PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644652}

Arrow

2012 - 2020
7,3 64 tys. ocen
7,3 10 1 63886
6,0 13 krytyków
Arrow
powrót do forum serialu Arrow

Z serialem jestem na bieżąco i niestety nie wiem, czy będę w stanie pociągnąć to przynajmniej do końca tego sezonu. Muszę przyznać, że był wciągający. Pierwsze dwa sezony miały swoje momenty. Absorbowała mnie i historia dziejąca się w okół "Strzały", jak i ta w trakcie pobytu na "wakacjach" głównego bohatera. Wątki ładnie się plątały i całość przyciągała. A teraz? Mimo, że nie jestem w stanie wskazać konkretnych przykładów - mam wrażenie, że wszystko już gdzieś było. Schemat goni schemat i szczerze czuć przesyt całą formą. Współczuję scenarzystom, którzy muszą dwoić się i troić, aby jakoś utrzymać tę produkcję przez ponad 20 odcinków na sezon. Niestety wychodzi im to co raz gorzej i potencjalnie fascynujące wątki, takie jak w ostatnich odcinkach, w ogóle nie wzbudzają we mnie żadnych emocji. Najgorsze jest to, że takie seriale z góry są skazane na masę sezonów tylko po to, aby trzepać kasę - brzydko mówiąc. Ostatnio oglądam to tylko z przyzwyczajenia.

ocenił(a) serial na 8
Birdlike

Moze doszli do wniosku ,ze sezon 3 musi byc troche inny.Tak by nie bylo to kopiuj wklej x3.
Sezon 3 stawia troche inaczej to co sie dzieje.Wiele razy bylo gdzies pisane ,ze teraz nie bedzie tak jak kiedys.

ocenił(a) serial na 5
Birdlike

Zdecydowanie. Nie wiem czy pamiętasz pierwszą połowę pierwszego sezonu, ale osobiście musiałem podejść do serialu bodaj 3 razy, by ją przecierpieć. Ostatecznie grypa wygrała z rozsądkiem co wyszło mi nawet na dobre bo miałem okazję zobaczyć zdecydowanie najlepszą i zwyczajnie wartą obejrzenia część serialu, którą była świetna kreacja Manu Bennetta. W dużej mierze dzięki niemu 1,5 sezonu Arrow stało na całkiem niezłym poziomie a jedna z najciekawszych postaci w uniwersum DC stała się cool w oczach nieco szerszej publiczności. Niestety wątek Deathstroke-a był chyba końcem ciekawej oryginalnej wizji twórców bo obecnie serial przypomina nieco dziecięcą kolorowankę jeśli idzie o jakość realizacji. Dużo ładnych ludzi, schemat goni schemat a wszystko skropione solidną porcją niezręczności. Serial CW jak się patrzy. Z jednej strony mamy mrok, mord, dysonanse i konflikty interpersonalne a z drugiej momenty rodem z kina familijnego. Naprawdę ciężko się to ogląda. Ze względu na kredyt wypracowany przez Manu pewnie obejrzę trzeci sezon do końca i zakończę przygodę z serialem.

Flash dzieli wiele podobnych problemów z Arrow, ale tam mimo, iż wątki poboczne są tragicznie beznadziejne to ten główny trzyma niezły poziom. W momentach, w których myślisz sobie "co to za infantylny, niechlujnie zrealizowany, leniwy serial-monstrum" na ekranie pojawia się Tom Cavanagh albo Jesse L. Martin i wiele możesz wybaczyć. W przypadku Arrow kimś takim był Manu Bennett a jego brak oznacza, że serial nie ma absolutnie nikogo kto mógłby to wszystko pociągnąć. David Ramsey jest chyba jednym pozytywnym elementem obsady a to trochę mało.