PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=616381}
7,7 90 tys. ocen
7,7 10 1 90375
6,6 29 krytyków
American Horror Story
powrót do forum serialu American Horror Story

Jak ktoś umiera w domu zostaje w nim na zawsze i potem jako duch wygląda tak samo.

Dlaczego więc pokojówka w chwili śmierci była młoda, a potem jako duch stara? Pojawiała się tylko jako młoda dla niektórych...np dla właściciela domu czy też faceta, który chciał kupić dom. Nora Montgomery, która miała z tyłu głowy dziurę od kuli, czy też dzieciaki na plaży z ranami i inne postaci jako duchy miały te mankamenty (uszkodzone ciała) zaś większość duchów była bez obrażeń.

ocenił(a) serial na 7
cHrzanek

Nie jestem do końca pewny, ale w którymś z pierwszych odcinków było wyjaśnione, że kobiety widzą duszę człowieka, mężczyźni wygląd, atrakcyjność kobiet. Dlatego policjant, Armejczyk i Ben widzą seksowną sprzątaczkę, a kobiety starą kobietę. Myślę, że akurat ten duch ma specjalnie taką rolę, taki "dar", by móc uwodzić mężczyzn do różnych celów (rozbicie rodziny Bena i granie mu na psychice, w związku ze zdradą żony, czy jak w przypadku kupca, by wybudował basen i odkrył jej ciało), przy okazji sprawiając wrażenie dla żon, kobiet, że to zwykła, aseksualna kobiecina.
Co do obrażeń, Tate został postrzelony w klatkę piersiową, homo projektant wnętrz utopiony - nie mieli oni więc widocznych mankamentów. Mam nadzieję, że pomogłem ;)

użytkownik usunięty
Davidsoon

Może też Moira chciała się starzeć, w ramach pokuty za swoje niegdysiejsze puszczalstwo, które przywiodło ją do żałosnego końca :). A z tym rozbiciem rodziny to było chyba tak, że ona nie chciała jej rozbić, żeby zdobyć Bena dla siebie, tylko chronić Vivian przed jego dalszymi zdradami, udowodnić, że zawsze poleci na inną i nie jest jej wart. Z wiekiem Moira doszła chyba do niezachwianego wniosku, że wszyscy mężczyźni to lubieżne świnie :).