PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644652}

Arrow

2012 - 2020
7,3 64 tys. ocen
7,3 10 1 63887
6,0 13 krytyków
Arrow
powrót do forum serialu Arrow

Oliver decyduje się na poddanie Sladowi, po tym jak mężczyzna grozi mu, że zabije
wszystkich, których Oliver kocha.
Diggle i Felicity wiedzą, że poddanie się Olivera równa się jego śmierci, dlatego też
podejmują się drastycznych środków, aby powstrzymać Strzałę przed konfrontacją ze
Sladem.
W tym samym czasie Thea zastanawia się czy nie opuścić Starling City, a Laurel
wznawia swoją walkę przeciwko Sebastianowi Bloodowi.
Niedługo potem Slade rozpoczyna atak na Starling City.

Jakie wrażenia po odcinku??

Agiwoode

Ja jeszcze nie oglądałem.Jak obejrzę,to się wypowiem.Skoro już jest ten temat,to niech wszyscy może piszą w tym temacie,żeby nie było bałaganu.

mario_1981

Dobry pomysł, ja widziałam ale czekam na wersję z polskimi napisami.

Agiwoode

Od dawna jest.

Bartonson12

tego najnowszego odcinka??

Agiwoode

Ta na Napi-Projekt sa

Agiwoode

Kolejna osoba poznaje sekret Olivera. Tym razem to Sebastian Blood.

Agiwoode

Nie dałeś spoilera i ludzie będą się pluć. Poza tym nie musisz streszczać, każdy pewnie sam obejrzy, żeby dać się zaskoczyć, o ile jest coś co mogło zaskoczyć.

Lordnar

A po jaką cholerę wchodzić nawet nie na forum a wątek o danym odcinku przed jego obejrzeniem, jakim trzeba być skretyniałym idiot(k)ą?

Dałem tylko info, że będą się pluć. Nie pisałem o sobie.

Lordnar

Ja właśnie piszę o tych co będą się pluć.

Przyznam, że też się dziwie takim ludziom, może dlatego, że spoilery mi nie przeszkadzają, ale rozmowy potem ciężko idą, jeżeli banda takich ludzi nagle zaczyna jak katarynka wypominać, że nie było oznaczone jako spoiler i zepsuło im to serial/epizod.

Agiwoode

A już miałam nadzieję, że Oliver i Felicity się pocałują w tym opuszczonym budynku, gdy go odnaleźli z Digglem....<płacze>
:D

Fajne dwie sceny - gdy Ollie budzi się i widzi Laurel w swoim "biurze" oraz rozmowa z Bloodem w restauracji i wyjawienie mu, że to on jest Arrow.

aioli

Co do sceny w opuszczonym budynku to też mi się wydawało, że do tego dojdzie. Odcinek całkiem fajny, choć nastawiony na dużo gadania oraz miejscami pompatyczne dialogi. Najlepszy tekst odcinka: "Suka z Wi-Fi" myślałem, że padne:DDD

fabian103

Poza tym Rochev w masce wyglądała dość komicznie, a Summer Glau niestety w żadnej roli nie jest wiarygodna.
Oby szybko zginęła, bo jeszcze anulują serial :)

marcin261287

Jestem odmiennego zdania, ale masz racje co do jej wyglądu w masce:) Summer Glau to bardzo dobra aktorka (choć chyba pierwszy raz gra negatywną postać), w TCSC świetny terminator z niej no i w Firefly też fajnie zagrała. Ale co do krążącej klątwy, iż każdy serial w którym grała został anulowany to wygląda na to że tym razem tak nie będzie:D

marcin261287

Mimika skały, sposób wypowiedzi też jakoś nienaturalny. Daleko jej do bycia dobrą aktorką i już nią raczej nie będzie. To się ma albo się nie ma.
W Terminatorze zagrała dobrze, bo tam nie musiała wcale grać. Jej rolę mógł zagrać każdy.

marcin261287

Summer to jedna z lepszych aktorek telewizyjnych. W Firefly świetnie zagrała przerażoną małolatę z problemami leżącymi na psychice.

Bartonson12

"Summer to jedna z lepszych aktorek telewizyjnych. W Firefly świetnie zagrała przerażoną małolatę z problemami leżącymi na psychice".

Skoro Summner jest jedną z lepszych, to w takim razie kto jest w gronie słabych aktorek? Chyba boję się wiedzieć :)

marcin261287

Zobacz może najpierw Firefly, bo po pierwsze jeśli się nie obejrzało tego serialu nie można się nazywać znawcą telewizji, a po drugie, jeśli widziałeś, i wciąż uważasz że tam Summer zagrała słabo - lepiej skończmy tą rozmowę.

Bartonson12

Widziałem dawno temu. Zagrała bez rewelacji, ale zdecydowanie lepiej, niż w późniejszych produkcjach. Co świadczy, że aktorsko nie rozwinęła się wcale.
Ma ładną buźkę i z tego najpewniej wynika jej popularność.

marcin261287

Zagrała lepiej niż ,,bez rewelacji'' + do tego warto popatrzeć ile wtedy miała lat. W Arrow i tak w obsadzie króluje.

A jej popularność wynika raczej z tego że jest już ikoną sci-fi telewizji. Firefly, Serenity(kino), Terminator, Alphas, teraz Arrow.

Bartonson12

Niewiele potrzebujesz, aby nazywać kogoś ikoną telewizji.

marcin261287

Nie jest ikoną telewizji, lecz ikoną sci-fi w telewizji. Która aktorka tak często się przewijała przez seriale tego typu w telewizji? Polecam odcinek TBBT z nią. Nawet tam było to podkreślane.

Bartonson12

Granie często w serialach z danego gatunku, a bycie ikoną to dwie różne rzeczy. Idąc tym tokiem myślenia mogę powiedzieć, że Karolak jest ikoną seriali obyczajowych.
Według mnie nazywanie kogoś ikoną powinno być równoznaczne z tym, że jest dobry w tym co robi. Czy Karolak jest dobry?

marcin261287

Nie ma sensu chyba ten sprób bo jesteście odmiennego zdania:) Jak dla mnie Summer jest świetną aktorką telewizyjną w gatunku Sci-Fi i zdania nie zmienię:D

fabian103

Widziałem gorsze od niej. Już nie będę taki na NIE ;)

marcin261287

Karolak dawał radę w ,,39 i pół'' który naprawdę był jednym z lepszych seriali polskich 21wieku. Potem poszło jak po maśle. Staczał się, zaczął grać w ,,świetnych'' filmach jak Kac Wawa, i owszem...nazwe go ikoną. Ikoną idiotycznych polskich filmów. Tak samo jak Jima Carreya nazwe ikoną amerykańskich komedii, tak samo jak Clinta Eastwooda i Johna Wayne'a nazwę ikoną westernów.

Bartonson12

W takim razie Glau jest ikoną drewnianych ról, bo takie gra od czasu Firefly.

marcin261287

Nie powiedziałbym. Jest miliard aktorek w telewizji które grają zdecydowanie gorzej. Nie mówię że Summer jest w czołówce, ale z pewnością jest blisko niej. No i sam fakt że gra w Arrow powinien cieszyć ponieważ wiele osób nakłoniło się do oglądania tego serialu dzięki niej.

Bartonson12

Zostanę przy swoim zdaniu i Ty przy swoim. Chyba nie ma sensu dalej się spierać ;)

Bartonson12

Np. ja jestem jedną z osób, która zabrała się za ten serial gdy dowiedziałem się iż Summer ma grać w drugim sezonie:D

fabian103

I jest takich osób jeszcze dużo :D

Agiwoode

w sumie to nie wyjaśniło się co chcieli za informacje od tego kolesia z windy co mu konto z 2mln opróżnili... chyba że coś ominąłem

camaorama

Raczej chodziło o miejsce w którym ukrywał się Blood wraz z armią.

Agiwoode

Raczej solidny poziom, ale fabularnie strasznie poszarpany ten odcinek. Przynajmniej takie moje odczucie. Kiedy Lance wyszedł z paki i wrócił do pracy? Bo zupełnie mi to umknęło.

matthewrealfan

Laurel groziła swojej przełożonej w odcinku, kiedy Quentin siedział w pace i ta przełożona zgodziła sie go przywrócić do służby, z tego co pamietam.

Agiwoode

Scena z gościem na komisariacie, który nagle wyczarowuje maskę bezbłędna, szkoda, że nie wyjął nagle z kurtki bazooki...

siLk_2

Lepiej nie wiedzieć gdzie tę maskę trzymał. A bazooki nie miał bo jej nie potrzebował, mirakuru mu wystarczyło (pomimo tego chciałbym zobaczyć jak wyciąga 2 bazooki i rozp... komisariat).

Agiwoode

Ktoś może mi przypomnieć co to za miejsce, gdzie Ollie się ukrywał? :)

jakeziom

Tajna kryjówka ma wypadek gdyby coś stało się z Arrow Cave. Takie Arrow Cave 2.

BluRay2012

Ale jakim cudem Amanda go wytropiła? Nawet Felicity się to nie udało :)

aioli

Wiedziała o jego kryjówce, to może zrobiła jakiś skan termiczny czy coś i tak go zlokalizowała.

aioli

Amanda ma informacje o wszystkich osobach, o których warto coś wiedzieć. Pewnie ma więcej informacji niż sami zainteresowani o sobie wiedzą.

Agiwoode

Odcinek MEGA!!!!!!!!! Tyle emocji, i pytań. Kto uratuje Thaę? Czy Olivier ocali miasto? Czy Roy obudzi się? Czy Arrow zabije Slad'a? Wszystko wyjaśni się w ciągu dwóch tygodni.

wojtek1993_filmweb

Poza ostatnim pytaniem to odpowiedzi na reszte sa juz znane.

fabian103

1. Malcolm Merlyn
2. Tak
3. Tak

BluRay2012

Mów o spoilerze przed czasem

Alfawolf

Wybacz, zapomniałem.

wojtek1993_filmweb

Właściwie to na 3 pytania znamy odpowiedź. Nie wiadomo tylko jak zakończą wątek Slade'a.

BluRay2012

Skąd to wiecie?