PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=661871}

Bates Motel

2013 - 2017
7,7 36 tys. ocen
7,7 10 1 36153
7,6 16 krytyków
Bates Motel
powrót do forum serialu Bates Motel

Czy tylko ja mam takie wrażenie, że za jakiś czas Norman pójdzie do łóżka z Normą? Obecnie oglądam 3 odcinek.

ocenił(a) serial na 7
milosz18

jestem na bieżąco i cały czas na to czekam ;p

użytkownik usunięty
MonAa

ja też oglądam na bieżąco i czekam aż pójdą razem do łóżka

ocenił(a) serial na 7
milosz18

sam bym z nią poszedł... :)

milosz18

nie tylko Ty (:

ocenił(a) serial na 7
katherine_94

Oglądałem Psychoze i wiem chyba jaki los czeka Norme ;P

Wartax

Chyba. Ja jestem przekonana. Tylko jeszcze nie teraz...Musi poszukać najpierw kochanka...Chwila, chwila...A może to ten policjant? Norman mógłby zamordować ją w czasie seksu...To dopiero byłoby ciekawe...

milosz18

nie nie pójdzie

ocenił(a) serial na 9
milosz18

dla mnie oni w pewnych momentach zachowują się i wyglądają jak para. ja rozumiem, że to jego matka, w sumie mają tylko siebie, no ale ... tak nie zachowują się syn i matka.

użytkownik usunięty
evilfleur

W pierwszym odcinku Norma gdy pokazywała motel Normanowi, zachowywała się jak zakochana w nim dziewczyna. Prowokująco usiadła na masce samochodu prezentując nowy dom, a potem wzięła go za rękę i biegała z nim po pokojach. I jeszcze powiedziała, że ich sypialnie będą blisko siebie.... Może to nic nie znaczy, ale odniosłem wrażenie że łączy ich coś więcej niż powinno.

mialam identyczne wrazenie :D
dziwna ta ich relacja, jestem bardzo ciekawa jak to sie dalej potoczy ;)

ocenił(a) serial na 7
Nullcia_2

zawsze to można rozwinąć, tym bardziej że to tylko serial ;p
(przez ten serial obejrzałem specjalnie Psychozę ... tak się wymęczyłem że szok. jednak serial elegancko mi spasował ;p )

Traws

nie oglądałam tej "psychozy". Fajne to, polecasz? czy lepiej sobie darowac? :D

Nullcia_2

Ja polecam przeczytać książkę.(Psychoza-Robert Bloch) Myślę, że pomoże Ci to trochę zrozumieć relacje Normana z matką i poznać bliżej samego Normana.(mi pomogło) Ja niedawno skończyłam i muszę przyznać, że to że to świetna książka. Naprawdę polecam.
Pozdrawiam. :)

Popculturegeek

dzieki bardzo :) mysle ze sie skusze na te książkę :)

Nullcia_2

Spoko :) Daj znac jak przeczytasz, podziel się wrażeniami ;) Ja musze przyznac, ,że nigdy nie czytałam tak wciągającej ksiązki.Trzyma w napięciu do ostatniej chwili :)
Pozdrawiam :D

Popculturegeek

okej :) ale to pewnie dopiero w czerwcu/lipcu sie za to wezme :D narazie mam sporo rzeczy na głowie i czytam inną książkę ;)
(wolę oglądać seriale :D )

ocenił(a) serial na 7
Nullcia_2

ja niestety się męczyłem ;p

użytkownik usunięty
Nullcia_2

Wszystkie cztery części Psychozy warto obejrzeć ale dwie pierwsze trzymają najwyższy poziom, szczególnie 2 - na prawdę udany sequel. ;)

użytkownik usunięty
Traws

Chciałbym żeby rozwinęli ten serial i dodali kilka ciekawych wątków N+N :)

ocenił(a) serial na 7
Traws

psychoza to świetny film i warto go obejrzeć, nie wiem, co może w nim wymęczyć

ocenił(a) serial na 6
milosz18

Nie tylko ty masz takie wrażenie.

ocenił(a) serial na 7
milosz18

To jest chore. Nie wiem gdzie ty to widzisz. Norman jest zwyczajnie zdominowany przez zaborczą matkę i nie ma w tym nic erotycznego.

milosz18

w pierwszym odcinku miałam takie wrażenie, ale teraz?

użytkownik usunięty
natalia_1680

widziałem już 8 odc. i już nie mam wrażenia że coś więcej będzie łączyć Normę z synem... to tylko matka i syn... a resztę rzeczy podsuwa nam tylko wyobraźnia...

ocenił(a) serial na 9

Ja widziałem odcinek 7 i też wiem że ich relacje się nie zmienią BTW świetny serial

ocenił(a) serial na 6
milosz18

No i właściwie doczekaliście się - Norman spał ze swoją matką. :D

ocenił(a) serial na 10
milosz18

CO TY. yyyy raczej bardzo NIE

ocenił(a) serial na 10
Viiq

widziałam wszystkie odcinki i niczego takiego nie zauważyłam i też się na to raczej nie zanosi... Co jedynie to blondyna z jego bratem :P

ocenił(a) serial na 6
Viiq

Odcinek 9, Norma przychodzi spać do Normana, bo nie chce spać w pokoju, w którym leżało ciało Shelby'ego. Jest spanie w jednym łóżku? Jest.
Ale masz rację, też mam wrażenie, że zanosi się na bliższą znajomość między Dylanem a Bradley.

ocenił(a) serial na 10
Ciri94

Ciesze się że się zgadzamy. Mam nadzieje że dojdzie jeszcze do tego w tym sezonie... czyli w ostatnim odcinku sezony za tydzień : (

ocenił(a) serial na 6
Viiq

No nie wiem, odnoszę wrażenie, że za dużo by musieli upchnąć w tym ostatnim odcinku. Bo i Norma będzie uczyć się strzelać, trzeba będzie jakoś załatwić sprawy z panem spod dziewiątki, no i przydałoby się w jakiś sensowny sposób zakończyć wątek jakże nieszczęśliwej miłości Normana do Bradley. Liczyłam, że w finale Norman ją zabije, no ale chyba nic z tego.

użytkownik usunięty
Ciri94

a co to była za scena gdzie Norman dusił Bradley pod wodą????

ocenił(a) serial na 6

To był (niestety) tylko sen Normana.

użytkownik usunięty
Ciri94

Może kiedyś planuje tak zrobić... Co do wspólnego spania N z N. to czy tylko ja mam takie wrażenie, że gdyby Norma faktycznie bała się spać sama mogłaby spać z synem, ale czy musiała się do niego AŻ tak przytulać. Jedno łóżko to nie problem, ale mogłaby obrócić się do niego plecami, a nie od razu zarzucać mu rece na szyje...

ocenił(a) serial na 6

Tak, musiała, bo to Norma Bates. Relacja Normy i Normana raczej średnio przypomina zwykłą relację matka-syn. Oglądałeś Psychozę?

użytkownik usunięty
Ciri94

Psychozy nie oglądałem.

ocenił(a) serial na 6

Polecam. Ja nie tknęłabym serialu gdyby nie Psychoza.

użytkownik usunięty
Ciri94

przypadkowo zacząłem oglądać Bates Motel i teraz już jestem po 9 odcinku, tak jakoś wyszło że nie zabierałem się specjalnie do tego serialu, widziałem 1odc, potem 2 itd.. prawdopodobnie Psychozę obejrze

ocenił(a) serial na 7

Nie może planować, skoro Norman nie jest mordercą...

ocenił(a) serial na 10
Ciri94

Wszystko okaże się za tydzień. :) Na chwile obecną czekam na tłumaczenie 9 odc.

ocenił(a) serial na 6
Viiq

Ja daję radę bez napisów. Dość prosty język. Kiedyś próbowałam obejrzeć z napisami, to się nie dało, bo wyglądało to gorzej niż z google translatora. Może to pojedynczy przypadek, ale jakoś mnie to zniechęciło.

użytkownik usunięty
Viiq

ja widziałem odc.9 ENG i zastanawia mnie o co chodziło nauczycielce Normana... gdy pisała coś na tablicy w pustej klasie, wszedł Norman i o czymś rozmawiali nie dokładnie to zrozumiałem też czekam na napisy

ocenił(a) serial na 8

Norman wszedl do klasy, powiedzial, ze uwaza, ze nie powinnni publikowac jego opowiesci, nauczycielka zapytala czy pytal matki, on odpowiada, ze nie, ze nie mialoby to sensu, ze i tak by sie nie zgodzila, nauczycielka pyta o terapie, jak mu idzie - mowi, ze byl tylko raz, po czym przeprasza za sprawe z opowiadaniem i chce wyjsc. nauczycielka zatrzymuje go mowiac, ze uwaza ze jest dobrym dzieciakiem a jego talent powinien ujrzec swiatlo dzienne i że tak naprawde nie musi pytac jej o zgode <Norman uwaza, ze nie byloby to fair> Po czym mowi mu, ze sama sporo przeszla w swoim życiu, ze wie jak to jest być nim<wydaje mi sie miala na mysli nastolatkiem> wiec widzi kiedy życie staje sie niesprawiedliwe. Na koniec pyta jakie jest prawdopodobienstwo, ze Norma kiedykolwiek sie dowie ....

użytkownik usunięty
ask20

dziękuje bardzo za wyjaśnienie:)

ocenił(a) serial na 10

nooo wgl myślałam że zaraz zaczną się całować czy coś takie napięcie było... : O !

użytkownik usunięty
Viiq

też odnoszę wrażenie, że nauczycielka odczuwa co najmniej fascynację Normanem, coraz więcej wątków się nam otwiera :)

użytkownik usunięty

nie miałbym nic przeciwko, nauczycielka młoda jest i chłopak może jej się spodobać

Nauczycielka młoda? Przecież ona jest w wieku Normy, a przynajmniej na tyle wygląda.

milosz18

Myślę, że to bardziej skomplikowana relacja i w żadnym wypadku nie chodzi tutaj o relację seksualną pomiędzy matką, a synem. Bardziej chodzi tutaj o to, że ona ciągle kontroluje jego życie, ciągle go osacza, zupełnie nie daje mu swobody do podejmowania decyzji chociaż ma już te 17 lat bodajże. Plus te wszystkie historie z morderstwami, trupami w ich motelu, rozczarowanie Bradley spowodowało to kim się stał w przyszłości. ;)

Mnie się strasznie 'podoba' ten relatywizm(jeśli to dobre słowo) moralny w tym serialu - zaszlachtowałam go nożem, chociaż był obezwładniony, bo próbował mnie zgwałcić, zabiłam ojca, bo się ze mną nie zgadzał i był bucem, pozwoliłam zabić Shelbiego, bo znał moje sekrety na temat Keighta Summersa, olałam psychologa swojego syna, bo wytknął mi chorą relację z moim synem. Zastanawiam się co wydarzy się jeszcze. ;)