Ponieważ niestety nie mam czasu na obejrzenie serialu w całości i dość przypadkowo wpadam na pojedyncze w TV odcinki, mam pytanie dotyczące fabuły.
Obejrzałem odcinek w którym to 5 Cylonów (w tym jedna w ciąży, która traci dziecko) przebywających na Galaktice coś tam sobie knuje ale w sumie wspierają ludzi, latają na wspólne patrole i tak dalej.
1. Co takiego się stało, że Cyloni sprzymierzyli się z Ludzmi?
2. Dlaczego zostało tylko 5 Cylonów? Czy ich cywilizacja uległa jakiejś zagładzie?
3. Czy pojawił się jakiś wspólny wróg?
4. Ta piątka Cylonów w momencie kiedy ostatnio widziałem chyba poza blondyną (nr 6) i chinką (Boomer) była ludźmi. Co się z nimi stało?
1. Stwierdzili że wojna nie ma celu,stwierdził tak jeśli dobrze pamiętam jeden z księży (Cylon) było jakieś głosowanie na statku cylonów ale tylko tych podobnych do ludzi.
2.Ta piątka cylonów to rodzice (konstruktorzy) tych blaszanych cylonów ,tych zwykłych od roboty i wojenki :D a dokładniej cylonów zrobili ludzie ale ta piątka była najważniejsza czy coś takiego hehheheh
3.Nie
4.piątka nie była ludźmi ale......... :D jeden połączył się ze statkiem i odleciał w kosmos wraz ze zwykłymi cylonami poszukać swojego miejsca we wszechświecie,szóstka i baltar zostali na nowej ziemi (zobacz ostatni odcinek 4 serii :P) , jedną serie z piątki wyłączyli ta co grała ją Xenna :-),
reszty nie pamiętam dawno to oglądałem :P
Wydaje mi się że się mylisz.
2. Ostateczna Piątka stworzyła 7 skór, zaś blaszaków stworzyli ludzie.
Może ktoś to potwierdzić?
A odpowiadając na pytanie MAXa, tak, cywilizacja z której pochodziła Ostateczna Piątka uległa zagładzie. Mieszkali na Ziemi (nie naszej lecz tej zniszczonej).