PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=661871}

Bates Motel

2013 - 2017
7,7 36 tys. ocen
7,7 10 1 36151
7,6 16 krytyków
Bates Motel
powrót do forum serialu Bates Motel
mariouszek

czy ja wiem... Psychoza Hitchocka była ok, a Bates Motel to również taka psychoza, ale podrasowana i wzmocniona, ponieważ wraz z czasem zmieniają się również potrzeby widza (takie wrażenia po zwiastunie)

ocenił(a) serial na 4
mariouszek

Raczej bym się nie zgodził z tym twierdzeniem.Psychoza Hitchocka wydaje się zbyt trywialna na obecne czasy.Scena pod prysznicem nikogo, obecnie już nie przerazi.Natomiast w serialu mamy budowanie postaci bardziej pod kątem psychologicznym.

pokemon227

ja widzę to zupełnie na odwrót, Psychoza ma klimat, serial raczej nie

ocenił(a) serial na 8
mariouszek

Serial też ma ciekawy "duszny" klimat, myślę że całkiem nieźle się zapowiada.

DoomedMistress

zobaczymy po kolejnych odcinkach moze sie skusze:)

ocenił(a) serial na 4
mariouszek

Po obejrzeniu kilku odcinków przyznaje racje.Dreszczowiec dla nastolatków.Coś jak kiedyś "Gęsia skórka "

pokemon227

Dexter dla dzieci

mariouszek

Niestety, ale coś w tym jest. Norman Bates latający z i-phonem, jego demoniczna matka z wyglądem milf-etki. Myślę, że wielu prawdziwych fanów "Psychozy" może to uznać za profanację.

ocenił(a) serial na 8
baron666

Już nie bądźmy takimi ortodoksami ;) nie wiem skąd bierze się ogólne przekonanie, że "wszystko co stare jest lepsze". Sama bardzo lubię "Psychozę", ale zgodzę się ze słowami wyżej, że jak na obecne czasy jest zbyt trywialna. Szczególnie jej zakończenie, w którym wszystko mamy wyłożone jak na tacy zawsze psuło mi cały obraz filmu (chociaż rozumiem, że wtedy niewiele osób wiedziało na czym polega schizofrenia, więc w taki a nie inny sposób to wyjaśnili). Dlatego przeniesienie akcji do współczesności uważam za fantastyczny pomysł. Oby tylko nie zmarnowali potencjału tej historii.

DoomedMistress

Jak dla mnie mogli po prostu zrealizować ten serial nie "podpinając się" pod "Psychozę". Jak dla mnie Bates siedzący w Audi TT z nastkami robiącymi "sweet-focie" telefonem wygląda po prostu śmiesznie. Tym bardziej, że sam Norman ma sweterek żywcem wyjęty z przed pół wieku. Pomieszanie z poplątaniem, niemniej nie skreślam jeszcze serialu. Może się rozwinie...

baron666

A byłam taka pełna nadziei na coś dobrego! Pomysł ogólnie nie był zły, jak zwykle gorzej z wykonaniem.

ocenił(a) serial na 9
DoomedMistress

Błędem jest w ogóle porównywanie "Bates Motel" do "Psychozy". Mimo, że pierwszy czerpie z drugiego, to jednak dwa zupełnie różne filmy, z innym klimatem, skupiające się na totalnie różnych rzeczach. "Psychoza" była nowatorskim dziełem w swoich czasach - oglądana dziś jest tylko sentymentalnym powiewem lat 60. "Bates Motel" trochę bezczelnie podpiął się pod sławę pierwowzoru, kradnąc jego rdzeń, ale w efekcie powstał kompletnie inny film, dla innego widza - z inną wrażliwością i oczekiwaniami.

ocenił(a) serial na 8
mariouszek

Dziś wyjątkowo włączyłam telewizor i już wiem o czym mówisz, co to ma być? zwiastun z dubbingiem w serialu, który ma być thrillerem? nic dziwnego, że wygląda jak dla dzieci. Dobrze, że nie widziałam tego wcześniej, bo chyba bym się zniechęciła ;)

DoomedMistress

z dubbingiem? wow tego nie widziałem. Jasne, że nie ocenia się filmu po okładce, zobaczyłem zwiastun w tv, gdybym go nie zobaczył to nie wiem kiedy bym usłyszał o tym serialu, następnie zobaczyłem pierwszy odcinek i tyle. Jednak dużo się nie pomyliłem, ale w sumie seriale robi się dla dzieci, tylko, że niby trochę większych;p

ocenił(a) serial na 8
mariouszek

Ja widziałam ten zwiastun i jest moim zdaniem okropny http://www.youtube.com/watch?v=pd4_wKXPV7E A z tymi serialami to chyba masz rację, podobnie jest z grami, jednak uwielbiam jedno i drugie i nie zamierzam nigdy tego pierwiastka dziecięcego się pozbywać ;D

DoomedMistress

ja widziałem zwiastun w oryginale z napisami, no ja bardzo kocham kino, nawet w formie telewizyjnej, a więc i serialowej , ale jak każda sztuka musi mieć coś w sobie co przyciągnie, kto wie, może dopiero dalsze odcinki będą to miały, to się w przyszłości okaże:) pozdrawiam:)

ocenił(a) serial na 6
DoomedMistress

O rany, będę mieć koszmary do końca życia po tym zwiastunie.

ocenił(a) serial na 3
mariouszek

Obejrzałęm do połowy drugiego sezonu i idealnie podsumowałeś serial. Zgadzam się w 100%.

mariouszek

I tak jest niestety.