PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=648292}
7,0 11 tys. ocen
7,0 10 1 10679
Anna German. Tajemnica białego anioła
powrót do forum serialu Anna German

Na Houdiniego! Jak można tak przerysować postać? Widziałem filmy biograficzne o Karolu
Wojtyle, Januszu Korczaku i Matce Teresie z Kalkuty, ale żadna z tych postaci nie była tak
przerysowana, jak ta piosenkarka, a dokonali w życiu naprawdę niespotykanych czynów. Geez.

Nie no, serio, reżyserowi udała się apoteoza. Mdła do bólu. Chyba oczekiwano od widza
roztkliwiania się nad osobą Anny German. U mnie przynajmniej się to nie udało.

Czym innym jest poruszająca historia, ale czym inny naciągana beatyfikacji piosenkarki na
ekranie. Litości. Czekam na film o Whitney Houston, mam nadzieję, że nie będzie uderzał w
takie tony, zmuszający widza do dylematu: "Sztucznie wznoś Annę German pod niebiosa OR
DIE".

Ogólne wrażenie: fatalne!

użytkownik usunięty
distinguished_young_man

najczęściej oglądane gatunki:
Horror, Thriller, Dramat, Sensacyjny, Komedia, Thriller-Sci-Fi, Dramat-Gangsterski, Komedia obycz., Akcja, Dramat-Wojenny

No to się nie dziwie, że się nie podobał.
Nie znałeś jej, nie oceniaj.

cóż to za argument? Ze ogląda horrory ? Czy to znaczy ze nie ma prawa się znać na innych gatunkach? Proszę Cie, jeśli dyskusja, to na rozsądnych podstawach.
Przyznaje częściowo racje, ze film jest trochę przerysowany. Obejrzałam całość, i w każdym odcinku były momenty irytujące widza.
Świetnie to ujęto powyżej "naciągana beatyfikacja piosenkarki na ekranie", coś faktycznie na rzeczy jest.

Mala_29

Przecież sama Joanna Moro mówiła o tym w jednym z wywiadów ze takie było zamierzenie scenarzystów. Anna German miała być bez skazy, prawdziwy anioł.

woj_2

ok, tyle ze ludzi bez wad nie ma ;) Tak na serio, zamierzenie możne i dobre, ich wola i decyzja. Gdyby trochę inaczej nakręcono pewne sceny, może bym to kupiła. Niestety, momentami razi mnie nadmierny patos, ale rozumiem ze to wschodnie wpływy, u nich tak się kreci filmy o bohaterach.