Pomocy!!! Nie wiem o co chodzi... !! To był chyba 8 (albo 7) odcinek 4 sezonu zupełnie jakbym zaczęła oglądać serial od połowy, nagle się ten Barry Allen / Flash pojawił akcja się działa ale to nie był jakby ciąg dalszy tego co było w poprzednim odcinku... Co przegapiłam?? Pomóżcie to mój ulubiony serial a mnie teraz przystopowali tą akcją... nic z tego nie rozumiem ;/
Skoro pojawia się Flash, to chyba logiczne, że trzeba sięgnąć po odcinek z tego serialu, a który, to już łatwo znaleźć. Na tym forum jest chyba kilkadziesiąt pytań o to.
Skoro oglądasz 4x08 Arrow, a Flash ma 2 sezony mniej, to odpalasz 2x08 Flasha.
8. odcinki sezonów, to crossovery. Zaczęły się w S1 Flasha - 1x08 "Flash vs. Arrow", był to jednoodcinkowy crossover tylko we Flashu. Potem w 1x22 Flasha pojawił się Oliver, a w przedostatnim odcinku S3 Arrow pojawił się Flash, który wyciągnął Team Arrow z więzienia LOA.
Diggle i Lyla byli jeszcze w 2x15 Flasha, a we Flashu parę razy pojawiła się Felka m.in 3x01 i Felka z Ray'em Palmerem (nie pamiętam dokładnie, który odcinek, ale S1 Flasha).
W 1x06 "Star City 2046" LoT był też Oliver, ale jego starsza wersja z 2046 roku.
Od S4 robią crossovery z większym przytupem angażując w nie więcej seriali i bohaterów. W trakcie S4 Arrow i S2 Flasha, w styczniu 2016 premierę miało Legends of Tomorrow. Przed jego premierą zrobili crossover z bohaterami LoT (Hawkman, Hawkgirl, Vandal Savage), żeby zrobić małe wprowadzenie tych postaci przed premierą tego serialu, oraz postaciami z Flasha i Arrow.
W 2. sezonie Arrow zrobili wprowadzenie Barry'ego Allena zanim premierę miał Flash. Pojawił się w 2. odcinkach, kiedy Team Arrow tropił gościa od Slade'a, który ukradł wirówkę z jednego z magazynów Queen Consolidated.
Początek crossoverów zawsze jest we Flashu, bo on leci w USA we wtorek, w środę jest Flash, w czwartek LoT, stąd taka kolejność.
Niedawno był kolejny crossover jeszcze większy, bo tym razem 3-odcinkowy (3x08 Flasha, 5x08 Arrow, 2x07 LoT). Wzięła w nim też udział Supergirl, a łącznie obecnych w nim było ponad 20 postaci ze wszystkich tych seriali (m.in Green Arrow, Diggle, Thea, Wild Dog, Mr. Terrific, Felka, Flash, Cisco, Caitlin, H.R., Wally West, Iris West, Sara Lance, Atom, Heatwave, Vixen, Steel, Supergirl), a 5x08 Arrow był ogólnie 100. odcinkiem serialu, więc zrobili odcinek specjalny z wieloma powrotami (m.in Moira i Robert Queen, Tommy Merlyn, Damien Darhk itd.).
Tak btw, polecam Flasha. Dużo lepszy niż Arrow, które od 3. sezonu ssie, a 4. sezon to jakieś rzygowiny, żałosna telenowela i żart z widza.