PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644652}

Arrow

2012 - 2020
7,3 64 tys. ocen
7,3 10 1 63899
6,0 13 krytyków
Arrow
powrót do forum serialu Arrow

Hej! Dopiero za 6 tygodni przekonamy się co dalej w "Arrow" i nie mogę się powstrzymać nad snuciem różnych domysłów- a im dalej w las tym ciemniej. Chodzi mi o to, że mam złe przeczucia, bo serial, jak już gdzieś czytałam, po powrocie ma wyglądać inaczej. Nie do końca wiem co to oznacza, ale podoba mi się dzisiejszy stan rzeczy. Dobra, a teraz konkrety. Olivera przez pierwsze odcinki ma nie być. Chociaż gościa lubię, to nie przeszkadza mi to aż tak bardzo- będziemy mieć szanse zobaczyć pozostałych bohaterów troche inaczej, to jak sobie poradzą z jego śmiercią. Podoba m się, że rozwiną postać Roy, fajnie będzie zobaczyć samodzielnego Arsenała, no i Laurel wiecie Black Canary, może nie będzie tak źle. Z tych mniej przyjemnych spraw to "zmartwychwstanie" Olivera, oczywiście trzymam kciuki żeby wrócił jak najszybciej, to jednak nie podoba mi się rozwiązanie z tą całą Jamą Łazarza. Ktoś napisał, że urokiem tego serialu jest niepewność przeżycia nawet tych lubianych postaci i w pełni się z tym zgadzam, a to nieśmiertelne źródełko tu nie pasuje.
Trochę się rozpisałam i wypadałoby skończyć ale jako fanka tak zwanego Olicity muszę coś na ten temat napisać. Wiem, że niektórzy mają dosyć niespełnionej miłości tej dwójki, ale jeśli o mnie chodzi to jest wręcz przeciwnie. Uwielbiam im kibicować i patrzeć na ich wspólne sceny, dlatego wierzę, że Felicity nie poleci od razu pomagać Shaw'owi (czy jak kto woli Palmerowi- to taki mój uraz) to trochę jakby zdradzała Teem Arrow. Mam jeszcze pewne obawy co do Olivera i Felicity. Przyszła mi taka myśl, że Oliver po powrocie nie będzie już taki sam. Co jeśli np. za sprawą tego całego źródełka stanie się skupionym na walce Arrowem i zapomni co czuł do Felicity? Oczywiście z czasem mógłby sobie wszystko przypominać, ale jak dla mnie to i tak czarny scenariusz, który niestety nie jest aż tak nieprawdopodony.
Tyke z mojej strony, co wy o tym wszystkim myślicie?

ocenił(a) serial na 7
Miszia_9

Mnie zaciekawiła zapowiedź następnego odcinka a konkretnie ta postać stojąca nad zwłokami Olivera. Może twórcy szykują mały smaczek, nie maja prawa do wykorzystania postaci Batmana ale mogą wykorzystać postać Wayne'a tak jak w Gotham, może to on pomoże Oliverowi.

ocenił(a) serial na 10
Miszia_9

jak przeżyje Oliver? wiekszośc obstawia Jame Łazarza ale ja sądze że to będzie coś innego. wiem że jest małe prawdopodobieństwo że ktokolwiek przeżył by dwa ciosy mieczem i upadek( tak naprawdę nie wiemy z jakiej wysokości) ale uważam że Olivera uratuje Malcolm ale nie za pomocą jamy łazarza. co do Olicity ja też im bardzo kibicuje ale trochę męczy mnie już to : " Kocham Cię ale nie możemy być razem " a co do tego że Oliver mógłby zapomnieć o uczuciach do Felicity po "kąpieli" w Jamie łazarza to się nie stanie. skutki użycia Jamy Łazarza sa takie że Zaraz po skorzystaniu z JŁ użytkownik staje się totalnie nieobliczalny/niepoczytalny przez pewien czas (chociaż może to działać w dwie strony, bo gdy Joker skorzystał z JŁ, chwilowo stał się kompletnie normalnym człowiekiem)
-Zaraz po skorzystaniu z JŁ siła danej osoby zostaje zwiększona na krótki czas. ale o zapomnieniu uczuć nie mam mowy. jest tylko szanasa że przez chwile Oliver stanie się nieobliczalny.

ocenił(a) serial na 10
MagdaLena121

Pewnie masz racje, ta moja cała wizja z zapomnieniem brzmi jakoś za bardzo melodramatycznie jak na ten serial. Co do tego kto uratuje Olivera to podejrzewam, że nie wprowadzą żadnej nowej postaci w tym celu, najwięcej osób podejrzewa albo Malcolma albo Maseo. Ja też obstawiam, że to ten pierwszy. Malcolm musiał wiedzieć, że Oliver nie ma w tym pojedynku szans, a tego że chciał się go po prostu pozbyć nie kupuję- za bardzo naciągane. Uważam, że jego plan sięga znacznie dalej, a ta bitwa była tylko jego częścią. Oliver jeszcze mu się przyda.

Miszia_9

Ja osobiście myślę chyba tak samo jak większość tutaj wypowiadających sie, że osobą która uratuje Olivera będzie Malcolm. Ogólnie wkurzył mnie tym co zrobił Thea myślałam, że ,,ojcowska miłość'' jest trochę silniejsza ale on nadal się martwi się o swoją dupe i nie dziwie się. Nie chciałabym miec takiego Rala na ogonie szczególnie po tym co zrobił Oliverowi. Nie czytam komiksów itp. więc nie wiem o co chodzi z tą całą JAMĄ ŁAZARZA ale na zdjęciach promujących Oliver wynurza sie z wody więc może to wcale nie jest takie głupie a Ral nie wygląda na ,,ostatni pojedynek sądowy stoczyłem 67 lat temu''..serio ile on ma lat ?? :D .

ocenił(a) serial na 6
sfgsdgd

Dużo,jest długo wieczny parę setek pewnie ma.

ocenił(a) serial na 8
sfgsdgd

Byc moze Malcolm jest ta postacia na zwiastunie.Pewnie mialby na celu zjednanie sobie Arrowa w walce z Rasem.Malcolm chcialby pozbyc sie Rasa a i sympatia Arrowa nie pogardzi.Cwana z niego bestia.

luquepl

Ras ma przeszło 400 lat i przez cały ten czas szkolił się w walce i tworzył ligę, dlatego jak oglądałem nowego batmana i sposób w jaki batman go zabił to plułem sobie w brodę. Malcolm potrzebował sprzymierzeńca i ma teraz Olivera, obaj są uznawani za martwych i obu zależy by nikt o nich nie wiedział ;)

ocenił(a) serial na 8
MagdaLena121

A tak że zapytam, serio wierzycie że Merlyn użył w pierwszym sezonie Jam Łazarza? A jak by siebie tam zaniósł? ;)

ocenił(a) serial na 10
Ra_s_al_Ghul

No ja w to nie wierze... chyba że posiada dar teleportacji;p - w co wątpie.

ocenił(a) serial na 8
MagdaLena121

Mógł go jedynie ktoś tam zanieść. Ale wydaje mi się że on w jakiś inny sposób oszukał śmierć, pewnie teraz będzie wyjaśnione w jakiś retrospekcjach że Malcolm wiedzę na ten temat mu przekazał ;p

ocenił(a) serial na 10
Ra_s_al_Ghul

tez tak myśle. jakoś przezył bez pomocy J. Ł. no i mam też nieodparte wrażenie że Oliver też przeżyje bez pomocy Lazarus Pit.

ocenił(a) serial na 3
Ra_s_al_Ghul

Malcolm Chyba nawet mówił, że jest wiele sposobów na oszukanie śmierci.

ocenił(a) serial na 8
kosciolek8

Tak i na pewno z czasem się dowiemy jak on przeżył :)

ocenił(a) serial na 7
Miszia_9

Absolutnie zgadzam się z MagdaLeną:-) ..
Również obstawiam Malcolma jako tego, który uratuje Olivera i uwazm ze obejdzie się bez pomocy tej całej Jamy Łazarza..
..a uczucia Olivera pozostaną niezmienne :-)

ocenił(a) serial na 10
agueda0712

Zapewne wiele ludzi idzie takim tropem jak napisaliście :) chociaż moim skromnym zdaniem jeżeli kilka odcinków będzie bez Oliego, to będzie to trochę słabe, aczkolwiek patrząc z drugiej strony taki powrót mógłby spowodować jeszcze większy apetyt widzów z pytaniem ,,co jest z Oliwerem?'' lecz jak widzieliśmy w następnym odcinku zobaczymy Arrowa, będzie on uratowany, a przez kogo to zobaczymy. Wydaję mi się, że może to być nowa postać. Flasha wykluczamy, już długo się nie pojawi. Niestety jeszcze musimy poczekać :)

ocenił(a) serial na 7
Beastmode

Nowe odcinki zapowiadają się rewelacyjnie ..mam nadzieję ze będą dla nas zaskakujące;D

ocenił(a) serial na 3
Beastmode

Mogliby zrobić, że Oliver będzie w Starling i walczył z łotrami, ale w stroju ligi zabójców i w między czasie będzie trenował z Malcolmem o ile to właśnie on go uratuje. Jego ekipa nie będzie wiedzieć, że żyje. Dojdzie do starcia między nimi po kilku odcinkach bo będą myśleli, że to Malcolm a tu psikus, Oliver zdejmuje maskę ;p Jeśli nie będzie w ogóle Strzały to słabo to widzę. Klimat Atoma jakoś mi nie pasuje do tego serialu, już bardziej do Flasha.

ocenił(a) serial na 7
kosciolek8

Czemu każdy obstawia, że uratuje go ktoś kto wysłał go na pewną smierć? Ja obstawiam Maseo.

ocenił(a) serial na 3
klaudia2251

Bo Malcolm to skomplikowana postać ;] I przecież mówił, że istnieje wiele sposobów na oszukanie śmierci.

ocenił(a) serial na 7
kosciolek8

No ja bardzo lubię skomplikowane postacie tylko jak działają logicznie..tutaj na razie logiki nie widzę. Jesli to faktycznie on uratuje Olivera to mam nadzieję, że dobrze to wyjaśnią!:)

klaudia2251

Ale będzie potem strasznie głupia sytuacja, jeśli Oliver będzie zawdzięczał życie Malcolmowi

ocenił(a) serial na 3
klaudia2251

Malcolm wiedział, że to jest jedyny sposób aby liga dała mu spokój na jakiś czas, ale nie chciał aby Oliver zginął bo on jako jedyny ma motywację aby mu pomóc z Ras'em. Dlatego jakoś go uratuje, przecież Merlyn na pewno wiedział, że Oliver nie pokona Demona, jednak musiało dojść do walki aby zyskać czas. To czyste teoretyzowanie, drugi strzał to, że Maseo go uratuje, ale jednak po coś Barrowman miał kręcone te sceny w tym samym miejscu gdzie doszło do pojedynku.

ocenił(a) serial na 7
kosciolek8

Mam nadzieję, bo Malcolm to świetna i barwna postać...nie chcę jej znienawidzić:p Liczę, że trójkąt Malcolm-Thea-Oli jakoś będzie funkcjonował..bez strzelania z łuku:p

kosciolek8

W sumie jak się tak zastanowić to wystarczy, że scenarzyści wklecą sobie byle jaki (już nie musi być dobry) monolog Merlynowi dlaczego w ten czy inny sposób 'rozegrał' to jak rozegrał z Oliverem (GDYBY go faktycznie wskrzesił) bo.. bo postać Malcolma Merlyna jest już tak ciekawie zbudowana że cokolwiek by tutaj nie napisali i tak wyjdzie dobrze. A przynajmniej ja takie wrażenie odnoszę. Wystarczy dobre uzasadnienie w sumie bo faktycznie, motyw, że Oliver PÓŹNIEJ zawdzięczał by mu poniekąd życie wydaje się bezcenny, np. w sytuacji w której Merlyn ponownie stał by się przeciwnikiem Queena i te wszystkie dylematy z tym związane.. xD

Miszia_9

Będzie ze spoilerami, więc ostrzegam.
Nie mam pojęcia jak Oliver wróci, ale na pewno wróci. Aktorzy już nagrywali odcinki po powrocie Olivera. Czy to zmartwychwstanie czy coś innego, wszystko jest możliwe. Ma być niespodziewanie. Historia Malcolma i Thei ma być wielka. Wszystko co ludzie teraz obstawiają pewnie się nie sprawdzi. Malcolm musiał mieć jakiś plan i wcale nie przeciwko Oliverowi. Co jest bardzo intrygujące John Barrowman nagrywa sceny w kryjówce Team Arrow. O Olicity nie ma co się martwić. Jeszcze przed odcinkiem 9 były spoilery, że w tym odcinku wydarzy się coś bardzo znaczącego dla tej pary, co wskaże na uczucia Olivera. Kilka tygodni po przerwie świątecznej ma być coś jeszcze bardziej znaczącego i jednoznacznego. Ten spoiler zgadza się z czasem powrotu Olivera do Starling City. To było przed odcinkiem 9, więc ludzie mogli zapomnieć o wcześniejszych spoilerach, ale one dalej są prawdą. W odcinku 9 Oliver mówił o miłości do Felicity. Jeśli potem ma być coś bardziej znaczącego, to nic złego. Nawet jakby Oliver "stracił" pamięć, wszytko będzie naprostowane. Na koniec sezonu w mieście będzie 3 superbohaterów, poza Oliverem. Czyli pewnie chodzi o BC, Arsenala, Atoma. W 2 połowie 3 sezonu Liga Zabójców ma odgrywać dużą rolę.

ocenił(a) serial na 8
bambi_8

A ja obstawiam że będzie Speedy, że pomimo że będzie teraz Thea badassem to przekona się do Olivera

ocenił(a) serial na 10
Ra_s_al_Ghul

myśle że Laurel- jako BC nie będzie bohaterem na koniec 3 sezonu- przecież to taka łajtłapa wiec jakim cudem w 10-12 odcinku ona stanie się bohaterem gdzie Oliverowi zajęło to tyle czasu a jak na razie nadal jest tylko Arrow aa nie Green Arrow.

ocenił(a) serial na 8
MagdaLena121

No dokładnie, bo te same treningi z tym dzikim kotkiem nic by jej nie dały. Ale nie ma co wydawać wyroków, na razie nie wiadomo w jakim stopniu ona będzie tym Kanarkiem

ocenił(a) serial na 10
Ra_s_al_Ghul

jak dla mnie to ona w ogóle nigdy przenigdy nie powinna zostać Kanarkiem. Sara była idealna:-)
A jeśli z Laurel zrobią tak że po kilku odcinkach no powiedzmy nawet do końca sezonu ona zacznie wymiatać to tak jak by wmawiali widzom że Św. Mikołaj istnieje.

ocenił(a) serial na 8
MagdaLena121

Mało tego że Św. Mikołaj istnieje i że bardzo dobrze posługuje się bronią białą ;p

ocenił(a) serial na 10
Ra_s_al_Ghul

nie chcę krakać ale laurel jako Kanarek to będzie tragedia. Ona nie potrafi zdobyć sympatii widzów( oprócz garstki osób) i to byłby cud gdyby widzowie "kupili" ją jako BC.

ocenił(a) serial na 8
MagdaLena121

Ja w ogóle nie kupuje tej aktorki, bez nie serial na niczym by nie stracił a by zyskał na dynamice. No ale cóż nie zawsze można całą obsadę zrobić z super aktorów. To by kosztowało twórców dużą kasę pewnie.

ocenił(a) serial na 10
Ra_s_al_Ghul

A zdajesz sobie sprawę że Cassidy zarabia tyle samo co Amell za odcinek? i powiedz mi za co ona zgarnia tą kase? ja bym jej złamanego grosza nie dała. Albo producenci są w nia tak zapatrzeni że tego nie widzą albo są po prostu głupi.

ocenił(a) serial na 8
MagdaLena121

A ona była jakąś znaną aktorką przed Arrow? Bo ja jej nie kojarze

ocenił(a) serial na 10
Ra_s_al_Ghul

Grała w supernatural, w plotkarze( ale tam o dziwo grała na poziomie) i kilku filmach ale nie znam tytułów.

ocenił(a) serial na 8
MagdaLena121

Tak patrzę na jej profil tutaj i okazuje się że widziałem z nią parę filmów ale jakoś nie utkwiła mi w głowie. Więc jak dla mnie jest słaba ;p

ocenił(a) serial na 10
Ra_s_al_Ghul

no i to o czymś świadczy. Napisze to po raz setny na tym forum mam nadzieję że w końcu pozbędą się jej z serialu. jak nie chcą jej uśmiercać ok ale niech ją wyslą gdzieś byle gdzie byle jak najdalej od Arrow.

ocenił(a) serial na 8
MagdaLena121

I to jest całkiem możliwe że tak będzie. Ciągle myślę o tym że ona będzie gdzieś działała razem z Huntress.

ocenił(a) serial na 10
Ra_s_al_Ghul

powiem Ci tak nie obchodzi mnie to z kim ona będzie działać byle zniknęła z Arrow.

ocenił(a) serial na 8
MagdaLena121

Ale wiesz że będzie ciężko się jej pozbyć?

ocenił(a) serial na 10
Ra_s_al_Ghul

zdaje sobie z tego sprawę. ale może jeśli się nie przyjmie jako BC to zminimalizują jej rolę do minimum? lepsze to niż nic...

ocenił(a) serial na 8
MagdaLena121

No właśnie teraz wszystko zależy od amerykańskich widzów. I tych co oglądają ten serial na żywo przez stronkę ze stacją co wyświetla ten serial. Można by było zbojkotować te odcinki w których Lauriel będzie głównym wątkiem ;p

ocenił(a) serial na 10
Ra_s_al_Ghul

jestem jedną z tych widzów którzy oglądają na żywo;p

ocenił(a) serial na 8
MagdaLena121

Wiem ;p zauważyłem ;) przed Ligą nic się nie ukryje ;) no chyba że Batman ;p hehe

ocenił(a) serial na 10
Ra_s_al_Ghul

no tak oczywiście:-)

ocenił(a) serial na 8
MagdaLena121

Ok, ja będę uciekał :) życzę Ci dobrej nocy bez Kanarków :) Dobranoc

ocenił(a) serial na 10
Ra_s_al_Ghul

nawzajem;p sen z Kanarkiem? to by był koszmar:-)

ocenił(a) serial na 10
MagdaLena121

Ale ją dissujecie. Moim zdaniem to całkiem nienajgorsza aktorka - po prostu POSTAĆ, którą gra to straszny wrzód na dupie. Jak Joffrey z Gry o Tron :P.

ocenił(a) serial na 10
pl_szajba

coż mogę powiedzieć:-) Nie trawię Laurel. a gra Cassidy była na poziomie tylko w Plotkarze i Supernatural. A w innych jej produkcjach grała albo przeciętnie albo żle.

ocenił(a) serial na 8
pl_szajba

Laurel przy Joffreyu nie ma szans. Był wrzodem rzeczywiście ale był tak ciekawie odtworzoną postacią że sceny z nim ogladało się z wypiekami na twarzy. Zdecydowanie inna moja reakcja jakprzy scenach z Laurel. Tu to tylko rzygać ;///