PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=648292}
7,0 11 tys. ocen
7,0 10 1 10680
Anna German. Tajemnica białego anioła
powrót do forum serialu Anna German

Nie wiem po co produkują takie seriale przecież takich rzeczy praktycznie nikt nie ogląda.Zamiast
wyprodukować jakiś dobry kryminał to robią coś takiego.Mam być szczery to ja nawet nie wiem kto
to jest anna german i nie interesuje mnie to, z mojego przedziału wiekowego nikt się takimi
osobami nie interesuje

Mateusz5438

Popieram, kaszana jak większość, jeśli nie wszystkie polskie seriale. Parę wyjątków jest ale głównie są to filmy kręcone przed 1995 rokiem. potem równia w dół, jak widać po tej kaszanie o nie wiadomo kim z kim i po co.

Lulu_Antariksa

Gatunek, tytuł i obsada tego serialu są odpowiedzią na twoją nonszalanckie "o kim, z kim". A po co ? by ci, którzy nie wiedzą kim była jego bohaterka mogli poszerzyć swoją wiedzę.Ignoranci powinni sobie odpuścić

Lulu_Antariksa

Ułatwisz wszystkim życie jak zmienisz sobie nick na kaszana, bo do ciebie będzie pasował idealnie

Mateusz5438

Jesteś Polakiem,więc powinienes znac Polaków,którzy rozsławiali nasz kraj.Piszesz,że wolisz jakiś kryminał,a to nie świadczy najlepiej o Tobie...i choc ja też oglądam seriale kryminalne to jednak jakiś zasób wiedzy o naszym kraju (tu się kłania nasza dramatyczna historia) i znanych Polakach mam.Tym jesteśmy ,czym nasza historia.Anna German to była diva polskiej piosenki.Miała świetny głos(!) i co najważniejsze ...nie była jakąś rozwydrzoną "piosenkarką",która zyła z plotek w kolorowych gazetach...jakich obecnie większośc.Była prawdziwą damą polskiej sceny muzycznej.

Mateusz5438

To nie pisz , tylko oglądaj kryminały. A film nie jest polski. Kiś się w swoim przedziale z takimi jak ty znawcami wszystkiego.

ocenił(a) serial na 7
penelopa7

jakbyś nie wiedziała to nie chodzi mi o taki serial jak ojciec mateusz takiego serialu wręcz nie cierpie!!!!! Jak nie wiesz to istnieją jescze takie seriale jak pitbull i glina :) zobacz sobie ich ocene i opinie :D Widze ze jescze nie miałaś styczności z najlepszymi polskimi serialami kryminalnymi ;p jak co to anna german to też dobry serial ;p

Mateusz5438

"Nie wiem po co produkują takie seriale przecież takich rzeczy praktycznie nikt nie ogląda." Nie wiem czy 7 milionów widzów to nikt ...

ocenił(a) serial na 7
szymonduda99

wiesz że napisalem to przed emisją 1 odcinka ????? popatrz się na date :)

Mateusz5438

mój błąd :) ale skoro napisałeś to przed emisją pierwszego odcinka , to dlaczego skrytykowałeś serial przed jego obejrzeniem ?

ocenił(a) serial na 7
szymonduda99

gorszy dzien miałem ;p ogólnie to nie jestem jakimś wielkim fanem serialów biograficznych i troche się zbulwersowałem że dali pieniądze na tą produkcje ale po obejrzeniu zmieniłem zdanie :)

ocenił(a) serial na 7
Mateusz5438

przecież to nie jest polski serial

ocenił(a) serial na 7
Mateusz5438

ludzie nie umieszczajcie już pod tym postem żadnych komentarzy napisalem już że zmieniłem zdanie na temat tego serialu nie uważam ze to kaszana tylko że to dobry serial!!!! Ogarnijcie jeszce raz ogarnijcie się! szkoda że filmweb nie ma opcji usuwania postów naprawde bym to zrobił przepraszam za swój cholernie duży błąd :)a ten post był pisany ponad miesiąc temu! ludzie popatrzcie się na date!!!!!

użytkownik usunięty
Mateusz5438

Brawo :-)

ocenił(a) serial na 7
Mateusz5438

Biedny Mateusz! Mam nadzieję, że wyciągnąłeś wnioski i na przyszłość będziesz więcej się zastanawiał, co piszesz. A ja Ci szczerze współczuję, bo popełniłeś jeden niewinny post i jaka lawina na Ciebie runęła!

Mateusz5438

Mateusz, akurat u mnie w domu są 3 osoby i wszystkie oglądają ten serial :) W telewizji nie mogą puszczać tylko tego co Ty lubisz bo starszego widza interesują inne rzeczy. Na polsacie leci serial "na krawędzi" - kryminalny, więc przełącz się na polsat.

ocenił(a) serial na 7
carolotta

popatrz się na ostatnie posty na 2 stronie ;p

ocenił(a) serial na 7
carolotta

mi nie chodzi o takie gówno jak na krawędzi! nie wiem czy nie słyszałeś a takim serialu jak pitbull ;p w serialach 20 miejsce o ile się nie myle ;p w rankingu

ocenił(a) serial na 7
Mateusz5438

Nie oglądam Na krawędzi, ale zastanawiam się czy widziałeś choć 1 odcinek czy znów oceniasz (i nazywasz "gów...em")coś czego jeszcze nawet nie widziałeś ? Bo z tego co wyżej piszesz Annę German oceniłeś przed pierwszym odcinkiem. Każdy film oceniasz zanim go zobaczysz ? :)

ocenił(a) serial na 7
majkalipcowa

odczep się juz ode mnie ok?

ocenił(a) serial na 7
majkalipcowa

mam już dość tych codziennych komentarzy pod ten post jakbyś nie wiedziała to widziałem 1 odcinek i serial mi się nie spodobał! a skąd wiesz że tego nie widzialem to że nie postawiłem mu oceny to nie znaczy że tego nie oglądałem ;p idz kogoś innego powkurzać!

ocenił(a) serial na 7
Mateusz5438

Weź sobie coś na uspokojenie i przeczytaj swoje wypowiedzi. Czy ktoś Ci każe teraz nagle pisać, że serial Ci się podoba ?

ocenił(a) serial na 7
majkalipcowa

mam cię zgłosić do supportu za ciągłe prowokowanie mnie? jescze jedna odpowiedz i cię zgłosze !

ocenił(a) serial na 7
Mateusz5438

Tak samo ja Cię mogę zgłosić, bo też mi odpisujesz.

ocenił(a) serial na 7
majkalipcowa

nie widzisz że ta dyskusja do niczego nie prowadzi?

ocenił(a) serial na 6
Mateusz5438

No ale wiesz, są jeszcze takie kanały jak TVN (o tej porze zazwyczaj jest kino), AXN, 13th Street. TVP dostosowuje isę do różnorodnych gustów,

Mateusz5438

"Mam być szczery to ja nawet nie wiem kto
to jest anna german i nie interesuje mnie to, z mojego przedziału wiekowego nikt się takimi
osobami nie interesuje"
Człowieku ty się nawet nie przyznawaj, że nie wiesz kim była Anna German bo to świadczy o twojej niskiej inteligencji. Ja jestem od Ciebie niewiele starszy a nazwiska German, Jantar, Demarczyk, Sobczyk znam i wcale nie dlatego że się nimi interesuje. Po prostu znam je i tyle, bo trzeba by było żyć w jakieś pustelni żeby przynajmniej raz o nich nie słyszeć. To ikony polskiej muzyki. A za Anną German przemawia jeszcze fakt że była jedną z trzech, czterech może pięciu piosenkarek które w czasie swojej największej popularności znane byly na całym świecie.
Wracaj chłopcze do filmów które rozumiesz. Zasugeruję "Akademię Pana Kleksa"

A ponadto na marginesie nadmienię że TVP nie jest producentem tego serialu tylko Pierwyj kanał (pl: Program Pierwszy) – publiczna stacja telewizyjna Federacji Rosyjskiej. To też o czymś świadczy. Ilu jest Polaków żyjących/nieżyjących o których obcojęzyczna telewizja chce nakręcić film a zwłaszcza Rosyjska

ocenił(a) serial na 7
darba

nie dam się obrażać! kiedyś coś tam o niej słyszałem ale nie zagłebiałem się jakoś w jej twórczość ;p uważasz że jestem mało inteligentny z powodu napisania jednego głupiego postu? pffff co za ignorancja!

Mateusz5438

W którym miejscu cie obraziłem? Ja tylko stwierdziłem fakty

Rada na pszyszłość. Zanim się wypowie jedno słowo a tym bardziej napisze trzeba je dokładnie przemyśleć. To pomaga w życiu!!! Sam to określiłeś: głupi post. Jeden głupi post a tyle negatywnych odpowiedzi wgledem Twojej osoby. Było warto?

ocenił(a) serial na 7
darba

nie nie było warto ;p ale obraziłeś mnie mówiąc mi że jestem nieinteligentny...

Mateusz5438

Co napisałeś.... już nie da się cofnąć,ale osobiście doceniam,że potrafisz się przyznać do błędu,zwłaszcza na forum anonimowym,gdzie zwykle w takich sytuacjach ludzie prześcigają się w chamstwie i wulgarnym obrażaniu innych,( bo tak najłatwiej) Sądzę,że już wysnułeś wnioski z tego niefortunnego zdania i na przyszłość będziesz uważny w wydawaniu opinii.Jeszcze ważniejsze jest to ,że zainteresowałeś się jednak tym serialem i zmieniłeś zdanie - nawet jeśli coś to kompletnie nie Twoja "bajka" ,czasem warto zainteresować się "kaszaną" :))

melania1964

w sumie to Mateusz jest spoko gościu. Temat do zamknięcia.

HRA

Bo to Mateusz-niesłabeusz , z Beskidzkiej ziemi,tak jak Ja.
"Do zamknięcia" ,ale na pewno jeszcze tu ktoś dorzuci swoją złotą myśl:))

Mateusz5438

Ok, poniosło mnie. Przepraszam

ocenił(a) serial na 7
darba

spoko :D

ocenił(a) serial na 7
Mateusz5438

Mateusz, ja nie będę Cię dzisiaj zachęcać do obejrzenia kolejnego odcinka, ale powiedz szczerze, czy głos German na prawdę Ci się nie podoba? Pomijając treść i melodie samych piosenek, które są obecnie niemodne, sama barwa głosu jest niespotykana.

ocenił(a) serial na 7
e_korniluk

widziałem na tvp program o twórczości anny german miała bardzo ładny głos i piękną barwe :)

ocenił(a) serial na 7
e_korniluk

sory ale iron man leci :)

ocenił(a) serial na 7
Mateusz5438

Troll jak nic ;) Jestem smarkulą prosto z gimbazy i jakoś mnie ten serial interesuje. Jestem z twojego przedziału wiekowego. Czy to kwalifikuje mnie jako "nikogo"? Nie wiedziałam kim była Anna German i jestem szczęśliwa, że ten serial dał mi tą wiedzę. Zresztą 8 milionów widzów (w samej Polsce, w Rosji serial ogląda 20 mln widzów), świadczy o tym że ktoś to jednak ogląda ;)

ocenił(a) serial na 8
JulianneGirl

Mam identyczne zdanie i sytuację. :) Także uczę się w gimbazie, ale nie idę za grupą typowych gimbusów i serial o Annie German bardzo mi się spodobał. Z niecierpliwością czekam na kolejny odcinek. A teraz bez przerwy słucham piosenki "Tańczące Eurydyki". Gdyby nie serial, nie posiadałabym żadnej wiedzy o tej artystce.

ocenił(a) serial na 7
JulianneGirl

może najpierw popatrz sie kiedy ten post był pisany a dopiero później komentuj!

Mateusz5438

Ja się tam w gimnazjum nie kształciłam, ale ten serial mi się nie podoba. Stanowi taki odpowiedni czekolady Milka wśród innych czekolad tylko cukier, cukier, cukier, trochę sztuczności i nic więcej. Ale za to dobrze zareklamowane, obecne wszędzie i w ściągającym wzrok opakowaniu. To jest również "ogłupiacz" tylko w innej formie. W ogóle jakiego typu jest to serial? Chyba nie biograficzny, skoro występują w nim wymyślone wątki oraz przekłamane fakty, przez co nie można nawet o nim powiedzieć "na faktach", a "na motywach" też nie pasuje, bo bohaterka była człowiekiem realnym, a nie wymyślonym. Poza tym ta jej "świętość" ... No bez przesady, to przypomina hagiograficzne dzieła dotyczące Jana Pawła II. To była kobieta z krwi i kości, na dodatek "działająca" w trudnych, brudnych czasach, w których każdy musiał się "zamoczyć" skoro wchodził do rzeki. To akurat można było pokazać, spróbować zbliżyć się do realiów, uwypuklić to i owo, czego oczywiście nie zrobiono. No bo wiadomo, metoda zakłamywania przeszłości i mydlenia oczu różanym mydełkiem jest znana zarówno u "braci Moskali", jak i u nas. A sroce spod ogona nie wypadła brak chrztu i mąż radziecki naukowiec, na pewno jakoś pomagali, nie? W zasadzie po seansie tych kilku odcinków nadal mało wiadomo o początkach Anny German, że nie wspomnę o idiotycznie uwspółcześnionym epizodzie we Włoszech... Gdzie -na co wychodzi, nie zrobiła wcale AŻ takiej kariery, robiąc ją za to na wschodzie ponieważ występowała tam - w świadomości ludzi,, jako Rosjanka czy obywatelka ZSRR, a w Polsce mieszkało wówczas bardzo wielu ruskich. I nawet jej piosenki są w takim tonie, wschodni, są specyficzne.
W ogóle mało o niej wiadomo bo stacje jej nie emitowały, a nie emitowały ze względu na proces jej męża o prawa do spadku, co skutecznie wyrzuciło jej twórczość ze świadomości muzycznej pokoleń poniżej 45. Mało o niej wiadomo ponieważ była to też artystka okresu silnej komuny, w którym wszakże istniała jakaś konkurencja, a tajemnice dochodzenia na szczyt są po dziś dzień są ukrywane. Niczego nie pokazali w serialu, dając za to wizerunek jakiejś biednej zaślepionej trelami kretynki, we współczesnej bluzce udającej modę sprzed 50 lat.

libella

A mi się dzisiejszy odcinek akurat spodobał...po raz pierwszy odkąd przyjechali do Polski. Po raz pierwszy czułam autentyczne, szczere emocje bijące z ekranu, a nie byłam przytłoczona ckliwymi, sztucznymi obrazkami. Po raz pierwszy też "kupiłam" parę Anna&Zbyszek, a w postaci Anny zobaczyłam człowieka, a nie cukrowego anioła.
Gdyby jeszcze zluzowali z tą pompatyczną muzyką, która wali w tle non stop przez 55 minut, to byłby już duży plus.

Arya_2

Ok, są pewnie plusy, ale denerwuje mnie wciskanie tego serialu nachalne. Dzisiejszy odcinek nawet ok. Ogólnie uważam, że para aktorsko jest wdzięczna, tylko żałuje że nie byli wierni życiorysowi i nie szarpnęli się na więcej.

ocenił(a) serial na 7
libella

Co znaczy wg Ciebie "wciskanie tego serialu nachalnie" ? Nikt nikomu nie każe go oglądac, a poza tym każdy ma jeszcze inne programy. Tak samo mogę napisac, że Wiadomości czy Fakty wciskają nachalnie bo są codziennie.

majkalipcowa

Aaaa, tam ..

libella

No dobra powiem - nachalnie: "W telewizji śniadaniowej", u "Lisa", a nie wiem czy na tvp info też coś nie wzmiankowali, w "Teletygodniu", w "Życiu na gorąco" (innych brukowcach pewnie też - Fakt, Super Ekspres, Świat Seriali itd.).

ocenił(a) serial na 7
libella

współczuję, że czytasz tylko te gazety :) myślę, że o innych filmach też jednak piszą tylko spróbuj coś innego poczytać

libella

Z większością rzeczy,które piszesz się zgadzam.Cały problem tego filmu tkwi w tym,że nie jest "nastawiony " na realizm zupełnie, piosenkarka została przedstawiona jako ikona,postać kultowa - tak to widzieli Rosjanie,a my możemy tylko krytykować.Jednak cel tego serialu został w jakimś stopniu osiągnięty -starsze osoby przypominają ją sobie,wracają do German ,młode ją odkrywają. Zdecydowanie nie zgodzę się jednak z serialowym wizerunkiem jako "biednej,zaślepionej trelami kretynki" .To przesada ( ale to oczywiście twoje zdanie ) .....hmm, może w dzisiejszym,pozbawionym złudzeń,chamskim i cynicznym świecie tak to niektórzy odbierają ,ale dla innych to może być nadwrażliwość i zbytnia ufność oraz po prostu miłość do śpiewu

melania1964

Możliwe, że jesteśmy cyniczni, ale to doświadczenie nas tego nauczyło. Doświadczenie wyniesione z przeszłości.

Mateusz5438

A z ciekawości, do jakiego przedziału wiekowego należysz.