PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=648292}
7,0 11 tys. ocen
7,0 10 1 10681
Anna German. Tajemnica białego anioła
powrót do forum serialu Anna German

Nie wiem po co produkują takie seriale przecież takich rzeczy praktycznie nikt nie ogląda.Zamiast
wyprodukować jakiś dobry kryminał to robią coś takiego.Mam być szczery to ja nawet nie wiem kto
to jest anna german i nie interesuje mnie to, z mojego przedziału wiekowego nikt się takimi
osobami nie interesuje

ocenił(a) serial na 7
Mateusz5438

Nie wiem z jakiego jesteś przedziału wiekowego, ale piszesz bzdury kmiotku. Jestem młoym człowiekiem, mam zaledwie 30 lat, i wiem kim była Anna German, i oglądam ten serial. Szacun za to że otwarcie przyznajesz się do swoich braków i małości.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 10
Mateusz5438

Nie wiem skąd bierzesz takie bzdurne teorie, że o gustach się nie dyskutuje... Kto tak powiedział??? Gdyby nie rozmowy o gustach, to świat stałby w miejscu! Następnym razem wytłumacz to swojej "pani od polskiego".
Nie ingeruję w twój gust, ani w Twoją pisownię, interpunkcję, styl i wolność wyboru. Tak jak napisałem - rób co chcesz. Natura sama eliminuje odpady.

ocenił(a) serial na 7
1z1000

wiesz co idź sie utop... Wchodzisz na ten post tylko po to żeby się pokłócić i podziałać na nerwy! Wiesz co w tym momencie to mnie obrażasz bo nie jestem żadnym odpadem tylko normalnym nastolatkiem.

ocenił(a) serial na 7
1z1000

wchodząc na ten post powinieneś się mnie zapytać czemu mi się ten film tak nie podoba a ty od razu wyzwałeś mnie od trolów no no no to chyba nie jest zbyt kulturalne.

ocenił(a) serial na 10
Mateusz5438

Nie zapytałem, ponieważ nie ma szans na rozmowie na poziomie. A zgasiłem Twoją wypowiedź, żeby przypadkiem ktoś nie spróbował posłuchać Twojego zdania i nie zraził się do tego serialu.
Skończyłem.

Mateusz5438

"dobra zamknij się idioto nie jestem żadnym pieprzonym trolem!!!!!!" Wrrrrrrrr! Tupnąłeś nóżką? Zacisnąłeś pięści ze złości? Piszesz jak malutkie dziecko które obraziło się bo ktoś się z nim nie zgadza. Mam nadzieje, że jednak jesteś trollem, bo jeśli nie to twoje wypowiedzi nie najlepiej o tobie świadczą. I tak jak napisał 1z1000 właśnie o gustach się dyskutuje, przeważnie tylko taka dyskusja ma jakiś sens i do czegoś prowadzi.

Mateusz5438

JAk możesz pisać takie głupoty, że nikt tego nie ogląda.??!?!?!cZłowieku to była wielka piosenkarka!!!Nie ten motłoch , który w dzisiejszych czasach śmie nazywać się gwiazdą!!!Masz prawo nie znać Jej osoby, ale od czego są ksiązki, internet?!?!!?Ten film to biografia wspaniałej osoby!!!JEśli ,ktoś nie zna JEj życia może się zapoznać właśnie przez ten film.A jesli cię to interesuje to po cho.lere wchodzisz tu na forum i piszesz takie bzdety?!?!?!?Jesteś ignorantem!!!!

Mateusz5438

trolololo to oglądaj sobie Och Karol i te sprawy :D

ocenił(a) serial na 3
kamilka257

Och Karol, Anna German, co za różnica, ten sam poziom ;P

DarthDream

słusznie
ten serial jest jedynie OPARTY na faktach
ojciec Anny został zamordowany gdy miała 2 lata wiec właściwie pierwsze dwa odcinki powinny trwac łącznie 10 minut
reszta to beletrystyka

cxzz

Nie traktujmy tego filmu jako encyklopedycznej biografii.Tylko jako opowieść zawierającą część prawdziwej historii.

IzabelaBeata

cząstkę :)

ocenił(a) serial na 8
cxzz

Przecież w tych pierwszych odcinkach jest pokazane jest zycie rodziny Anny bez ojca. Pokazana jest ich nadzieja na powrot ojca. Ich oczekiwanie. Codzienne zycie w tych trudnych czasach. Nikt w tym serialu nie mowi ze on zyje. Nie powiedzieli tylko o tym rodzinie - takie czasy.

cyganka

oglądanie i czytanie ze zrozumieniem to jednak wielka sztuka
i nie polega jedynie na patrzeniu na obrazki ani literki
proponuję zastosować przed napisaniem następnego komentarza

Mateusz5438

Tu nie chodzi o przedział wiekowy raczej o stan umysłu (nie zazdroszczę). A tych kryminalnych szmir jest pełno. Z tego serialu przynamniej czegoś można się dowiedzieć

Mateusz5438

Kaszana to jest twoja wypowiedź. To, że ciebie nie interesują stare gwiazdy, to mają nic nie wspominać. Śpiewała o wiele lepiej niż większość dzisiejszych gwiazdeczek. Życie miała znacznie ciekawsze niż wynurzenia o traumach w hamaku. Filmów i seriali nie kręcą wyłącznie dla rozwydrzonej gimbazy. Świat nie kręci się wokół d...y młodego jaśniepaństwa, zadowolonego ze swojej ignorancji. Daruj sobie tłumaczenia, że "nikt ci nie powiedział", bo ci wisi historia polskiej muzyki. Nie interesuje cię coś - nie oglądaj.

Mateusz5438

Nasz kraj miał chyba minimalny udział finansowy w powstaniu tego serialu.

Mateusz5438

Nikt nie ogląda? A to ciekawe, podobno pierwszy odcinek obejrzało kilka milionów. :P Nie wiesz, kim była A. German? Tym lepiej - właśnie się dowiesz. :)

użytkownik usunięty
Mateusz5438

Żal mi ciebie biedny człowieczku.

ocenił(a) serial na 10
Mateusz5438

to masz na dwójce "rodzinkę.pl" w tym samym czasie, akurat dla twojego poziomu intelektualnego. Lepiej znowu wyprodukować kolejne "W11" czy coś w tym stylu, nie? Ganiajmy przez 20 min niewłaściwą osobę, ale potem przyjdzie Sebastian z wynikami badań DNA i wszystko się wyjaśni! To właśnie jeden z najlepszych seriali, które TVP wyemitowało, bo to straszne, że Polacy, albo ludzie, którzy wiele lat mieszkali w Polsce, są tutaj w ogóle nie doceniani, albo co gorsza uważani za gorszych, bo tylko w innych krajach potrafią docenić ich talent. Poza tym, biorąc pod uwagę twój styl pisania, to twój przedział wiekowy to chyba 12-15, więc nie wypowiadaj się w imieniu wszystkich, bo pracuję z takimi ludźmi i naprawdę są inteligentniejsi, niż ci się wydaje. Zresztą, ile lat byś nie miał, to wszystkim się tylko wydaje, że inni to tylko na imprezy chodzą i są traktowani jak Bogowie, a tak naprawdę to siedzą w domu i nic ciekawego nie robią, tylko kto ci się do tego przyzna?

ocenił(a) serial na 7
moviemaniaczka2

a co według ciebei rodzinka pl to zły serial ?

ocenił(a) serial na 10
Mateusz5438

Czy ja coś takiego powiedziałam? Moim zdaniem serial w gruncie rzeczy jak każdy inny, tyle, że chociaż śmieszniejszy niż M jak miłość na przykład.

ocenił(a) serial na 7
moviemaniaczka2

no tu się z toba zgodze ;)

ocenił(a) serial na 10
Mateusz5438

Mylisz się Anna German w Polsce jest bardzo dobrze znana, zajrzyj na YouTube i wpisz Anna German, a zobaczysz ile piosenek Ci wyskoczy i ile jest do niech zrobionych filmików. Ania była, jest i będzie, a przynajmniej powinna być wzorem dla dzisiejszych młodych wokalistek i wokalistów. Niebywale skromna osoba, o wspaniałym głosie, technice wokalnej. Co prawda Ania miała głos postawiony, inni muszą się wiele lat uczyć, by tak śpiewać, a ona po prostu otwierała usta i śpiewała bez wysiłku. Po prostu dar! Pozdrawiam:)

Mateusz5438

Jeżeli nie interesujesz się historią ten serial Cię zanudzi , ale mimo wszystko warto go obejrzeć bo jest naprawdę piękny i dużo wartościowszy niż polskie tasiemce typu " Barwy Szczęścia".

ocenił(a) serial na 7
Vintage_2

widziałem jeden odcinek i mam być szczery to serial raczej przeciętny

Mateusz5438

mnie się bardzo podoba .

Mateusz5438

Co ty człowieku za bzdury piszesz? To jest definitywnie serial skierowany dla kobiet ! Całkiem niezły zresztą.
Rozumiem, że cała ramówka powinna być tworzona pod Ciebie?

ocenił(a) serial na 10
ubersoldat

Dla mnie kaszana to jest to, że zamiast kolejnego odcinka tego świetnego serialu grali nasi szmaciarze, bo na miano pilkarzy nie zasługują, nie powinni zabierać czasu antenowego!

ocenił(a) serial na 6
Niebieskooka_3

Ja tez czekalam na Anne German(nie ogladam meczy).
Co do serialu bardzo mi sie podoba, szczegolnie Irma i dziewczynka ktora grala malą Anie

Mateusz5438

Nawet jak na poziom filmwebu, to głuptasek z ciebie wybitny.

Mateusz5438

nikt nie ogląda ?? haha dobre to ogląda 6 milionów w samej Polsce. a to że ty nie wiesz kto to Anna German to Twój problem.

Mateusz5438

TROLL czy po prostu idiota? Boże, w jakim świecie ja żyję. I don't want to live on this planet anymore. Oglądam ten serial razem z moim młodszym (15letnim) bratem, więc tu nie chodzi o wiek tylko o inteligencję. Lepiej wróć do grania w LOLa i Minecrafta.

ocenił(a) serial na 7
szarosen

heh napisałem 2 zdania i wszyscy się oburzają. Ty oceniasz mnie z takiego błachego powodu od trolów lub idiotów może najpierw popatrz się na samego siebie a nie na innych ;) Odezwała się inteligentna osoba to że nie lubie ogladć serialów biograficznych to mam mniejsze iq hahaha umiesz rozbawiac ;)

ocenił(a) serial na 7
Mateusz5438

Mateusz, w tym samym czasie masz na Polsacie Got to dance, możesz nie oglądać tego serialu. Nie rozumiem dlaczego ludzie, których coś nie interesuje, nie włączą sobie w tym czasie czegoś innego (nawet z dvd). Naprawdę uwierz, że ludzie mają różne gusta i każdy ma prawo lubić coś innego.

Mateusz5438

Rozmawiałeś z każdą osobą w Polsce z przedziału wiekowego, że masz taką pewność, że nikt się nie interesuje takimi osobami jak Anna German? Jesteś może oficjalnym reprezentantem swojej grupy wiekowej? Jakim prawem wypowiadasz się w imieniu wszystkich? Poza tym skąd u Ciebie to aroganckie przekonanie, że wszystkie produkcje telewizyjne powinny być kręcone wyłącznie dla nastolatków? Ja osobiście nie lubię i nie oglądam kryminałów, ale nigdy nie zadałabym pytania po co się je kręci, gdyż mam świadomość, że są ludzie, którzy lubią je oglądać. To, że sama czegoś nie lubię, nie znaczy, że innym nie może się podobać.

Mateusz5438

Typowy Matiiii.

ocenił(a) serial na 7
TheAmazingPudding

jacie ludzie przestańcie już pisać wiadomości do tego postu temat skończony! Ja sam zmieniłem zdanie po oglądnięciu jednego odcinka uważam ze to dobry serial.

Mateusz5438

A ja z wielką przyjemnością oglądam ten serial. Uważam , że jest całkiem nieźle zrobiony.
Jeśli nie lubisz tego serialu to zawsze możesz przełączyć na inny kanał. Nie musisz się do niczego zmuszać, każdy ma swoje upodobania.

Mateusz5438

Ja osobiście się cieszę, że polska telewizja wypuszcza takie seriale. Właściwie jako osoba przez kilka dobrych lat skłócona z telewizją i znająca wymóżdżający telewizyjny schemat programowy bałem się, gdy usłyszałem, że TVP emituje serial o Annie German. Nie znałem jej historii, ale uwielbiam jej twórczość i bardzo się cieszę, że nasza polska telewizja mogła mi przybliżyć jej życie (pewnie serialowo odbiegające od rzeczywistości w niektórych momentach, mając na uwadze to, że nigdy nie ma idealnych odzwierciedleń) i muszę przyznać, że serial mi się bardzo spodobał. Jeżeli nawet ktoś nie słyszał o takiej postaci jak Anna German, to fajnie, że jest okazja do jej poznania i moim zdaniem więcej takich produkcji powinno być puszczanych w polskiej telewizji. Dla mnie takie właśnie produkcje to lek na niszczącą ludzką wrażliwość i emocjonalność kulturę masową popędzaną mass-mediami, które kreują celebrytyzm i ograniczają naszą zdolność myślenia i odczuwania. O cholera, poniosło mnie jak zwykle. Chciałem tylko powiedzieć, że jest to fajne i dobre, iż takie postacie są widzom przybliżane przez polską telewizję, ponieważ może dzięki temu ktoś nie znając - polubi, a jeśli nie to chociażby poszerzy swoje horyzonty kulturalne :)

ocenił(a) serial na 7
radzicool16

Wiem, że komentarz nie był do mnie, ale niesamowicie przyjemnie czyta się takie komentarze. I nie tylko o ten konkretny film mi chodzi.

użytkownik usunięty
Mateusz5438

Wiesz, serial o Annie German został wyprodukowany przez Rosjan, polska telewizja niewiele z tym miała wspólnego, więc raczej jest to "ruska kaszana", a nie kaszana z TVP. Gdybyś wytrwał przynajmniej do końca pierwszego odcinka, to byś zobaczył, że w napisach końcowych są same "ruskie literki". Może przynajmniej byś je rozpoznał, bo wątpię, żebyś umiał je przeczytać, przecież kto w młodym, nowoczesnym "przedziale wiekowym" uczy się ruskiego.
Nie wiem, co rozumiesz przez "takie seriale". Historyczne, wojenne? Zdajesz sobie sprawę, że każdy taki serial to w Polsce przebój z kilkumilionową oglądalnością każdego odcinka? Ja z kolei rzygam już tymi wszystkimi polskimi "dobrymi kryminałami" w stylu Komisarza Aleksa i Ojca Mateusza, ale nie mówię, że mają ich nie kręcić. Jeżeli ktoś to chce oglądać, nich ogląda. Od tego jest wolność i instytucja telewizji publicznej - każdy znajdzie coś dla siebie.

Aha, wydaje mi się, że też jestem z Twojego przedziału wiekowego - urodzony po upadku komuny. I trochę mi wstyd, że aż do emisji tego serialu nie miałem pojęcia o takiej postaci, jak Anna German. I raczej nie stanę się jej pośmiertnym fanem - nie interesuje mnie taka muzyka. Ale uważam, że jeśli jakiś Polak jest znany i szanowany za granicą, to my powinniśmy o tym wiedzieć i potrafić chociaż określić, kim ta osoba była. To taka czysta duma z polskości.

ocenił(a) serial na 7

ale nie chodzi mi o takie seriale jak Ojciec Mateusz czy Komisarz Aleks sam ich nie lubie. Chciałbym żeby w polsce wychodziło jak najwięcej takich seriali jak pitbull sensacyjno -kryminalnych o takie seriale mi chodzi :) Oczywiście takie seriale o annie german też są potrzebne ;)

użytkownik usunięty
Mateusz5438

Cieszę się, że to zauważyłeś. Sorry, że nie widziałem Twojego ostatniego posta, napisałem tę wiadomość przed zaglądnięciem na drugą stronę wątku.
Pitbull - to prawda, rzadko zdarzają się w Polsce tak dobre produkcje.

Mateusz5438

22 mln osób w Rosji.
6 mln osób w Polsce.
To jest nikt?

ocenił(a) serial na 7
dansty

człowieku napisałem to ponad miesiąc temu przed emisją 1 odcinka więc się nie czepiaj ;p

Mateusz5438

Więcej nie będę.

ocenił(a) serial na 7
dansty

spoko :D