"Malcolm stawia Olivera i Theę w niebezpiecznej sytuacji, kiedy lądują na wyspie Lian Yu z byłym wrogiem Olivera, Deathstroke'em. Retrospekcja ujawnia to, że kiedy Oliver i Maseo powracają do Starling City aby odebrać broń biologiczną 'Omega', pomimo ścisłych rozkazów od Amandy Waller by nie ujawniać się komukolwiek, Oliver ukradkiem przygląda się swojej rodzinie, Laurel i Tommy'emu."
Dużo osób myślało, że to Slade wróci do Staling, a tu zaskoczenie i to Oliver przybył do Slade. Ciekawe czy Thea się dowie że Oliver jest Arrowem?
Jestem ciekaw z jakiego powodu Oliver i Thea trafią na wyspę. Do tego gdzieś czytałem, że Oliver będzie przerażony jak zobaczy Slade'a, więc raczej nie spotkają się w więzieniu. Fajnie też, że będzie Tommy :) Zapowiada się ciekawy odcinek. No ale w międzyczasie też sporo się wydarzy :)
To, że Slade ucieknie z więzienia to pewne, bo tak naprawdę to może są więzienia których nie da się uciec ale z każdego więzienia można zostać uwolnionym (dlatego uwięzienie Slade było według mnie kiepskim pomysłem bo nawet jeśli on nie był wstanie sam uciec to na pewno było mnóstwo osób które mogły go uwolnić). Wkurzę się jeśli Slade znów pokona Olivera. W ogóle bym chciał żeby teraz z Olivera zrobili takiego bad assa i żeby to on pokonał Bricka.