PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94747}
8,0 13 tys. ocen
8,0 10 1 13129
8,0 2 krytyków
Battlestar Galactica
powrót do forum serialu Battlestar Galactica

Co wkurza: minki Pani Prezydent, wątki z dziennikarzami (1% populacji to chyba dziennikarze...), w bodajże drugim sezonie była podniosła scena z kobzami w tle - brakowało tylko amerykańskiej flagi. Na szczęście ogólnie serial trzyma poziom.

Co mi się szczególnie podoba?
Cycki numeru 6?
Niee ;) Wyrosłem z takich filmowych fascynacji.
Postac lekarza-palacza - w realu też znam lekarza który pali i mimo że to wydaje się świadczyć przeciwko niemu to wspaniały fachowiec. A ten z serialu jeszcze jest opryskliwy ;) Lubię go.
Hybryda i jej słowotok - ciekawa postać...
Większość aktorów gra wspaniale. Szczególnie Kara, Pułkownik i Baltar. I tu niestety muszę się zgodzić z krytykami Pani Prezydent a raczej aktorki ją grającej. Może ona tak ma, ale jej minki i uśmieszek doprowadza mnie do szału. Dużo bardziej podobala mi się w Tańczących z wilkami ;)

ocenił(a) serial na 10
Wojtulek

Ilekroć Pani Prezydent robiła swoje minki ja dostawałem spazmów, ale Kara tez doprowadzała mnie do szału. Moim zdaniem najlepsze postanie to Bill i Saul Tigh. Ten ostatni jest raczej na moim pierwszym miejscu. Po obejrzeniu wszystkiego co jakoś sie wiąże z BSG ( BSG 1978, BSG, Razor, Plan i Caprica dochodzę do wniosku, że to nie był zmarnowany czas :D

bayer1330

Zgadzam się co do pani prezydent. Ale w innych rolach też mnie nie przekonuje.

ocenił(a) serial na 8
bayer1330

no to przyłączam się do narzekania na panią prezydent :P

ocenił(a) serial na 7
Wojtulek

A już myślałem, że ja tylko tak mam. Tak mnie irytowała, ze nie mogłem się doczekac, kiedy opuści serial.

pazurrr1501

Bardzo ciekawy wniosek. Że skoro postać nie budzi sympatii, to jest źle zagrana (bo wszak mówimy o zasadności krytykowaniu aktorki).
Coraz bardziej mnie przekonujesz do tego swojego znawstwa kinowego. Wciąż nie mam ochoty dołączyć, musiałbym bardzo wielu rzeczy nie dostrzegać, a to tak trudno nagle przestać.