PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=648292}
7,0 11 tys. ocen
7,0 10 1 10679
Anna German. Tajemnica białego anioła
powrót do forum serialu Anna German

kobieta sie calkowicie skompromitowala ,bo powiedziala ,ze przed castingiem nie miala zieloneg pojecia kim byla german .....a potem mowila jak to wszyscy o nie slyszelii ja rozpoznaja ,blamaz

ocenił(a) serial na 5
yecur

Oglądałem ten wywiad. No i co z tego że nie wiedziała nic o German ? Dla mnie to bez znaczenia. Zresztą jeżeli pamiętasz, mówiła też, że nie starała się naśladować zupełnie German. Być może ta "nie wiedza" wypadła tylko na plus dla głównej postaci. Moro u lisa wypadła moim zdaniem bardzo dobrze, skromna, pogodna, naturalna.

natan_

No właśnie,co z tego,że nie wiedziała,jak pewnie wielu ludzi z jej pokolenia...Można by p.Moro zarzucić to i owo,choć prezentowała się jak zwykle czarująco ( eh, kokietka :), ale to Lis był kompletnie nieprzygotowany !! Jego długo dukane,czasami żenujące i niepotrzebne pytania/wywody zajmowały za dużo czasu i odbierały możliwość wypowiedzenia się aktorce,która czasem sama wchodziła w słowo prowadzącemu ( ja też bym nie zdzierżyła takiego braku profesjonalizmu!). Wiele z tego wywiadu np. na temat samego serialu nie można się dowiedzieć.Szkoda...Lepiej poszukać w sieci i znaleźć o niebo ciekawsze wywiady p.Moro dla TV i radia

ocenił(a) serial na 5
melania1964

Zgadzam się. :) A co do lisa to mogę tylko dodać, że mnie osobiście irytował oprócz jego marnych wywodów sam fakt że zainteresował się tym serialem tylko ze względu na (jak on to ujął) "słupki oglądalności". Przez takie podejście mamy taką publiczną jaką mamy.

natan_

Jaki lis , taka publika.

melania1964

Dokładnie! Już kolejny raz się przekonałam, że p. Lis nie ma zdolności do prowadzenia wywiadów. Tak było też z Justyną Kowalczyk. Pytania bezsensowne, na które z góry zna się odpowiedź (sam nie raz stwierdza, że "głupie pytanie"), jąkanie się... Gdyby nie jego niektórzy goście (mam na myśli właśnie Justynę i Joannę, bo nie oglądam jego programu zbyt często) to wywiady miałyby żenujący poziom. :)

yecur

Nie dziwię się, ze nie wiedziała kim była Anna German. Jest bardzo młoda osobą. Urodziła się po śmierci Anny German. W tamtym okresie (po roku 1982) Anny German już nie grano w radiu i telewizji. Wtedy młodzi słuchali już muzyki rockowej. German poszła w zapomnienie. Była pamiętana jedynie przez starsze pokolenie. Według mnie nawet to powojenne pokolenie które słuchało German na żywo w latach 60 i 70tych nie było zainteresowane słuchaniem muzyki w takim stopniu co późniejsze pokolenia. Słuchania również trzeba się nauczyć, a wojna brak radia i telewizji utrudniał tę naukę.

woj_2

a ja się urodziłam w 1984 i wiedziałam, kim była German, chociaż specjalnie nie słuchałam jej muzyki.

yecur

Czym się tak skompromitowala?Przecież nie ściemniala,powiedziala prawdę.Swoją drogą ciekawy jestem co Ty wiedzialeś wcześniej o Annie German

darago_film

wyobraz sobie ,ze wiedzialam a mam 27 lat ....,ale to nie o to chodzi ma prawo jej nie znac,ael niech potem nie gada jaka ta slynna i znana osoba jest german ....bo troche przeczy sobie

yecur

Ja nie widziałam tego wywiadu, ale wg mnie nie każdy musi znać Annę German... Ja o niej wiem niewiele... Znam tylko Tańczące Eurydyki i to tylko dzięki moim rodzicom ;)
I wg mnie później jak już Moro poznała Annę German to dopiero wtedy zdała sobie sprawę jak znaną osobą była ta piosenkarka.

ocenił(a) serial na 7
yecur

Ja też wcześniej nie znałam twórczości Anny German i nawet nie wiedziałam że miała taki wspaniały głos. A Joanna Moro wypadła całkiem naturalnie w tym programie, w przeciwieństwie do prowadzącego;)

Amaelamin

fakt, miałem wrażenie, że Lis chce naprowadzić panią Moro na jakąś odpowiedź, że próbuje manipulować nią...

ocenił(a) serial na 7
yecur

Trzeba wziąć pod uwagę, że Joanna Moro do osiemnastego roku życia mieszkała w Wilnie, co pewnie też miało wpływ na jej nieznajomość twórczości Anny German. Po za tym nie każdy ma takie szczęście, że rodzice opowiadają im o muzyce z młodych lat, a musimy wziąć pod uwagę, że o Annie German w ostatnich latach nie można było usłyszeć zbyt wiele. Może nie powinnam się wypowiadać, bo jestem osobą bardzo młodą, ale znałam bardzo wielu wykonawców z tamtych czasów, a o pani German usłyszałam dopiero dzięki temu serialowi, dodatkowo poszukałam informacji w Internecie. I bardzo się cieszę, bo była wybitną wokalistką i to na prawdę przykre, że jej życie tak okropnie się potoczyło. Szkoda czasu na takie osądzanie: "ta nie wiedziała kto to German to ją będę krytykować". Chyba najważniejsze, że dobrze zagrała panią German. Pozdrawiam ;)

JulianneGirl

Ależ młodzież "może" a nawet "powinna" !! wypowiadać się na dowolny temat - byle z kulturą , jakimś zasobem wiedzy i poszanowaniem przeszłości (choćby kojarzyło się to z największą ramotą i obciachem:)))

JulianneGirl

Zgadzam się całkowicie! Nadzwyczajny głos i wspaniała osobowość...