Czy tylko ja mam takie wrażenie, że za jakiś czas Norman pójdzie do łóżka z Normą? Obecnie oglądam 3 odcinek.
Chyba. Ja jestem przekonana. Tylko jeszcze nie teraz...Musi poszukać najpierw kochanka...Chwila, chwila...A może to ten policjant? Norman mógłby zamordować ją w czasie seksu...To dopiero byłoby ciekawe...
dla mnie oni w pewnych momentach zachowują się i wyglądają jak para. ja rozumiem, że to jego matka, w sumie mają tylko siebie, no ale ... tak nie zachowują się syn i matka.
W pierwszym odcinku Norma gdy pokazywała motel Normanowi, zachowywała się jak zakochana w nim dziewczyna. Prowokująco usiadła na masce samochodu prezentując nowy dom, a potem wzięła go za rękę i biegała z nim po pokojach. I jeszcze powiedziała, że ich sypialnie będą blisko siebie.... Może to nic nie znaczy, ale odniosłem wrażenie że łączy ich coś więcej niż powinno.
mialam identyczne wrazenie :D
dziwna ta ich relacja, jestem bardzo ciekawa jak to sie dalej potoczy ;)
zawsze to można rozwinąć, tym bardziej że to tylko serial ;p
(przez ten serial obejrzałem specjalnie Psychozę ... tak się wymęczyłem że szok. jednak serial elegancko mi spasował ;p )
Ja polecam przeczytać książkę.(Psychoza-Robert Bloch) Myślę, że pomoże Ci to trochę zrozumieć relacje Normana z matką i poznać bliżej samego Normana.(mi pomogło) Ja niedawno skończyłam i muszę przyznać, że to że to świetna książka. Naprawdę polecam.
Pozdrawiam. :)
Spoko :) Daj znac jak przeczytasz, podziel się wrażeniami ;) Ja musze przyznac, ,że nigdy nie czytałam tak wciągającej ksiązki.Trzyma w napięciu do ostatniej chwili :)
Pozdrawiam :D
okej :) ale to pewnie dopiero w czerwcu/lipcu sie za to wezme :D narazie mam sporo rzeczy na głowie i czytam inną książkę ;)
(wolę oglądać seriale :D )
Wszystkie cztery części Psychozy warto obejrzeć ale dwie pierwsze trzymają najwyższy poziom, szczególnie 2 - na prawdę udany sequel. ;)
psychoza to świetny film i warto go obejrzeć, nie wiem, co może w nim wymęczyć
To jest chore. Nie wiem gdzie ty to widzisz. Norman jest zwyczajnie zdominowany przez zaborczą matkę i nie ma w tym nic erotycznego.
widziałem już 8 odc. i już nie mam wrażenia że coś więcej będzie łączyć Normę z synem... to tylko matka i syn... a resztę rzeczy podsuwa nam tylko wyobraźnia...
Ja widziałem odcinek 7 i też wiem że ich relacje się nie zmienią BTW świetny serial
widziałam wszystkie odcinki i niczego takiego nie zauważyłam i też się na to raczej nie zanosi... Co jedynie to blondyna z jego bratem :P
Odcinek 9, Norma przychodzi spać do Normana, bo nie chce spać w pokoju, w którym leżało ciało Shelby'ego. Jest spanie w jednym łóżku? Jest.
Ale masz rację, też mam wrażenie, że zanosi się na bliższą znajomość między Dylanem a Bradley.
Ciesze się że się zgadzamy. Mam nadzieje że dojdzie jeszcze do tego w tym sezonie... czyli w ostatnim odcinku sezony za tydzień : (
No nie wiem, odnoszę wrażenie, że za dużo by musieli upchnąć w tym ostatnim odcinku. Bo i Norma będzie uczyć się strzelać, trzeba będzie jakoś załatwić sprawy z panem spod dziewiątki, no i przydałoby się w jakiś sensowny sposób zakończyć wątek jakże nieszczęśliwej miłości Normana do Bradley. Liczyłam, że w finale Norman ją zabije, no ale chyba nic z tego.
Może kiedyś planuje tak zrobić... Co do wspólnego spania N z N. to czy tylko ja mam takie wrażenie, że gdyby Norma faktycznie bała się spać sama mogłaby spać z synem, ale czy musiała się do niego AŻ tak przytulać. Jedno łóżko to nie problem, ale mogłaby obrócić się do niego plecami, a nie od razu zarzucać mu rece na szyje...
Tak, musiała, bo to Norma Bates. Relacja Normy i Normana raczej średnio przypomina zwykłą relację matka-syn. Oglądałeś Psychozę?
przypadkowo zacząłem oglądać Bates Motel i teraz już jestem po 9 odcinku, tak jakoś wyszło że nie zabierałem się specjalnie do tego serialu, widziałem 1odc, potem 2 itd.. prawdopodobnie Psychozę obejrze
Wszystko okaże się za tydzień. :) Na chwile obecną czekam na tłumaczenie 9 odc.
Ja daję radę bez napisów. Dość prosty język. Kiedyś próbowałam obejrzeć z napisami, to się nie dało, bo wyglądało to gorzej niż z google translatora. Może to pojedynczy przypadek, ale jakoś mnie to zniechęciło.
ja widziałem odc.9 ENG i zastanawia mnie o co chodziło nauczycielce Normana... gdy pisała coś na tablicy w pustej klasie, wszedł Norman i o czymś rozmawiali nie dokładnie to zrozumiałem też czekam na napisy
Norman wszedl do klasy, powiedzial, ze uwaza, ze nie powinnni publikowac jego opowiesci, nauczycielka zapytala czy pytal matki, on odpowiada, ze nie, ze nie mialoby to sensu, ze i tak by sie nie zgodzila, nauczycielka pyta o terapie, jak mu idzie - mowi, ze byl tylko raz, po czym przeprasza za sprawe z opowiadaniem i chce wyjsc. nauczycielka zatrzymuje go mowiac, ze uwaza ze jest dobrym dzieciakiem a jego talent powinien ujrzec swiatlo dzienne i że tak naprawde nie musi pytac jej o zgode <Norman uwaza, ze nie byloby to fair> Po czym mowi mu, ze sama sporo przeszla w swoim życiu, ze wie jak to jest być nim<wydaje mi sie miala na mysli nastolatkiem> wiec widzi kiedy życie staje sie niesprawiedliwe. Na koniec pyta jakie jest prawdopodobienstwo, ze Norma kiedykolwiek sie dowie ....
nooo wgl myślałam że zaraz zaczną się całować czy coś takie napięcie było... : O !
też odnoszę wrażenie, że nauczycielka odczuwa co najmniej fascynację Normanem, coraz więcej wątków się nam otwiera :)
nie miałbym nic przeciwko, nauczycielka młoda jest i chłopak może jej się spodobać
Myślę, że to bardziej skomplikowana relacja i w żadnym wypadku nie chodzi tutaj o relację seksualną pomiędzy matką, a synem. Bardziej chodzi tutaj o to, że ona ciągle kontroluje jego życie, ciągle go osacza, zupełnie nie daje mu swobody do podejmowania decyzji chociaż ma już te 17 lat bodajże. Plus te wszystkie historie z morderstwami, trupami w ich motelu, rozczarowanie Bradley spowodowało to kim się stał w przyszłości. ;)
Mnie się strasznie 'podoba' ten relatywizm(jeśli to dobre słowo) moralny w tym serialu - zaszlachtowałam go nożem, chociaż był obezwładniony, bo próbował mnie zgwałcić, zabiłam ojca, bo się ze mną nie zgadzał i był bucem, pozwoliłam zabić Shelbiego, bo znał moje sekrety na temat Keighta Summersa, olałam psychologa swojego syna, bo wytknął mi chorą relację z moim synem. Zastanawiam się co wydarzy się jeszcze. ;)