PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=648292}
7,0 11 tys. ocen
7,0 10 1 10683
Anna German. Tajemnica białego anioła
powrót do forum serialu Anna German

Dzięki temu serialowi odmłodzono legendę Anny German. No i serial jest tak znakomicie zrobiony - w ramach gatunku popularno-biograficznego - że sam pewnie się stanie filmową, polsko-rosyjską legendą. Prześliczna Joanna Moro zagrała główną bohaterkę mądrze i z sobie tylko właściwym urokiem, a wszystko w filmie przesycone jest obfitą słowiańską uczuciowością, ale niegłupią i nader często - bez czułostkowości - chwytającą za serce.

Jeśli nadal macie wątpliwości, czy Anna German była i jest niezwykłą artystką albo czy miała - mimo obcego pochodzenia - duszę na wskroś polską, to po prostu słuchajcie jej piosenek. Oto jedna z takich niezniszczalnych pereł:

http://www.youtube.com/watch?v=AE1wq5Opj4w

ocenił(a) serial na 8
Migrant

Zgodzę się z Tobą. Serial bardzo przyjemny, przyzwoicie zagrany, działający na emocje. No i ta muzyka. Ponadczasowa.

ocenił(a) serial na 9
czarna_maggie

Majowo Cię, Maggie, pozdrawiam! :) ...I wysyłam inną cudowną piosenkę anielskiej Anny:
http://www.youtube.com/watch?v=fA91Rrlkb6w

ocenił(a) serial na 10
Migrant

Migrant... przez to "Anna pewnie uśmiecha się z gwiazd" łzy pociekły mi z oczu.

ocenił(a) serial na 9
elfosz

Piękny serial, wspaniale nakręcony. Joanna Moro dała z siebie wszystko ;) Dzięki temu serialowi poznałam wzruszającą historię artystki i jej niesamowite piosenki, których zawsze słucham, jak mi smutno ;) Nic dodać, nic ująć- Anna pewnie uśmiecha się z gwiazd ;)

ocenił(a) serial na 9
Morganville_filmaniak

I cieszy się, że przybywa nowych serc – takich jak Twoje – wrażliwych na jej piosenki. Pozdrowienia! :)

ocenił(a) serial na 9
elfosz

Gratuluję wrażliwej duszy. Pozdrawiam cieplutko. :)

Migrant

A mnie pozytywnie zaskakuje jeszcze jedna rzecz. Zobaczcie, że mija miesiąc od zakończenia emisji serialu, a jego fenomen wciąż trwa, a właściwie fenomen Anny German. U mnie np. nie ma dnia, żebym nie słuchała Jej piosenek czy nie sprawdzała co nowego w internecie na Jej temat. I myślę, że wielu z Was ma podobnie. Zresztą widać to też na fw, że od czasu do czasu ktoś tu zagląda i się wypowiada. Na pewno nie tak często, jak w trakcie emisji serialu, ale zawsze. :-)
Nawet w mediach teraz się częściej wspomina niż przed emisją.
Nasza Gwiazda na pewno sie uśmiecha i raduje, że tak wielu ludzi dostrzegło Jej blask. :-) Pozdrawiam!

ocenił(a) serial na 9
camilla88

Jak to miło, że tyle osób sądzi tak jak ja ;) Nie zniosłabym chyba gdyby ktoś źle mówił na temat tego serialu ;) Dokładnie jak napisała camilla88- fenomen Anny German trwa i oby trwał jak najdłużej!!! Takich artystów już nie ma;) Pamiętam jak śmiałam się w scenie, kiedy nasza gwiazda i jej przyszły mąż się poznali i jak płakałam, gdy leciało zakończenie ;) Takie emocje potrafi wzbudzić tylko wspaniały serial ;D I bardzo dziękuję Migrantowi za ciepłe słowa i również serdecznie pozdrawiam ;)

Migrant

Faktycznie Film chwyta za serce. Anna German miała niebywały anielski głos, taki nieziemski, myśle że nawet w współczesnych czasach nikt nie jest wstanie dorównać jej klasy, głosu i niezwykłej skromności. Serial dzisiaj skończyłem oglądać, Joanna Moro zdecydowanie zagrała bezbłędnie, pokazała że jest aktorką wielkiego forma która jest wstanie podjąć bardzo ciężką rolę i postawić wysoko sobie poprzeczke. Wzruszający serial który wiele uczy, daje nam chwile wzruszeń, radości i o przetrwaniu. Pomimo jej burzliwych jej losach, pokazała że nie wolno się w życiu poddawać że trzeba walczyć nawet gdy są zwątpienia.

Krystek89

Faktycznie Film chwyta za serce. Anna German miała niebywały anielski głos, taki nieziemski, myśle że nawet w współczesnych czasach nikt nie jest wstanie dorównać jej klasy, głosu i niezwykłej skromnościa przedewszystkim miała niezwykłą słowiańską urode. Jestem świeżo po obejrzeniu serialu a zajeło mi tylko dwa dni,. Co do aktorki Joanna Moro zdecydowanie zagrała bezbłędnie, pokazała że jest aktorką wielkiego formatu i jest wstanie podjąć bardzo odważną rolę, postawić wysoko sobie poprzeczke. Przepięknie grała tak jakby w jej duszy wcieliła się Anna German :) Wzruszający serial który wiele jest wstanie przekazać, dać wskazówki,c hwile wzruszeń, radości i o przetrwaniu i o niezwykłej miłości. Pomimoburzliwych jej losach, pokazała że nie wolno się w życiu poddawać że trzeba walczyć nawet gdy są zwątpienia. Nie dziwie się że ludzie zachwycają się tym filmem , bo to prawdziwe arcydzieło uwiecznione na wieki . Pozdrawiam serdecznie :)

Krystek89

Piękny komentarz. :-) I zgadzam się co do przesłania filmu i gry aktorskiej J. Moro.

camilla88

I oczywiście do tego, że nikt nie może się równać z Anną German, Jej głosem, wrażliwością... Należała do wyjątkowych osób, które rzadko dziś można spotkać.

ocenił(a) serial na 7
camilla88

Serial rzeczywiście dobry, J. Moro zagrała bezblędnie. zastanawiam się jedynie czy nie za duzo patetycznych momentów, co sprawia , że czlowiek wzrusza się do łez praktycznie co pięc minut, całość soprawia wrażnienie , że zycie Anny było właśnie całą serią jakis dynamicznych momentów przełomowych, a w rzeczywistości to trochę inaczej wygląda( "życie człwieka jest zwykłym szarym dniem"). To takie zastrzezenie osobiste do tej serii.