PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10047766}

Amerykański spisek: Sprawa Ośmiornicy

American Conspiracy: The Octopus Murders
2024
6,2 360  ocen
6,2 10 1 360

Amerykański spisek: Sprawa Ośmiornicy
powrót do forum serialu Amerykański spisek: Sprawa Ośmiornicy

Zatem będę pierwszy.
USA to moim zdaniem stan umysłu, spisek goni spisek. Obalają sobie rządy na całym świecie, zamachują przywódców czy wpływają na kurs walut etc. Nikt nie drąży, po można wylądować w dziurze w ziemi. Wszyscy uśmiechnięci.
Ten serial niezły, jak zwykle trochę rozciągnięty i akurat w tym wypadku zagmatwany- bo temat szeroki i wielowątkowy. Zamieszany były prezydent kraju, znani urzędnicy i nic. Naturalnie ludzie zamieszani giną, siedzą lub unikają ludzi.
Z drugiej strony wszystko to może być wymysłem psychopaty....

3
staszpio

Dokładnie, Amerykanie to największe mendy na świecie, putin przy nich to matka, Teresa

dzokson

Trochę tak. Taki pierwszy świat, że 80 proc kuli ziemskiej ma ich za wroga. Generalnie białych...

dzokson

Zważywszy, że Tereska była potworem, to dobre porównanie do Putina.

staszpio

Na początku mnie zdziwiła tematyka i że to pojawiło się w korporacyjnym Netflixie. Ale już ostatni odcinek, to mam wrażenie wyśmiewanie odkryć Casolaro. Ten młody koleś nie ma jaj, aby drążyć temat. Zaczął wierzyć, że to faktycznie było samobójstwo. Kto zakłada sobie na głowę worek i się tnie 12 razy?

mizi128

Są w tym filmie dwa lub trzy niechlujstwa. Jednym z nich jest właśnie ten worek, który pojawia się pod sam koniec, nie ma ciągu dalszego i w sumie nie wiemy, czy to pomyka w tłumaczeniu, czy błąd, czy prawda.