PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=168032}

Batman - 20 lat później

Batman Beyond
1999 - 2001
7,5 6,6 tys. ocen
7,5 10 1 6599
7,6 11 krytyków
Batman - 20 lat później
powrót do forum serialu Batman - 20 lat później

Dla mnie najbardziej podobały się :

-Eyewitness - Terry zostaje wrobiony w zabójstwo i jest ścigany przez Barbarę. Zakończenie naprawdę zaskakuje a prawdziwy czarny charakter tego odcinka pojawia się zaledwie na kilka sekund na samym końcu.

-Splicers - chyba najbardziej perwersyjny ze wszystkich odcinków.

-Lost Soul - przede wszystkim za fajne przesłanie - nie kostium czyni z człowieka bohatera.

-Winning Edge - coś o narkotykach w przyszłości.

-Sneak Peek - za pomysł na czarny charakter i zakończenie.

-Earth Mover

"Ulubionym" czarnym charakterem - Spellbinder (pomarańczowy pan psycholog). I mała uwaga - serial ogląda się o wiele lepiej z oryginalnym amerykańskim dubbingiem.

laizans

Podobał mi się "Splicers", "Once Burned" (cały czas jestem ciekawa, co było napisane na tej kartce), "Hidden Agenda", "Mind Games" (very creepy girl :P ), "The Eggbaby" (końcowa mina Terry'ego "idealnego tatusia" ^^). Ogólnie serial na wysokim poziomie, ma klimat i "to coś" :) Terry i Bruce tworzą świetną parę i te ich teksty XD (oglądam w orginale)
Pozdrawiam wszystkich fanów tej świetnej kreskówki!

ocenił(a) serial na 10
laizans

Nie znam angielskich tytułów, ale mi podobał się odcinek, w którym o mało nie doszło do zdemaskowania Terrego.

użytkownik usunięty
arek008

"The Call"

ocenił(a) serial na 8
laizans

Ogólnie każdy odcinek trzyma poziom. "Rebirth" było świetne i "Winning Edge" też, to jeśli chodzi o pierwszy sezon, kolejnych nie widziałem jeszcze.

ocenił(a) serial na 8
laizans

Nie oglądałem od czasów kiedy puszczali na antenie serie, ale jakoś zapadł mi w pamięci odcinek gdzie ludzie dla rozrywki manipulowali DNA i nadawali sobie zwierzęce cechy.

ocenił(a) serial na 9
Jinno

Ten właśnie odcinek to Splicers.

ocenił(a) serial na 8
laizans

Kojarzysz moze odcinek moze odcinek gdzie Terry z kolega byli w jakims centrum handlowym. I byl tekst a gdzie podwojne peperoni (mowil to joker czy tam koles jokera :)
tylko tyle kojarze dawno ogladalem

Bartekxx

Chyba chodzi o "Curse Of The Kobra (part1)" (48 odcinek).
Mam nadzieję, że pomogłam:)

ocenił(a) serial na 8
Werefroggie

Dzięki ;) To ten

ocenił(a) serial na 10
laizans

Mój ulubiony to zdecydowanie Meltdown, później Rebirth, Mind Games, Lost Soul, Dead Man's Hand,Golem. W sumie wszystkie były genialne, ale te chyba najbardziej zapadły mi w pamięci. Ulubiony nowy przeciwnik - Inque.

laizans

Mi się podobało jak gang Joker-sów porwał jakiś super prototyp statku powietrznego.

regal20

Terminal
Za fantastycznie realistyczny czarny charakter. Nie jakiś tam psychol (przynajmniej nie aż tak wielki), nie jakiś tam mutant, tylko skrzywdzony przez wymagających rodziców nastolatek. Po prostu odrobina geniuszu (w sensie że postać ma inteligencję) + odrobina psychozy. Osobiście uważam, że ten chłopak to jedyny godny imienia "JOKERs". Trochę oryginalnego pana J z domieszką Riddlera. To zresztą też przesłanie dla rodziców: Przestańcie wymagać od dzieciaków ciągle bycia najlepszym, a zwłaszcza gdy i tak są bardzo dobrzy! Wasze dzieci to żywe istoty z uczuciami! Nie maszynki do wygrywania konkursów i dyplomów!

Earth Mover
Bodajże najmroczniejszy odcinek nie tylko w całej serii, lecz także w całym DC Animated Universe w ogóle. Coś niesamowitego.

Hooked Up
Nigdy wcześniej nie sądziłem, że twórcy jakiejkolwiek kreskówki odważą się na coś takiego. Złamać takie tabu, jak wirtualna rzeczywistość... i to w jakim stylu! A najgorsze jest to, że patrząc na patologię w domu tego chłopaka i wyznania Max, naprawdę trudno im nie przyznać racji, iż wirtualny świat jest jednak lepszy-i to nawet pomimo wiadomych konsekwencji. Bodajże najbardziej psychodeliczny odcinek w całej serii.

Mind Games
Za tą fajną nawiedzoną dziewczynkę i za epicką, fantasytczną scenę walki Terry'ego z tym lewitującym telepatą.

ocenił(a) serial na 10
laizans

Rebirth 1i2 oraz Ascension (pomysI na fabuIe i czarny charakter)
Lost Soul (pomysI i muzyka w tIe)
Untouchable (koIo wygIdaI trochę jak ziom z Dead Space:)

,,,co do Earth mover,,,to byI bardzo sIaby, przeginka, aIe w momencie gdy ujrzaIem zwIoki tego typa w jakimś toxycznym kwasie,,,masakra,,,temat jak z horroru,,,konkretny pomysI na czarny charakter, aIe zmarnowany,,,to jak się toczyIa fabuIa mi nie podeszIo

użytkownik usunięty
lsd909

Mi najbardziej się podobał odcinek z Supermanem i egzoszkieletem Bruca ale tak jak mówicie i ja popieram serial wysokiej klasy dziś to co się tworzy nie jest nawet w 1/10 tak dobre jak Batman Beyond.

A wie ktoś jak to się skończyło?

użytkownik usunięty
christinearron

serial? Koniec końców jest taki że główny bohater się okazuje synem Bruca Wayna, genetycznie uformowanym przez organizację z którą Bruce Wayne walczył w przeszłości. Odcinek przedostatni bądź ostatni ligi sprawiedliwych bo w serialu tego nie wyjaśnili. Dla mnie nie potrzebnie tak zrobili bo wcale nie musiał być faktycznym synem Bruca Wayna no ale to bardziej romantyczne.

laizans

a czy to w tym serialu był odcinek z bandą, która dostała protezy, pamiętam, że jeden z nich miał piły w kolanach i łokciach, jakby ktoś kojarzył, to proszę o tytuł, spoko odcinek.

ocenił(a) serial na 9
hokuspokus2

April Moon

laizans

dzięki

ocenił(a) serial na 10
laizans

A jak się nazywał odcinek, gdzie był jakiś doktor, który poznał młodszą blondyneczkę, potem została jego żoną a potem zaczęła zadawać się z jakimiś gangusami. Gdy Batman z tym doktorkiem obserwowali ją z daleka, ona zaczęła się całować z jednym z nich a doktorek wpadł w beczki. Strasznie jakoś utkwił mi w pamięci ten odcinek. Choć widziałem go z 14 lat temu.

ocenił(a) serial na 9
transformers

April Moon :P

ocenił(a) serial na 10
laizans

Odcinek z podstarzałym Supermanem kontrolowanym przez płaszczkę z innej planety.