PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644652}

Arrow

2012 - 2020
7,3 64 tys. ocen
7,3 10 1 63886
6,0 13 krytyków
Arrow
powrót do forum serialu Arrow

Pozwalam założyć sobie swój pierwszy temat ;-)

Jak wrażenia po odcinku? Serial, tak hucznie reklamowany spełnił wasze oczekiwania, a
może spodziewaliście się czegoś znacznie lepszego? Jak wiadomo - często pierwsze
wrażenie bywa mylne, niemniej jednak mi bardzo przypadł do gustu i z niecierpliwością
czekam na napisy, by obejrzeć też po polsku, gdy już to zrobię napiszę coś więcej, bo kilku
kwestii nie zrozumiałam i nie chcę w błąd ogółu wprowadzać :D
W tej chwili mogę powiedzieć, że nie zrezygnuje z oglądania i Arrow nadal pozostaje moim
numerem JEDEN w jesiennej ramówce,

pozdrawiam! ;-))

kasiak__01

Zapowiada się zacnie po 1 odc.

kasiak__01

Właśnie obejrzałam i stwierdzam, że pilotowy odcinek bardzo mi się podobał :))) Jest dużo bardziej realistyczny od Smallville. Facet nie boi się ubrudzić sobie rączek. Potrafi biegać, skakać i bić się tak samo dobrze jak strzela z łuku. Trochę akcji i kilka śmiesznych scenek, jak np. scena w samochodzie z ochroniarzem Diggle'm - LOL :))))
Jedyne co mnie zawiodło, ale może jeszcze to rozwiną, to że "rozprawił" się z Hunt'em tak szybko. Miałam nadzieję, że potrwa to kilka odcinków. Myślałm, że Hunt będzie czarnym charakterem przez większość sezonu, a tu proszę po 1 odcinku już go skreślił z listy.Dobrze, że znajduje się na niej jeszcze kilka innych nazwisk... ale jeśli będzie się ich pozbywać w takim tempie to do 10-go odcinka już nikt nie zostanie...
Podobnie jak u kasiak__01 Arrow znajduję się na czele mojej jesiennej ramówki. Zdecydowanie w pierwszej 3-ce :o)

kasiak__01

Jak na razie jestem bardzo zadowolony. Nie będę na nic narzekał, w końcu to adaptacja komiksu, więc na nieścisłości przymknę oko. Jedyne na czym się zawiodłem to muzyka, nie chodzi mi o tło muzyczne, bo tu nic nie mogę zarzucić, standard, nic ciekawego. Chodzi mi o dobór kawałków muzycznych. Liczyłem na coś lepszego niż popowe umcy umcy, ale kto wie, może poleci tam jeszcze dobra muza. Poza tym jestem jak najbardziej na tak, mam tylko nadzieję, że to nie będzie tak, że co odcinek będzie załatwiał jednego gościa bo to się może stać nudne w połowie sezonu.

kasiak__01

Miałem wysokie oczekiwania względem tego serialu i jestem w szoku, bo twórcom mimo to udało się pozytywnie mnie zaskoczyć. Widziałem Amella wcześniej w epizodycznych rolach i niezbyt nadawał mi się na Olivera ale wypadł świetnie. Jestem pod wielkim wrażeniem tego jak zagrał ale avatara nie zmienię z sentymentu :)

Jeśli macie ochotę, zapraszam do lektury mojego tekstu nt. odcinka:
http://mimesisnamalymekranie.blogspot.com/2012/10/serialowe-premiery-arrow.html

kasiak__01

Po pierwszym odcinku stwierdzam, że zapowiada się świetny serial. Twórcy mają duże pole manewru na kolejne odcinki bo mogą pokazać naprawdę wszystko. Od notesu, po zwykłe historie czy też co wydarzyło się na wyspie.

P.S. nawiązanie do Lost'a i tekst zginęli wszyscy [pauza] chyba. :P Nie ma jak przekazywanie najważniejszych newsów.

Smallville__

Tommy generalnie wydaje się być zabawnym człowiekiem, aczkolwiek wydaje mi się, że ma swoje za uszami i z jednej strony cieszy się z powrotu Olivera, ale z drugiej niespecjalnie mu to na rękę ;)

kasiak__01

Właśnie odniosłem podobne wrażenie, że coś ukrywa. Ciekawe jak dalej rozwiną jego postać.

kasiak__01

W ogóle to Tommy ocknął się w tym magazynie i raczej wie, że Ollie coś ukrywa. Poza tym nie ma jak najlepszy przyjaciel, który pragnie twojej dziewczyny. I jak już wiemy spal z nią kilka razy.

kasiak__01

Premiera USA 10 październik wszyscy ofc oglądali

katedra

Mi się pierwszy odcinek podobał bardzo. Mam nadzieję, że kolejne odcinki będą trzymały poziom. Przeważnie jednak ( ostatnio) nowe seriale mają tylko dobre piloty a kolejne odcinki przeciętne. Lubię taką tematykę i jak na razie będę oglądać.

katedra

hm? nie rozumiem do czego pijesz? ;)

Na pewno coś podejrzewa, już samo sugestywne zdanie na tej imprezie odnośnie tego, co się wydarzyło na wyspie.
A tak z całkiem innej beczki - niezmiernie się cieszę, że znowu mogę oglądać moją ukochaną Katie na małym ekranie :D

katedra

Właśnie mogłabyś bardziej rozwinąć o co Ci chodzi. Jeśli mielibyśmy czekać na polską premierę to sądzę, że byśmy czekali, czekali i czekali :P

Smallville__

i całkiem możliwe, że byśmy się nie doczekali :P

kasiak__01

Hehe niestety tak już jest.
Fajnie by było gdyby, która ze stacji kupiła prawa do emisji i by puszczali np. z odcinkowym opóźnieniem, ale cóż tak się nie stanie.

Smallville__

Ja już nawet nie dałbym chyba rady oglądnąć niczego z polskim lektorem. Moim zdaniem powinni znieść blokadę geograficzną w sieci i wyświetlać tam za free seriale z reklamami ale chyba im się to nie opłaca skoro tak nie jest. Globalna telewizja w sieci to moim zdaniem jedyne sensowne rozwiązanie w dzisiejszych czasach.

Piotrek099

Popieram! Ja również nie przepadam za lektorem bo baaaaardzo rzadko trafia się taki, którego można jeszcze posłuchać.

Piotrek099

Tiaa za free? Sprzedając jakiś serial wielu krajom zarobią na bank więcej.. Nie mówię tu o jednej umowie, ale jak 10-15 lub więcej krajów się zdecyduje to sobie odpowiedz czy nie dostaną więcej.. Pomijam fakt, że większosc seriali jest w internecie, ale to nie jest przeciez do konca legalne

Furiatka_

Nie wiem do końca jak to działa ale wydaje mi się, że gdyby każdy kraj miał swoją platformę vod w sieci gdzie tytuły debiutowałyby o tej samej porze przerywane reklamami to na pewno zarobili by więcej na odcinku, bo reklamy oglądałby wtedy cały świat. Pozostaje jednak kwestia tego, że my wielu produktów z USA nie kupimy więc musiałyby być wyświetlane polskie reklamy. Ktoś musiałby się nieźle przy tym napracować, by takie rozwiązanie powstało i chyba się tego nie doczekamy.

kasiak__01

Serial wydaję się być ok jestem świeżo po seansie i naprawde jest ok;aktorstwo(dobrze dobrali aktorów),muzyka średnio ale to właśnie całe USA czyli popowe umcykumcyk;),wątki jak dobrze to pociągną to nie będziemy narzekać na nudę.Widzę że jest tylko 8 odcinków czyżby stacja podeszła do tego tematu z rezerwą.

piekielny84

Często błędnie podawane są informacje co do ilości odcinków, ale faktycznie - właśnie zajrzałam na wikipedię i widnieje tam 9 odcinków.

kasiak__01

Ale tak 10 po pierwszym odcinku(pilocie) to tak nie za wysoko.Dam zapobiegawczo 8.

piekielny84

Ja odcinek oceniam na 10, a serial na razie na 9. Cóż mimo wszystko trzeba zawyżyć ocenę bo jak patrzę, że ktoś dał 1 to mnie co od razu trafia. Wiem nie każdemu serial mógł się spodobać ale żeby od razu 1 dawać...

kasiak__01

Jestem trochę zaskoczony ,bo nie spodziewałem się że tak spodoba mi się pilot tego serialu. Czekam na kolejne odcinki z niecierpliwością. Najbardziej mnie zniszczył tekst:
Oliver: Czym jest "Zmierzch"?
Tommy: Lepiej, żebyś nie wiedział.
:)

kasiak__01

Sporo zerżnięte z batmana, ale mimo to bardzo mi się podoba

counts

rowniez nie moge sie odpedzic od porownan z batmanem. miliarder, jedna ukochana, nie ma zadnych supermocy tylko umiejetnosci, no i oczywiscie siedzi w swojej norze gdzie wszystko opracowuje:P

kasiak__01

Koleś nieźle przypakował jak na 5 letni pobyt na bezludnej wyspie. Pewnie jadł tylko robaki, na mase.