Ale to jest rewelacyjny bohater. Każda scena w której ta postać jest na ekranie po prostu wgniata w
fotel. Jego wygląd jest genialny. Sama postać Slade'a i aktor w nią się wcielający również najwyższa
półka. Swoją drogą drugi sezon to mistrzostwo, im dalej, tym lepiej.
Wymarzony i prawdopodobny finał: Deathstroke wyznacza ultimatum; jak arrow (może wyjawi jego tożsamość?) nie zjawi się w wyznaczonym miejscu to zniszczy miasto i zabije jego rodzine. Arrow pojawia się z sarą, digglem przy snajpie (felicity przy kompie).Deathstroke wkracza ze swoją armią do miasta. Jest w niej też Ravager (ma podobno zadebiutować w 20 odcinku). Zaczyna się walka. Arrow głównie walczy z deathstrokiem, a sara z ravager. Czasami zabijają też członków armii. Diggle nawala sniperką lub karabinami/pistoletami. W tle widać jak armia DS demoluje miasto. Arrow korzysta z wszystkich rodzajów strzał (Normalnych,oślepiających,wybuchających,obezwładniających,linowej,otruwającej). czasami pokazywana jest walka Arrow z DS na wyspie. Wraca z pomocą Roy już jako Arsenal. (w 20 odc. ma on wrócić z zemstą na arrow). Walka kończy się wybiciem drugiego oka Sledowi :D :D :D :D
Na pewno tak miało być, twórcy już to nakręcili, ale teraz przeczytali twoją wypowiedź tutaj, po czym by nie wyjść na przewidywalnych, postanowili zupełnie zmienić scenariusz i nakręcić finał od nowa :P.
Nie da się ukryć, że aktor doskonale wczuwa się w rolę, którą gra, ale już w Spartakusie Krew i Piasek można było zobaczyć jego talent. Szkoda było by pożegnać się z nim już w finale 2 sezonu, dlatego mam nadzieję, że scenarzyści mają wobec niego dalsze plany.
Uwielbiam Manu Benetta, uważam że wykreowana przez niego postać Deathstroke'a jest po prostu idealna, spełnia wszystkie moje wyobrażenia. Mroczny, inteligentny, a największe wrażenie robią jego oczy, no i ten charakterystyczny głos. Brak słów!!!!! :)
Mam nadzieję, że tak łatwo nie wyeliminują Slade'a, jego postać wiele wnosi do serialu, w końcowym starciu liczę na pojedynek nie tylko Olliego i Slade'a ale równie genialnie wykreowanej postaci Malcolma Merlyna :))))
Nie ma co martwić się o Slade'a. Kiedyś czytałem wywiad ze "Slade'm" (nie wrzucę linka bo nie pamiętam gdzie to czytałem) i Manu Banett potwierdzi, że pojawi się w 3 sezonie.
A ja czytałem wywiad z Banettem który powiedział że w drugim sezonie definitywnie zakończy się wątek Arrowa z jego osobą.