PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=661871}

Bates Motel

2013 - 2017
7,7 36 tys. ocen
7,7 10 1 36153
7,6 16 krytyków
Bates Motel
powrót do forum serialu Bates Motel

Możliwe spojlery!!!

Biedny ten Alex. Wsadzają go do paki, wcześniej Normanek zabija mu żonę, potem w kiciu dostaje łomot, a teraz ta sucz go postrzeliła.

użytkownik usunięty
cocco03

Oj, chyba jednak nie taki biedny. Do paki wsadzili go za krzywoprzysięstwo (w którymś odcinku pada termin perjury charge), podczas gdy to co on robił, to był moim zdaniem najzwyczajniejszy w świecie współudział, a że Romero był policjantem, wyrok 2 lat wydaje mi się tym bardziej łagodny. Dalej - jakby nie patrzeć - zabójstwo żony było nieuniknione: "Psychoza", Bloch, te sprawy... Łomot w kiciu? Ekhm... serio? Zły glina w kicu nigdy nie ma lekko, a zwłaszcza taki, który o łomot się delikatnie mówiąc prosił sam. Co do zaś postrzału, to też dopatrywałbym się w nim cudownego wprost farta lub - jak kto woli - palca bożego, bo z takiej odległości, to po postrzale z obrzyna, Romero powinien był zejść na miejscu - choć ekspertem balistyki nie jestem i mogę się mylić. No i ta such, to był przecież chłopak, nie dziewczyna.

ocenił(a) serial na 7

"Dalej - jakby nie patrzeć - zabójstwo żony było nieuniknione: "Psychoza""

Czyli co, Romero miał się pogodzić ze śmiercią żony przez Psychozę? :D

Romero: Kurde, taki byłem wkurzony na Normana, chciałem go zabić, ale potem obejrzałem "Psychozę" i zdałem sobie sprawę, że on nie miał wyboru, musiał ją zabić, bo tego wymagał tamten film.

użytkownik usunięty
dirt16

OK, niefortunnie to może ująłem... Romero nie miał się pogodzić z morderstwem żony i miał po nim pełne prawo do rozpaczy czy przysłowiowego nawet rozdzierania szat. Chodziło mi jednak o perspektywę WIDZA, który wiedząc mniej więcej co ogląda, nie powinien być tym morderstwem przesadnie poruszony, a na pewno już zaskoczony (chociaż współczuć samemu policjantowi może). Los Normy był z góry przesądzony.

Z drugiej strony, dopiero co obejrzałem (po raz trzeci) - tudzież "oglądnąłem", jak mawia spora część elektoratu - genialne moim zdaniem Penny Dreadful i powiem szczerze, że w porównaniu z tym właśnie serialem, losy - ba, nawet morderstwa czy tragiczne w skutkach wypadki (samochodowe na przykład) bohaterów Bates Motel przestały robić na mnie większe wrażenie. Stąd też pewnie moja znieczulica w stosunku do Romero - wybacz ;)

użytkownik usunięty
cocco03

* sucz

użytkownik usunięty
cocco03

Jeszcze tak na marginesie - ucieczka z paki też jakaś taka mało w swojej (nie)przypadkowości wiarygodna... "Przerwa na siku?", "Rozkujesz mnie czy wolisz mi go potrzymać?" (tak to chyba mniej więcej szło w oryginale). No fajnie, element humorystyczny jest, ale to chyba oczywiste, że nigdy, ale to przenigdy nie zdejmuje się więźniowi kajdanek, no ludzie kochane! A już zwłaszcza jak się jest z takim indywiduum samemu w klozecie na CPNie... Ktoś powie: OK, ale to był jednak były policjant, może kolega... BYŁ. Poza tym, kajdanki założone miał chyba z przodu, więc w czym w ogóle problem?

Mam słabość do tego bohatera, więc liczyłam na wsparcie ;) Nie bierzmy wszystkiego tak serio. A co do sucz to jeszcze nie widzialam czwartego odcinka, więc nie wiem, że to chłopak.

użytkownik usunięty
cocco03

Nie no, tak w ogóle to Romero jest całkiem do rzeczy. To ja jestem dziś raczej sceptyczny i szukam być może dziury w całym ;)

Też się czasem doszukuję, ale odrzucam te myśli w kąt, bo odbierają mi przyjemność z oglądania. ;)