PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=616381}
7,7 90 tys. ocen
7,7 10 1 90363
6,6 29 krytyków
American Horror Story
powrót do forum serialu American Horror Story

Orientuje się ktoś czy ten serial leciał kiedykolwiek w telewizji ?

użytkownik usunięty
Enjoym

Jasne USA - FX, PL - FOX Polska. Zaś pewnie niektóre sceny/morderstwa coś Ci przypominają? Zauważyłem że serial korzysta z prawdziwych historii które stały w się w USA, choćby strzelanina w szkole, na której temat już było wcześniej kilka filmów, i wątków w serialach. Sam szukam coś więcej na ten temat. :)

Dziękuje za informacje ;) masz racje sceny morderstw wydały mi się znajome, ale po zobaczeniu sceny gdzie Vivien je mózg dotarło do mnie że już to widziałam. Mam nadzieje,że znajdziesz to co Ciebie interesuje :)

użytkownik usunięty
Enjoym

Scena o której mówisz jest zaczerpnięta z filmu Dziecku Rosmary reż. Romana Polańskiego, pewnie nie bez powodu do niego nawiązuje serial gdyż jego żona została zamordowana przez sekte Charsla Mansona(jeden z największych zbrodniarzy Ameryki), człowiek świnia w jednym z odcinków jest również nawiązaniem, jak i sekta naśladująca morderstwa. Ogólnie można wszystko fajnie poskładać jak się zna niektóre fakty :D trochę informacji znalazłem tu w razie chęci pogłębienia wiedzy w podpunkcie Ciekawe Fakty: horrorstory . pl/wiedza/ Pozdrawiam :)!

Jest na mojej liście,więc w najbliższych dniach spróbuje wziąć sie za ten film. dzięki za wszystkie informacje, na pewno poczytam więcej. Również pozdrawiam ;)