PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644652}

Arrow

2012 - 2020
7,3 64 tys. ocen
7,3 10 1 63883
6,4 11 krytyków
Arrow
powrót do forum serialu Arrow

Hejka. Czy ktoś wie kim jest ta zamaskowana blondyna? Czyżby to był ktoś znajomy z tej wyspy co Olivier na niej był?:) Wasze przemyślenia.

kaziulla17

http://en.wikipedia.org/wiki/Black_Canary

kaziulla17

Fajna dupa !! mmmmm

kaziulla17

to jest siostra Laurel. Potwierdzone info

kaziulla17

Mnie się wydaje, że to Laurel. W pierwszym odcinku obroniła tego faceta (nie pamiętam kim był) przed śmiercią, pokazała że umie bić.

DagnaMara

Tak, zdążyła się szybko przebrać zaraz po tym jak została uratowana w ostatniej chwili przez Olivera i dopadła gościa. Ktoś tutaj nieuważanie śledzi serial.

sikor91

Możliwe że nieuważnie, bo drugi sezon zaczął się nudno. Ale będę się bronić, że Queen też potrafi się szybko przebrać.

DagnaMara

! SPOILER ! SPOILER ! SPOILER ! SPOILER ! SPOILER !

No na pewno Laurel, urządziła zasadzkę na Arrow'a po czym mu pomogła uciec już jako BC jednocześnie używając na samą siebie 'canary cry' ! NA PEWNO!

necio

Z tego co poczytałem na necie to BlackCanary/ Sara Lance będzie występować tylko w 9 epizodach

http://www.imdb.com/name/nm2362068/filmoseries?ref_=nm_flmg_act_2#tt2193021

danmio

Jeżeli to prawda to będę zawiedziony. Takie rozwiązanie nie ma w ogóle sensu IMO. I dlaczego Sara miałaby być połączona z Ra's al Ghul'em?

ZjAdAcZ123Qw

Powiedzmy, ze Liga ja przygarnela po katastrofie na statku Quennow? xd

kaziulla17

To Czarny Kanarek. W komiksie była nim Laurel, ale w serialu jest nią chyba jej podobno zmarła siostra, co jest dla mnie kompletnie bez sensu. To już naciągane, że Sarah też przeżyła.

Ivelise

moim zdaniem ten 2 sezon jest nieciekawy..

kaziulla17

Dla mnie może nie nieciekawy, ale irytują mnie te duże różnice pomiędzy serialem, a właśnie komiksem.

Ivelise

a jak dla mnie to i lepiej że jest tyle różnic:) nieco inna historia może zaskoczyć, gdyby było jak w komiksie to niekoniecznie serial by się utrzymał

fabian103

tez uwazam ze leipiej gdy jest wiecej roznic bo wtedy akcja bylaby przewidywalna. i dobrze ze laurel nie jest BC

fabian103

tez uwazam ze leipiej gdy jest wiecej roznic bo wtedy akcja bylaby przewidywalna. i dobrze ze laurel nie jest BC

Ivelise

Bardzo naciągane.

ZjAdAcZ123Qw

Czy ja wiem czy naciągane. Jak nie którzy piszą autorzy nawiązują do innych seriali. Np: w serialu LOST śledzimy przygody rozbitków z samolotu a w kolejnym z sezonów okazuję się że nie tylko oni przerwali. Są i inni z innej części samolotu - i też są przekonani że tylko oni przeżyli. Obie grupy nie wiedzą o sobie. Tu moim zdaniem jest podobny przypadek. Mamy katastrofę Gambita - pokazana jest łodź ratunkowa. Nikt głowy nie da że nie było drugiej i na niej też ktoś się uratował. Burza, sztorm, ciemno. Z retrospekcji widać że Oli był w środku i jakimś cudem wydostał się na powierzchnie. W przypadku Sary mogło być podobnie - tylko z innej strony statku.

Co do Sary/Czarny Kanarek i jej umiejętności walki - spójrzmy na to z tej strony. Laurel i Sara to ukochane córki naszego detektywa - skoro Laurel przeszła treningi samoobrony to czemu i nie Sara - podstawy są - Oliver w ogóle o tym nie miał pojęcia :) . Co do powiązania z Ra's al Ghul'em. Nie jest powiedziane czy w wypadku Gambitu palce nie maczała Liga - przecież Malcolm Merlin był z nimi powiązany. Zmiana w Dark Archera Malcolma Merlina wyszła z wydarzeń w których stracił żonę i spotkaniu z Ras al Ghul. To samo mogło spotkać Sarę - była pewnie przekona że wszyscy zginęli a a Ras al Ghul skoro potrafił dać inne spojrzenie na świat Merlinowi - to samo mógł uczynić z Sarą. Zresztą przekonamy się o tym w następnych dwóch epizodach gdzie zostanie to wszystko jakoś wyjaśnione.

Co do Laurel jako BC. Oli stał się Bojownikiem pod wpływem wydarzeń na wyspie i obietnicy że naprawi błędy ojca. Kolejna zmiana jego postępowania wynikła ze śmierci przyjaciela. Jako że postać Sary/BC ma występować tylko przez 9 epizodów ( na necie tak wyczytałem) możliwy jest scenariusz że Sara poświeci się ratując życie Laurel i ta pod wpływem tych wydarzeń stanie się BC dowiadując się wcześniej bądź później czemu ta a nie inaczej postępowała.
Zobaczymy jak będzie w rzeczywistości - to są moje osobiste przypuszczenia i dywagacje :)

danmio

może i przypuszczenia ale całkiem ciekawe:) pożyjemy zobaczymy:)

danmio

"Co do powiązania z Ra's al Ghul'em. Nie jest powiedziane czy w wypadku Gambitu palce nie maczała Liga - przecież Malcolm Merlin był z nimi powiązany. Zmiana w Dark Archera Malcolma Merlina wyszła z wydarzeń w których stracił żonę i spotkaniu z Ras al Ghul. "
Wiesz, jak tak to rozpisales, jestem w stanie sie z tym zgodzic - ciekawe : )

matiiii

Może i ciekawe :) - ale jeśli się weźmie pod uwagę ostatnie sceny z 3 odcinka może być ciekawiej. Moira w rozmowie z adwokatem na temat Malcolma wypowiada zdanie - "Ale są pewne rzeczy...o których nigdy nie wolno powiedzieć" zaraz potem jest scena Kanarka z wysłannikiem Ligi - przypadek ????? - możliwe - ja jednak odbieram to jako lekka sugestia czego ta wiedza może dotyczyć a wiedza ta może być śmiertelnie niebezpieczna. Możliwe ze Moira wie więcej na temat Malcolma i nie jest to tylko kwestia "Przedsięwzięcia".

Teraz troszkę analogii:
Batman "Początek" - Pojedynek Batmana z Ra's al Ghul'em, wykradzione urządzenie mikrofalowe, chaos, ucieczka więźniów z Asylum.
Arrow - pojedynek Arrowa z Malcolmem, wykradzione urządzenie do trzęsień ziemi, znowu chaos, ucieczka przestępców z wiezienia Starling City
Miłe podobieństwo - Ra's al Ghul - Liga, Malcolm - powiązanie z Ligą.

W świetle pojawienia się Ligi w drugim sezonie - możliwy scenariusz dla mnie jest taki że Malcolm był tylko wykonawcą a za sznurki pociągała Liga. Jaki miała cel..... dobre pytanie :)
Może troszkę pofantazjowałem ale scenariusz prawdopodobny lub jeden z wielu.

danmio

Wiesz co, w zasadzie kiedy przeczytalem wczoraj Twoj post to wlasnie przyrownalem to do akcji z filmu Batman Poczatek: Ra's 'sprzatajacy' <lub dokladniej: probujacy posprzatac> Gotham i wlasnie akcja Malcolma z Arrow.. zdziwie sie, jesli bylby to czysty zbieg okolicznosci z ta Liga Cieni.

ZjAdAcZ123Qw

Za przeproszeniem chyba tyś był naciągany przez mamę i tatę .////