PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94747}
8,0 13 tys. ocen
8,0 10 1 13108
8,0 2 krytyków
Battlestar Galactica
powrót do forum serialu Battlestar Galactica

intryguje mnie fakt ze oni wszystko drukuja i zuzywaja mase papieru, jak na tak zaawansowana technologie to mogli by jakies notepady miec i te telefony rozumiem telefon na mostku na kablu ale w kajutach czy inncyh pokojach to przesada tym bardziej ze maja technologie radiowe.

ocenił(a) serial na 8
dogod

wszystko da sie wytlumaczyc, moze Adama nie ufa technologii bezprzewodowej, a moze sa protokoly o alternatywnych [zapasowych] urzadzeniach komunikacyjnych? Pozatym te bycze telefony maja swoj klimat ;]

ocenił(a) serial na 10
Kunio_2

Jest to bardzo dokładnie wytłumaczone w pilocie serialu. Galactica nie ma żadnych nowoczesnych komputerów połączonych w sieć i urządzeń w obawie przed ich przejęciem/uszkodzeniem przez cyklonów. Taka decyzja zapadła podzczas pierwszej wojny z Cyklonami i jak wiadomo była bardzo trafna podczas drugiej.
Sam serial faktycznie rewelacyjny.10/10. W ten świat można uwierzyć na 100%. Stawiam go ponad wszelkie Star Treki. Edward James Olmos faktycznie JEST kapitanem. Tak jak BYŁ kapitanem w Miami Vice.

Arsenal

Ja również jestem wielkim fanem tego serialu.Swietna wartka akja ,genialni aktorzy i ta muzyka sprawiają że ten serial jest najlepszym tego typu programem jaki kolwiek oglądałem. A tak w miare sprostowania nie cyklonów tylko cylonów;)