Jeżeli mógłbyś podrzucić link byłbym zadowolony bo nie chce mi się czekać do jutra :D
pierwszy odcinek całkiem niezły choć trochę za dużo ściągnięte z "revenge" moim zdaniem , ktoś też to zauważył ?;)
W ogóle nie pomyślałam o Revenge. Moim zdaniem jak na razie, po 1-szym odcinku zapowiada się bardzo fajnie :) Pilot bardzo mi się podobał.
P.S. ciekawa jestem co Ollie jeszcze wymyśli aby "pozbyć" się swojego cienia - Diggle'a :)
Olli (tak jak emily)wraca po latach do domu , nagle zna inne języki , sztuki walki , też ma pudło z sekretami ,ojca który umarł i zostawił po sobie tajemnice, liste osób , które chce pogrążyć i jak w każdym odcinku będzie się jedną osobą "zajmował" to już naprawde dla mnie bedzie to revenge tylko z facetem w roli głównej ;)
wrażenia to pojęcie bardzo ogólne i w zasadzie można napisać wszystko ;] poza tym jak nie chcesz wiedzieć co działo się w odcinku bo go nie widziałes/as to nie czytaj tematu "wrażenia PO PIERWSZYM ODCINKU " - proste prawda?;D
chodzi ci o cos konkretnego czy tak sie czepiasz zeby czepiac ? zakladasz temat jakie wrazenia po 1 odcinku , pozniej piszesz ze masz nadzieje ze ktos sie wypowie jak go zobaczy , ja napisalam na temat odcinka a ty ciagle cos , juz daj sobie spokoj , widze ze nie mozna tu wypowiedziec swojego zdania . No chyba , ze musze sie ograniczyc do slow "ale fajny odcinek " bez zadnych szczegolow zeby nie bylo ze spoiler . Poza tym Twoj post ponizej własnie swiadczy o poziomie na jakim mozna sie wypowiadac na dany temat - dobra gra aktorska , rezyseria bla bla bla własciwie to mozna napisac do kazdego serialu , ktory sie komus spodobał , cóż wolę konkrety .
Jeżeli zdradzasz fabułę, to spoilerujesz. To jest fakt. Jak się spoileruje, to się powinno o tym uprzedzać - to też jest fakt. To ja się czepiam, czy to ty niepotrzebnie się wykłócasz o rzecz oczywistą? Przyjmij do wiadomości, żeby nie spoilerować bez ostrzeżenia i tyle. :P
Twój tok myślenia jest naprawdę interesujący . Fabuła serialu to żadna tajemnica , jest na głównej stronie . Fabuła 1 odcinka w temacie jak wrażenia po obejrzeniu pierwszego odcinka to też żadna tajemnica . To Twój temat więc wybacz , że nie wpadłam na to , że go nie widziałes a pytasz o wrażenia - jasnowidzem nie jestem . Może następnym razem dodaj w temacie dotyczącym odcinka , że jeszcze go nie widziałeś i inni na pewno tez nie więc żeby Ci , co widzieli nie pisali nic na temat ;] Ps. skończ juz się czepiać i zajmij się czyms ciekawszym niż mysleniem ze wytykasz mi błąd , którego ewidentnie nie ma.
Ty jesteś irytujący, że się wykłucasz. Pytam o wrażenia, nie opis odcinka. Proste. Jakbym chciał streszczenie odcinka, to bym poprosił, a w żadnym opisie serialu, nie było, że bohater ma jakąś listę osób, czy zna języki, ale przez to, że czytałem twój post już nie byłem tym zaskoczony.
Ale jak można ocenić odcinek bez zdradzania fabuły? Pisząc "6/10", bo nie może się odnieść do żadnych konkretnych scen?
przeciez fabula jest na bazie komiksu - zadna tajemnica , jak ktos czytal komiks ( a pewnie wiekszosc osob zaczynajaca ogladac ten serial jest fanami Green Arrowa ) to wie co i jak ... to po co ta awantura ??
A nawet jesli ktos nic nie wie na temat postaci GA to chyba nie zabroni innym wypowiadac swojego zdana na temat konktetnych scen, jesli nie obejzales w pore to musisz sie liczyc z tym, ze jak wrzucisz temat, to ludzie beda sobie opisywali co im sie podobalo a co nie (z uzasadnieniem) .. takie pitu pitu ze dobry klimat, ze dobra kamera i ze swietna gra aktorska, to nie jest odpowiedz :) proponuje nastepnym razem dodac notke ze nie ogladales i ze prosisz o nie zdradzanie fabuly :P
Kultura internetowa wymaga, że jeśli zdradzasz fabułę ostrzegasz, że to spoiler. Nie wiem po co się wciąż kłócisz, skoro nie masz racji i jesteś skazany na porażkę w tej rozmowie. Nie podaje się spoilerów na forach. Sprawdź sobie. Nawet filmweb dał opcje, by jak ktoś daje spoilery to by nie było widać treści, więc skończ już tą jałową dyskusję i przyjmij do wiadomości, że spoilerów nie wali się na prawo i lewo jak ci się podoba. :)
Wiem, ale to ty się wykłócasz, że spoilerowanie jest spoko, a przecież faktem jest, że spoilerować się nie powinno, a jak się to robi, to się umieszcza ostrzeżenie, że w dalszym tekście będzie spoiler by ten kto nie oglądał nie czytał. :P
Przecież to jest temat o odcinku. W każdym temacie ktoś wypowiada się i zdradza fabułę, a jak nie chcesz tego to nie zakładaj temat. Proste.
A nie przepraszam. Dopiero teraz zauważyłem że to nie jest dyskusja o odcinku tylko o wrażeniach . Heh.
Właśnie, JAK. Ja nie czytałem i wielu innych nie i nie chcę czytać spoilerów. To naprawdę bardzo proste.
Większość osób oglądających serial fanami Arrowa? Szczerze wątpię.
Ja mam komiks Green Arrow, ale nie czytałem i żeby sobie nie psuć odczuć z rewelacyjnego serialu, to zabiorę się do niego później chyba... :)
A czemu miałbyś zgłaszać moje posty? Nazywam wszystkich wokół obrażam? Nie, bo to twój poziom, nie mój. :)
Jako, że widzę, że lubisz się ośmieszać i nie zamierzasz zakończyć, więc ja kończę dyskusję z tobą dziecko.
Nazywając kogoś debilem, dlatego, że nie czyta komiksu, nie spodziewałeś się, że go obrazisz? Niesamowite. ;]
to co, myślisz, że powinno się tworzyć 2 tematy o 1 odcinku, jeden spoilerowy, 2 nie? ten temat jest właśnie spoilerowy, więc jak nie chcesz wiedzieć, to tu nie wchodź.
To mój temat, i nie, to nie ten spoilerowy. Ja właśnie przed chwilą obejrzałem, więc podzielę się wrażeniami. Jak dla mnie rewelacja, bardzo dobra gra aktorska, reżyseria, wszystko na najwyższym poziomie. Sceny akcji takie jakie być powinny w tego typu serialu. Fabuła jak dotąd bardzo pozytywne zaskoczenie, aż nie mogę się doczekać kolejnego odcinka. Postać Green Arrowa, rewelacyjna, bohater wygląda świetnie w swoim stroju. Na to właśnie czekałem!
PS. Jak widać nie trzeba spoilerować by podzielić się wrażeniami. :)
Aha, a jeśli ktoś chce napisać coś bardziej merytorycznie i szczegółowo to wypad, bo to twój temat? Ciekawostka dla ciebie, to że to go założyłeś nie znaczy, że możesz sobie decydować co kto ma tutaj pisać. Śmiało, spinaj się do woli, ale każdy wie, że "wrażenia po odcinku" oznaczają mnóstwo spoilerów nawet jeśli ty tego sobie nie życzysz.
Następnym razem zadaj pytanie czy fajny był odcinek i zaznacz , że odpowiedz ma byc tak lub nie bez zadnego uzasadnienia . I to Ty jestes osobą , która się wykłóca zupełnie bez sensu - są po prostu ludzie , którzy gadają tylko po to żeby gadać . Na każdym forum ludzie opisują wrażenia po obejrzeniu serialu/filmu i dyskutują na dany temat , gdyby ograniczali się tylko do minimum to byłoby to po prostu nudne . Z Twojego postu o wrażeniach guzik się dowiedziałam , równie dobrze móglbys to napisac o kazdym innym serialu /filmie . Pozdrawiam i proszę nie odpisuj bo to żenujące .
revange jest tylko jakimś durnym serialem, Arrow w zamyśle przez DC miał taka fabułę więc jeśli już to 'revange' jest wzorowany na Green Arrow