Wiele ludzi dopiero po śmierci Anny German, przypomniało sobie o niej, gdy nakręcili serial. To jest wręcz oburzające, jakie jest ludzkie spojrzenie.
A skąd mieli wiedzieć, że taki ktoś w ogóle istniał skoro polskie media nie popularyzowały jej utworów.
Sam zainteresowałem się Anną German wtedy gdy zobaczyłem zapowiedź serialu.
Już po przesłuchaniu kilku utworów, zorientowałem się ze mamy do czynienia z czymś niezwykłym.
Współcześni artyści zajmujący się muzyką popularną zobaczyli na własne oczy, że ich twórczość jest marna.
Masz rację. Szkoda, jednak, że wcześniej nie pojawiały się informacje o Annie German, cóż ludzi niestety często docenia się po śmierci.
Też jestem zdania, że była zapomniana. Nawet jeżeli można było trafić w mediach na jakiś Jej utwór, to były to tylko jakieś wzmianki i to nie w ogólnodostępnej tv. Trzeba było mieć farta, żeby na coś trafić. Moim zdaniem utwory takiej Artystki jak Anna German powinny być grane też w stacjach radiowych komercyjnych, ale to już od dawna wiadomo, że polska muzyka z dawnych lat jest w takich stacjach nie puszczana.
Mnie urzekła historia Anny German, urzekł Jej głos, osobowość. Od emisji serialu jestem wciąż Nią zafascynowana i najlepiej się czuję, gdy słucham Jej piosenek. Inne (większość tych popularnych, granych w radiu czy w tv) są jakieś... nijakie. :)
Słuchajcie Trójki, Dwójki, Jedynki, ewentualnie radiostacji internetowych a nie tego shitu (R, Z, E, ZP), to poznacie jeszcze wielu innych ciekawych artystów jak German. Nie wiem jak można się skazywać na słuchanie przez całe życie na zmianę Bajm i Rihanny + przerwy na reklamy i głupi konkursik telefoniczny na 200 tys złotych.