Hejka. Czy ktoś wie kim jest ta zamaskowana blondyna? Czyżby to był ktoś znajomy z tej wyspy co Olivier na niej był?:) Wasze przemyślenia.
Mnie się wydaje, że to Laurel. W pierwszym odcinku obroniła tego faceta (nie pamiętam kim był) przed śmiercią, pokazała że umie bić.
Tak, zdążyła się szybko przebrać zaraz po tym jak została uratowana w ostatniej chwili przez Olivera i dopadła gościa. Ktoś tutaj nieuważanie śledzi serial.
Możliwe że nieuważnie, bo drugi sezon zaczął się nudno. Ale będę się bronić, że Queen też potrafi się szybko przebrać.
! SPOILER ! SPOILER ! SPOILER ! SPOILER ! SPOILER !
No na pewno Laurel, urządziła zasadzkę na Arrow'a po czym mu pomogła uciec już jako BC jednocześnie używając na samą siebie 'canary cry' ! NA PEWNO!
Z tego co poczytałem na necie to BlackCanary/ Sara Lance będzie występować tylko w 9 epizodach
http://www.imdb.com/name/nm2362068/filmoseries?ref_=nm_flmg_act_2#tt2193021
Jeżeli to prawda to będę zawiedziony. Takie rozwiązanie nie ma w ogóle sensu IMO. I dlaczego Sara miałaby być połączona z Ra's al Ghul'em?
To Czarny Kanarek. W komiksie była nim Laurel, ale w serialu jest nią chyba jej podobno zmarła siostra, co jest dla mnie kompletnie bez sensu. To już naciągane, że Sarah też przeżyła.
Dla mnie może nie nieciekawy, ale irytują mnie te duże różnice pomiędzy serialem, a właśnie komiksem.
a jak dla mnie to i lepiej że jest tyle różnic:) nieco inna historia może zaskoczyć, gdyby było jak w komiksie to niekoniecznie serial by się utrzymał
tez uwazam ze leipiej gdy jest wiecej roznic bo wtedy akcja bylaby przewidywalna. i dobrze ze laurel nie jest BC
tez uwazam ze leipiej gdy jest wiecej roznic bo wtedy akcja bylaby przewidywalna. i dobrze ze laurel nie jest BC
Czy ja wiem czy naciągane. Jak nie którzy piszą autorzy nawiązują do innych seriali. Np: w serialu LOST śledzimy przygody rozbitków z samolotu a w kolejnym z sezonów okazuję się że nie tylko oni przerwali. Są i inni z innej części samolotu - i też są przekonani że tylko oni przeżyli. Obie grupy nie wiedzą o sobie. Tu moim zdaniem jest podobny przypadek. Mamy katastrofę Gambita - pokazana jest łodź ratunkowa. Nikt głowy nie da że nie było drugiej i na niej też ktoś się uratował. Burza, sztorm, ciemno. Z retrospekcji widać że Oli był w środku i jakimś cudem wydostał się na powierzchnie. W przypadku Sary mogło być podobnie - tylko z innej strony statku.
Co do Sary/Czarny Kanarek i jej umiejętności walki - spójrzmy na to z tej strony. Laurel i Sara to ukochane córki naszego detektywa - skoro Laurel przeszła treningi samoobrony to czemu i nie Sara - podstawy są - Oliver w ogóle o tym nie miał pojęcia :) . Co do powiązania z Ra's al Ghul'em. Nie jest powiedziane czy w wypadku Gambitu palce nie maczała Liga - przecież Malcolm Merlin był z nimi powiązany. Zmiana w Dark Archera Malcolma Merlina wyszła z wydarzeń w których stracił żonę i spotkaniu z Ras al Ghul. To samo mogło spotkać Sarę - była pewnie przekona że wszyscy zginęli a a Ras al Ghul skoro potrafił dać inne spojrzenie na świat Merlinowi - to samo mógł uczynić z Sarą. Zresztą przekonamy się o tym w następnych dwóch epizodach gdzie zostanie to wszystko jakoś wyjaśnione.
Co do Laurel jako BC. Oli stał się Bojownikiem pod wpływem wydarzeń na wyspie i obietnicy że naprawi błędy ojca. Kolejna zmiana jego postępowania wynikła ze śmierci przyjaciela. Jako że postać Sary/BC ma występować tylko przez 9 epizodów ( na necie tak wyczytałem) możliwy jest scenariusz że Sara poświeci się ratując życie Laurel i ta pod wpływem tych wydarzeń stanie się BC dowiadując się wcześniej bądź później czemu ta a nie inaczej postępowała.
Zobaczymy jak będzie w rzeczywistości - to są moje osobiste przypuszczenia i dywagacje :)
"Co do powiązania z Ra's al Ghul'em. Nie jest powiedziane czy w wypadku Gambitu palce nie maczała Liga - przecież Malcolm Merlin był z nimi powiązany. Zmiana w Dark Archera Malcolma Merlina wyszła z wydarzeń w których stracił żonę i spotkaniu z Ras al Ghul. "
Wiesz, jak tak to rozpisales, jestem w stanie sie z tym zgodzic - ciekawe : )
Może i ciekawe :) - ale jeśli się weźmie pod uwagę ostatnie sceny z 3 odcinka może być ciekawiej. Moira w rozmowie z adwokatem na temat Malcolma wypowiada zdanie - "Ale są pewne rzeczy...o których nigdy nie wolno powiedzieć" zaraz potem jest scena Kanarka z wysłannikiem Ligi - przypadek ????? - możliwe - ja jednak odbieram to jako lekka sugestia czego ta wiedza może dotyczyć a wiedza ta może być śmiertelnie niebezpieczna. Możliwe ze Moira wie więcej na temat Malcolma i nie jest to tylko kwestia "Przedsięwzięcia".
Teraz troszkę analogii:
Batman "Początek" - Pojedynek Batmana z Ra's al Ghul'em, wykradzione urządzenie mikrofalowe, chaos, ucieczka więźniów z Asylum.
Arrow - pojedynek Arrowa z Malcolmem, wykradzione urządzenie do trzęsień ziemi, znowu chaos, ucieczka przestępców z wiezienia Starling City
Miłe podobieństwo - Ra's al Ghul - Liga, Malcolm - powiązanie z Ligą.
W świetle pojawienia się Ligi w drugim sezonie - możliwy scenariusz dla mnie jest taki że Malcolm był tylko wykonawcą a za sznurki pociągała Liga. Jaki miała cel..... dobre pytanie :)
Może troszkę pofantazjowałem ale scenariusz prawdopodobny lub jeden z wielu.
Wiesz co, w zasadzie kiedy przeczytalem wczoraj Twoj post to wlasnie przyrownalem to do akcji z filmu Batman Poczatek: Ra's 'sprzatajacy' <lub dokladniej: probujacy posprzatac> Gotham i wlasnie akcja Malcolma z Arrow.. zdziwie sie, jesli bylby to czysty zbieg okolicznosci z ta Liga Cieni.