Co o tym sądzicie ?
Czy Oliver stanie się następnym Ra’s al Ghul ?
Ogólnie sam wątek z Ligą mi się bardzo podoba już od początku i mam nadzieje, że w 4 sezonie też będą odgrywać jakas rolę.
Nie wiem czy Oliver przyjmie oferte Ra’s ale bardzo chciałabym, żeby tak było. Wydaje mi się, że to Oliver bardziej potrzebuje Rasa niż on jego. Myślę, że Oliver będzie czuł sie niepotrzebny szczególnie teraz kiedy do akcji wszedł jeszcze cały ten atom czy jak mu tam i zaakceptuje ofertę ale chciałabym wiedzieć co wy o tym myslicie ?
PRZYJMIE CZY ODMÓWI ?
PS. Zna ktoś dobrze angielskie i wie co mówi Ra’s do Olivera/o Oliverze w zwiastunie przyszłego odcinka ????
Oliver Queen jest człowiekiem który powinien być sam. Twoje miasto odwróci się od Ciebie, będą na Ciebie polować, i Cię zabiją. Ale ja potrafię sprawić byś był bezpieczny.
To tak mniej więcej na szybko ;)
A co myślę? te słowa mogą się spełnić, bodajże tytuł 19(albo innego nie pamiętam) odcinka to "broken arrow". Tak jak ktoś kiedyś pisał w którymś temacie wydaje mi się że detektyw Lance dowie się jak zginęła Sara i obwini o to Olivera, wtedy miasto odwróci się przeciwko niemu. A co będzie dalej ? nie wiem sam, serial to "Arrow" więc raczej Oliver będzie dalej mścicielem, możliwe jest że Ras go wyszkoli ,a potem Oli go zabije i powróci do bycia Arrowem, tylko z lepszymi umiejętnościami :D
Dzięki za przetłumaczenie bo mój angielski ma sobie wiele do zarzucenia jeszcze.
Szkoda, że będzie trzeba czekać 3 tygodnie na jakieś wyjaśnienia. Podobno Oliver dostanie kulke od Lance i Laurel przyokazij też. Jakoś nie widze Olivera jako przywódcy ligi zabójców. Choć ludzie się zmieniłam. On sam przecież też kiedyś był zabójcą a dla Ra"s nie ma rzeczy niemożliwych więc może Oliver przejdzie jakąs przemiane. Bardzo chciałabym zobaczyć coś w tym stylu. Więcej Ras al Ghul i Olivera w każdym bądź razie.
No tak ale to tylko manipulacyjna zagrywka Ra'sa. Starają się go ukazać tak jak w komiksach z Batmanem ale nie wiem czy to dobry pomysł bo Green Arrow to Green Arrow i nigdy nie powinien być kopią Batmana.
Ja chciałbym żeby Ras powiedział, że Oliver zastąpi go jak się ożeni z Nyssą. Możliwe też, że Ras każe Oliverowi kogoś zabić by udowodnić, że jest gotowy na objęcie posady CEO of League of Assassins.
Pewnie Ra's da mu do zabicia Malcolma, to bardzo logiczne. W końcu to Malcolm jest odpowiedzialny za zniszczenia w mieście Starling
Jeśli ktoś zabije Malcolma to Ra's osobiście. To jest ważny motyw, bo zaakcentowany już w trailerze 3 sezonu. Ostatnio powtórzyłam sobie trailery z tego sezonu i one właściwie prawie wszystko zdradziły co do wydarzeń, tylko przed emisją nie było to jasne. Już trailer zapowiedział śmierć Olivera z 3x09. Pod koniec trailera jest fragment, że wszyscy będą cierpieć z powodu Ra'sa.
Być może. Ale mam nadzieje że Ra's nawiąże do Batmana/Bruce'a. W ostatnim odcinku wydaję mi się że nawiązał do ojca Zatanny, który był największym magikiem.
Najpierw nie przyjmie, potem Ra's zacznie niszczyć życie jego bliskich, więc przyjmie, ostatecznie odejdzie jakimś sposobem. Może wkroczy Nyssa i przejmie władzę. Nie wiem jakim sposobem miałby być Ra'sem jak jego miejsce jest w Starling City. Nie mówiąc o tym, że wtedy musiałby zrezygnować ze swojego człowieczeństwa, a nie na tym polega bycie bohaterem. Ideą Ligii Zabójców jest eliminowanie zła drogą śmierci, co kłóci się z ideą bycia bohaterem. Ra's jest głównym złym tego sezonu. On nie jest rozwiązaniem problemów, ale problemem.
Ra's może i jest głównym złym tego sezonu ale tak na prawde nikt nie wie co mu chodzi po tej jego kilkusetnej główce (serio ten gość ile ma lat ? :D). Nie jest jak Slade który był po prostu oszalały z zemsty albo jak Malcolm któremu chodziło tylko o zniszczenie Glades on praktycznie daje Oliverowi klucze do Nanda parbat (jeśli owe istnieją xD) więc to on jest dopiero niebezpiecznym przeciwnikiem do tego on pyta Olivera i wypuszcza Diggle i Malcolma. Ra's podobno zdaje sobie sprawe z tego, że Oliver nie jest zabójca ale najwidoczniej mu to w niczym nie przeszkadza. Chciałabym się bardzo dowiedzieć jak ma się to zamiar potoczyc ale trzeba czekać aż do końco marca, niestety.
O cokolwiek chodzi Ra'sowi będzie chciał osiągnąć cel każdymi środkami, dlatego jest taki niebezpieczny. Moim zdaniem typ celem jest po prostu następca, ale może kryje się za tym coś jeszcze. Jakby nie było każdy super geniusz zła chce rządzić światem :D
A gdzie Ra's powiedział że chce rządzić światem? gdzie coś takiego jest napisane? ;) On nie chce rządzić światem. On chce oczyścić świat z przestępców, dlatego ma gdzieś przestępców i łatwo ich poświęca.
A jeśli chodzi o serial Arrow to wydaje mi się że jego celem jest złamanie Olivera by był godnym następcą lidera Ligi Zabójców. To nie Ra's wymyślił Ligę, on czuje się pewnie już słaby, a oczekiwania wobec jego ludzi są wielkie więc chce mieć następce. A poza tym mam nadzieje że to zostanie wyjaśnione dlaczego Ra's chciał zostać Głową Demona bo jest bardzo kluczowe dla tej postaci.
On poświęca nie tylko przestępców, ale też zwykłych ludzi. Nie liczyli się dla niego mieszkańcy Starling City, gdy groził Oliverowi, że ma znaleźć zabójcę Sary lub będą ginąć mieszkańcy miasta.
Nie zgodzę się z tym. To Nyssa o tym decydowała szczerze mówiąc a nie Ra's, a poza tym postać w serialu ma mało wspólnego z Ra'sem.
Filozofią Diggle'a nie jest zabijanie. Zabijanie jest w ostateczności, w sytuacji bez wyjścia. W Nanda Parbat on i Oliver nikogo nie zabili. Wszyscy ludzie Ra'sa najwyżej zostali ranni. Taka jest oficjalna wersja produkcji. Jak nakręcili te sceny to inna sprawa. Wyglądało jakby niektórzy zginęli. Tak samo wyglądało w Corto Maltese, a nie zabijali. Produkcja wychodzi z założenia, że Diggle i Oliver doskonale celują i strzelają tak, że nie ranią śmiertelnie. To jedna z tych rzeczy, którą serial pokazuje źle, a trzeba w nią uwierzyć.
No to nieładnie ze strony twórców :) bo każdy nawet 5latek zobaczy że oni ich zabijają ;p a nawet jeśli by tylko ranili to zostawiają ich na nie lada cierpienie ;p ;)
Szczerze to problemem dla oczyszczenia miasta ze zła jest Team Arrow co się z tym nie zgadza. Tak to wygląda jeśli chodzi o Ra'sa. Liga działała na długo przed Ra'sem. Ra's po prostu wykorzystał jej narzędzia do zrobienia tego czego on pragnie. A pragnie oczyszczenia ze zła które zabrało mu żonę
MOJE ZDANIE: Na pewno w 16odc powie, że się zastanowi. Na promo widać, że wróci do Starling. Potem pewnie Nyssa się dowie że ojciec chce ją wyrolować i się wkurzy. Zacznie napadać na Olivera itp. Potem Ollie powie że nie chce zajmować jej miejsca czy coś w tym stylu i ostatecznie nim nie zostanie. A w między czasie stanie się coś takiego, ze Ras będzie chciał bardziej zabić Olliego niż dać mu swoje miejsce i ostatecznie Nyssa zabije ojca, by bez przeszkód objąć jego stanowisko.
Nyssa najpierw podstępem oddaliła go od Jamy Łazarza a później w plecy wsadziła nóz
Być może będzie tak jak mówisz. Ja po prostu bym to podrasował i sądzę że Oliver może się zgodzić, będzie chciał wrócić do Starling być może żeby pożegnać się z Felicity i Theą. Nyssa się o tym dowie i się wkurzy, ale Oliver przedstawi jej plan działania w którym być może zabiją Ra'sa. W następnym odcinku chyba zobaczymy jak działa Lazarus Pit Ra'sa
To jest na co czekać. Wiem, że to raczej nierealne, ale mam nadzieję że użyją jej na Sarze. To by tłumaczyło jej rolę w nowo powstającym serialu. :)
Ale spójrz jak długo Sara już leży pod ziemią, nie ma opcji by uleczyć ją. No chyba że zrobią taką fantazję jak z Jasonem Toddem. No to wtedy jest szansa. Ale nie chciałbym tego i to bardzo. Bo przywrócenie do życia Jasona było dla mnie idiotyzmem