Tak właściwie, to robię tutaj już tylko bezsensowny wywód mając nadzieję, że przyśpieszy to czas oczekiwania na 2 sezon ;)

ocenił(a) serial na 8
trix12

Weszłam na Twój profil i widzę, że naprawdę masz świra na punkcie Brit seriali! Nie przejmuj się, ja też. Jesteś chyba jedyną osobą, którą 'znam' :) a której podobało się Apparitions! Misfits i Skins też wymiatają. No ale miałam mówić o AHS. Ja też już nie mogę się doczekać drugiego sezonu. I myślę, że może być jeszcze lepszy bo twórcy mają więcej czasu na napisanie scenariusza a nie tak jak w przypadku pierwszego sezonu, który właściwie był pisany z odcinka na odcinek dlatego było sporo nieścisłości.

ocenił(a) serial na 10
ironia999

Zastanawiałam się nad twoim pytaniem i o ile Violet wyobrażam sobie jako np słodką dziewczynkę z dobrej szkoły, to nie wiem co z Tatem, chciałabym żeby tyle nie płakał jako nowa postać, to mnie od niego lekko odrzucało pod koniec^^ ale ma też swój urok to, że jest trochę zły, a trochę dobry:) nie wiem czy rola młodego ojca nie byłaby zbyt zwyczajna dla niego, raczej np kogoś chorego psychicznie, ale myślę nie o socjopacie tak jak w pierwszym sezonie, ale czymś zupełnie innym. Mam tylko nadzieje, że producenci nie będą z niego chcieli zrobić chłopięcej gwiazdki dla przyciągnięcia nastolatek i nie wykreują słodkiego Tate'a a la Edward .....

ocenił(a) serial na 8
ivi777

Wszyscy święci i królowie!!! No ja mam nadzieję, że Evan nie stanie się nowym Pattinsonem. Brrrrr nadal mam dreszcze.

ocenił(a) serial na 9
ironia999

Z tego co przeczytałam Rayan Murphy zastrzegł że nigdy nie zrobi sezonu AHS o wampirach więc bądźmy spokojni :). A swoją droga mam nadzieje, że Evan Peters pojawi się w 2 sezonie jako równie ciekawa postać.