PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=648292}
7,0 11 tys. ocen
7,0 10 1 10683
Anna German. Tajemnica białego anioła
powrót do forum serialu Anna German

Nie wiem po co produkują takie seriale przecież takich rzeczy praktycznie nikt nie ogląda.Zamiast
wyprodukować jakiś dobry kryminał to robią coś takiego.Mam być szczery to ja nawet nie wiem kto
to jest anna german i nie interesuje mnie to, z mojego przedziału wiekowego nikt się takimi
osobami nie interesuje

użytkownik usunięty
Mateusz5438

to sobie oglądaj kryminały młody ale pamiętaj Anna German w Rosji jest legendą i nikt tego nigdy nie podważy a serial jest biografią tej niezwykłej kobiety. Szkoda że wy młodzi macie taki stosunek do historii i do takich ludzi. Cóż jakie czasy taka młodzież.

Ale mam nadzieję,że część młodzieży dzięki serialowi postać Anny German pozna...i może wsłucha się w Jej piosenki.

ocenił(a) serial na 7

to co to moja wina że w polsce jest mało znana?

ocenił(a) serial na 7

skąd mam ją znać jak nikt mi o niej nie wpominał to nie jest tak że nie mam szacunku do takich osób po prostu nikt mi o niej nigdy nie mówił :P To raczej nie wina mojego pokolenia że go nie znamy tylko waszego bo nikt nam o takich osobach nie opowiada :P

Mateusz5438

Ale skoro ktoś takie seriale produkuje i tworzy powyżej 2 odcinków, to chyba jednak jest na nie popyt. I jakby nie patrzeć, skoro nie znasz tej piosenkarki, to czemu obrzucasz błotem (wiem, że nic realnie nie powiedziałeś, ale można się domyślić) serial o niej? No przepraszam, jak mi się coś nie podoba, to nie oglądam i nie oceniam....

ocenił(a) serial na 7
rammsteinbitch

ta a ty widziałaś kiedyś serial bez dwóch odcinków?

Mateusz5438

chyba nie zrozumiałeś o co mi chodziło...

ocenił(a) serial na 8
Mateusz5438

Ty to jesteś jakiś imbecyl i zapewne systemwy protuskowy leming

Mateusz5438

Mateuszu,napisałeś -"Nie wiem po co produkują takie seriale przecież takich rzeczy praktycznie nikt nie ogląda." .A ja dzisiaj na onet.pl przeczytałam,że pierwszy odcinek serialu ponad 6 milionów widzów obejrzało!!! http://muzyka.onet.pl/newsy/pop/serial-anna-german-wielkim-sukcesem,1,5430217,wi adomosc.html ..Piszesz,że nie znasz twórczości Anny German,polecam YouTube ,mimo wszystko,że to nie Twój przedział wiekowy :)

ocenił(a) serial na 10
IzabelaBeata

widzisz, szczerze też bym nie oglądała, ale akurat byłam w domu i moja mama uparła się, ze musi to obejrzeć, bo uwielbia Annę German. Ale nie zmienia to faktu, że obejrzałam, a serial jest naprawdę świetny!

ocenił(a) serial na 3
Mateusz5438

Piszesz cały czas MY - w imieniu ilu osób się wypowiadasz?
To, że Ciebie nie interesuje... cóż - nie oglądaj ;)

Mateusz5438

Zdecyduj się, mówisz że nikt nic Ci o niej nie mówił i masz o to pretensje. Jak zrobili serial żebyś mógł się coś dowiedzieć to masz pretensje że coś takiego zrobili.

ocenił(a) serial na 8
2smoki

znakomicie napisane

ocenił(a) serial na 9
Mateusz5438

Ciebie tak naprawdę nie interesuję osoba Anny German, inaczej wklepałbyś w google i wiedział kim była, czego zapewne nie zrobiłeś do tej pory. Znalazłeś sobie serial, który mógłbyś wytknąć paluchem i powiedzieć "to jest złe" (przypomniał mi się motyw z Scarface:D ), a tym samym dowartościować siebie stawiając się w pozycji osoby mądrzejszej i mającej lepszy gust od twórców.

ocenił(a) serial na 7
karnovskov

tak i mam to gdzieś wole oglądać the walking dead lub inne podobne seriale a nie coś takiego. Za 20lat nikt już nie będzie robił takich seriali i dobrze wreszcie ktoś pomyśli

Mateusz5438

Mnie wkurza jedynie to że polscy reżyserzy wracają do przeszłości filmy takie jak :Bitwa pod Wiedniem" itp. Kilka lat temu w Polsce była moda na komedie romantyczne teraz się to skończyło i do Polski wkrozyła moda na filmy wojenne i seriale opowiadające o artystach z przeszłości, mi osobiście się to nie podoba,ale pokolenie z innego przedziału wiekowego co bardziej pamięta te czasy z chęcią obejrzy. Zresztą ja po TVP bym się czegoś nowego nie spodziewała,jedyne co mi się podoba to serial Walking Dead.

ocenił(a) serial na 8
Robaczek_12

Tu nie chodzi o wiek tylko o zainteresowania. Nauczcie się to wreszcie rozgraniczać. Niektórzy młodzi lubią historię, niektórzy architekturę późnego baroku, jeszcze inny kryminały czy wampiry. Wiek nie ma nic do rzeczy! Dlaczego Cię denerwuje powrót do przeszłości? Bez przeszłości nie ma przyszłości. Historię trzeba rozumieć.

czarna_maggie

Okej są ludzię którzy się interesują historią,ale gdyby zrobić sondę np dotyczącą tego serialu to większość ludzi oglądających byliby to ludzie ze starszego pokolenia,tak jak serial "moda na sukces" została wyemitowana dawno temu i sentyment do tego mają starsi ludzie( w większej większości) tak samo ci co pamiętają dawne czasy bardziej będą oglądać czy to film czy to serial z tamtych lat, albo opowiadający o tamtych latach bo tęsknią za dawnymi czasami których teraz już nie ma,chcą przypomnieć sobie jak to kiedyś było,piosenki z tamtych lat itp. Dla mnie osobiście historie opowiadające o dawnych śpiewakach nie wpływają w żaden sposób na moją przyszłość.

ocenił(a) serial na 8
Robaczek_12

Dobrze, ale nie jesteś jedyną osobą na świecie. Widocznie niektórzy ludzie potrzebują takich produkcji.

czarna_maggie

No właśnie to napisałam w poprzednim poście..

ocenił(a) serial na 7
Robaczek_12

Tylko, że ten serial opowiada o dawnej śpiewaczce na tle wydarzeń historycznych, o których młodzi coś tam wiedzą, ale nie są tego ciekawi, a szkoda, bo znając historię łatwiej zrozumieć dzisiejsze czasy. Poza tym trzeba znać swoje korzenie, żeby wiedzieć, kim się jest.

ocenił(a) serial na 8
Robaczek_12

No to po prostu nie oglądaj. Nie rozumiem, czemu oglądasz serial o artystce, która zupełnie cię nie interesuje, i narzekasz, że jest dla starszych osób. Być może to prawda. Pozwól innym oglądać to, co lubią, a ty sobie oglądaj to co jest bardziej w twoim stylu, np. Glee ;) Moim osobistym zdaniem trochę tandetny. No, ale nie jest w moim stylu, więc nie oglądam i nie narzekam na forum Glee.

janee

Ym... a gdzie napisałam, że oglądam ten serial ?? obejrzałam jeden raz po czym oceniłam i wyraziłam swoją opinię, nie oglądam tego co mi się nie podoba i od kiedy wyrażanie swojej opinii to narzekanie...

janee

Napisałam, że większość ludzi oglądających ten serial to ludzie starszego pokolenia a większość nie oznacza, że WSZYSCY ! jestem za tym, że każdy ma swój gust, ale opinię negatywną też można wystawić, zresztą nikogo przy tym nie obrażam.. ;)

czarna_maggie

Wszystko, co było ma wpływ na teraźniejszość. I nie mam na myśli tylko bitew i kina. Chodzi mi też o artystów. Anna German była wyjątkową osobą i wyjątkową piosenkarką. Jeśli komuś film się nie podoba, to niech nie ogląda i puści sobie coś, co trafia w jego gusta. I nie musi przy tym obrażać ani filmu, ani aktorów, ani tych co ten film oglądaja.

ocenił(a) serial na 8
patty_19

Ja akurat się z tym zgadzam, także nie rozumiem czemu te słowa skierowałaś do mnie.:)

czarna_maggie

Chciałam ogólnie napisać, jak wysłałam to rozumiałam, że to tak jakbym pisała to do Ciebie czarna_maggie:)
Nie miej mi tego za złe:)

ocenił(a) serial na 8
patty_19

Pewnie, że nie mam. Zwłaszcza, że wypowiedź popieram.:)

użytkownik usunięty
Robaczek_12

Już od dawna zastanawia mnie odraza Polaków do swojej historii i prób mówienia o niej. Przecież takich filmów wcale nie ma dużo! Zobaczcie ile tego kręcą Amerykanie. Kilkanaście pozycji przez każdy rok i nigdy im za wiele! A w Polsce wyprodukują dwa filmy historyczne i już narzekanie: "Ile jeszcze tego można kręcić! Znowu ta nasza nieszczęsna narodowa martyrologia, znowu ta historia, no ile można, ja już nie daję rady!".
Właściwie od upadku komuny do czasu "Katynia" Wajdy nie kręciło się w Polsce filmów historycznych prawie wcale. Dopiero w ostatnich latach podjęto kilka ważnych tematów i tak powstał Generał Nil, Popiełuszko, Mała Moskwa, Róża, Czarny Czwartek, Bitwa Warszawska, Obława, Pokłosie, Tajemnica Westerplatte. Kilka filmów w ciągu tylu lat to na prawdę jest aż tak dużo, żeby mieć "po dziurki w nosie tej polskiej historii"?
Tym bardziej że tak się akurat składa, iż filmy historyczne wychodzą Polakom bardzo dobrze (z tego, co wymieniłem tylko Bitwa Warszawska to szit), w przeciwieństwie do dramatów obyczajowych i komedii romantycznych, których naprawdę jest w ostatnim czasie wysyp jak grzyby po deszczu, a wszystkimi nimi naraz i każdym z osobna można sobie tylko tyłek podetrzeć.
A Walking Dead - niczego sobie serialik ;)

PS Bitwa pod Wiedniem nie jest polskim filmem.

ocenił(a) serial na 10
Mateusz5438

A dlaczego nikt nie będzie ich robił? Bo świat będzie pełen takich (przepraszam za określenie, ale brakuje mi słów) idiotów jak ty. Jak mi się coś nie podoba, to wywalać z tym stąd! Bo ja nie chcę! Zachowujesz się jak rozkapryszony bachor.

ocenił(a) serial na 7
Mateusz5438

Oczywiście, że to nie jest wina Twojego pokolenia. To jest wina tylko i wyłącznie TWOJA. Przedstawiciele Twojego pokolenia są obeznani z Ciocią Wikipedią, Wujaszkiem Google i Kuzynem Youtubem. I jak coś widzą a tego nie znają, to to sobie tam sprawdzają. Wejdź na youtuba, posłuchaj ze dwie piosenki i wtedy sobie wyrób opinię czy warto było robić ten serial. A tak to nie miej żalu do całego świata, że "Ci nikt nie powiedział", bo to zwyczajnie żałosne jest.

lia_13

Młodzież chłonie te wszystkie seriale, wikipedię, youtube jak prawdę objawioną bez odrobiny krytycyzmu i weryfikowania informacji. Stąd takie oburzenie, że "serial biograficzny a mała Ania miała 4 centymetry wyżej niż powinna mieć w jej wieku".
W obiektywnym serialu biograficznym o German powinna ona chyba spać przez 1/3 czasu, chodzić po bułki do sklepu i wykonywać wszystkie inne czynności jakie ją absorbowały w rzeczywistości.

ocenił(a) serial na 7
kaleenee

Przedmówca nie wchłonął nic, i teraz oburzony jest, że "nikt mu nie powiedział" ;)

Mateusz5438

Jak ktoś Ci o niej chce opowiedzieć pod postacią serialu biograficznego to pierwsza reakcje "po co? kryminałów chcemy my młodzi". Taki gimbusiarski trolling. A potem skomlenie "bo nam nie mówi". Wszystko jest w necie. Samodzielne przeczytanie notki biograficznej na Wikipedii i odsłuchanie jakiejś piosenki na YT nie powinno być jakimś problemem. Ktoś Cię zmusza do oglądania? Mało jest kryminałów na wszelkich możliwych stacjach? Nie chcesz nie oglądaj. Chcesz się czegoś dowiedzieć to się dowiedz czy zobacz ten serial. Proste jak konstrukcja cepa.

Mateusz5438

Opowiada...właśnie w tym serialu!

ocenił(a) serial na 9
Mateusz5438

To masz okazje poznać, skorzystaj z niej!

Oh, jak ja nie cierpię stereotypów i tego, że jak jeden młody człowiek powie coś złego, to od razu cała młodzież jest zła. Różni są ludzie, niezależnie od wieku. Niekiedy niejeden nastolatek może być mądrzejszy od 40-latka i na odwrót.

użytkownik usunięty
elenkaa

nie cierpisz a zobacz kolejną wypowiedz w nowym temacie pod tą produkcją, młodej i DURNEJ małolaty więc sami dają powody dla tych stereotypów

Bez komentarza.

ocenił(a) serial na 3

W Rosji może i tak ale my żyjemy w Polsce a nie w Rosji. Ja ogólnie historie jako naukę sobie cenię. A jeżeli chodzi o twórczość Anny German to powiem szczerze nie trafia do mnie ale to jest kwestia gustu, a o gustach się nie dyskutuje....

Mateusz5438

Ale są też ludzie z innego przedziału wiekowego <3

Ech, co za świat.

ocenił(a) serial na 8
Cameron_2

Wiek przecież nie ma nic do rzeczy!

czarna_maggie

Odwołałem się do postu autora.
ot.

ocenił(a) serial na 3
Mateusz5438

Pierwszy odcinek to była kaszana, faktycznie, ale może później będzie lepiej.

ocenił(a) serial na 7
DarthDream

no wczas bo ruscy robią ten serial. A sie nie dziwcie że 1 odcinek oglądało aż 6mln osób wszyscy to z ciekawośći robili. W następnych odcinkach oglądalność będzie spadała ;)

ocenił(a) serial na 3
Mateusz5438

Prawdopodobnie tak będzie. ;) Mi się podobało to, że można obejrzeć z napisami. TVP powinna częściej tak robić.
Ten serial, co wcześniej leciał w piątki, Szpiedzy w Warszawie, też był niezbyt dobry, ale po German się z nim przeprosiłem. ;D

Mateusz5438

Nie rozumiem dlaczego wypowiadasz się za innych ja jakoś należę do młodego pokolenia i jakoś podoba mi się ten film.
P.s pierwszy odcinek wcale nie był taki zły

ocenił(a) serial na 7
jagoda_35

spoko każdy ma swoje gusta jeżeli tobie się podobał to się nie czepiam ja tylko wyrażam swoje zdanie ;)

ocenił(a) serial na 8
Mateusz5438

Czasami powinieneś się zastanowić zanim cos napiszesz. Nie masz prawa wypowiadać sie w imieniu Twego pokolonia. Tobie cos nie pasuje, ok, ale nie posadzaj innych ludzi w Twoim wieku ze sa tak ograniczeni jak Ty, ze nie interesuje ani ich historia ani wybitne postaci. A pisanie "nikt nam nie powiedział" jest jeszcze bardziej zalosne. Czytac nie umiesz?

ocenił(a) serial na 7
cyganka

wg mnie to troll jakiś, bo nie wierzę aby ktoś był tak "denny". Nawet z młodego pokolenia.