PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=181823}
8,0 21 tys. ocen
8,0 10 1 21311
4,8 5 krytyków
Battlestar Galactica
powrót do forum serialu Battlestar Galactica

Obejrzałem pierwszy sezon, co za męczarnia, myślałem że w końcu "załapię" ale każdy
kolejny odcinek to kolejny pokład nudy przekładany bzdurami.
W całym serialu nie ma ani jednej postaci którą da się lubić, w każdym odcinku trzymam
kciuki za Sylonów że zabiją tą denerwująca, zachowującą się jak matka wszystkich ludzi
Panią Prezydent.
Masa głupich, przeciąganych scen, wszystko się dłuży że znieść się tego nie da.
Może jeszcze nie znerdziałem wystarczająco by to strawić.

ocenił(a) serial na 2
Lethal_Doze

W sumie doktor jest jedyną pozytywną postacią, której widok nie powoduje u mnie odruchów zwrotnych lub ziewu. Nuda, nuda i jeszcze raz nuda, aż ciężko uwierzyć że to serial 40minutowy, gdyby wyciąć niepotrzebne bzdury zrobić 25minutowy może byłby znośny. Idiotyzm na idiotyźmie, absurd na absurdzie.

Do tego każde użycie słowa FRACK doprowadza mnie do białej gorączki, co to ma być, wolę słuchać drapania tablicy niż kogoś mówiącego frack, litości. Kolejna rzecz to wszytko ma tam poucinane rogi, jakieś karteczki, reporty, wydruki, nawet płyty/dyski, co za żenada. Nikt normalny nie uwierzy że tak kiedyś będzie.
Mniej mody na sukces, więcej porządnego SF i akcji.

ocenił(a) serial na 5
Lethal_Doze

I jeszcze to ciągłe "zabili go i uciekł" :) Nie mówię o cylonach tylko o ludkach. Prezydent najpierw ocalona od raka, potem od rozstrzelania, Adama zastrzelony ale przeżył, Kara z tego co wyczytałem (bo nie obejrzałem całości) również zginęła, ale potem okazało się, że jednak żyje, doktor najpierw przeżył wybuch nuklearny (byłem prawie pewien, że cylon :P), a potem przeżył proces, Lee Adama zastrzelony ale przeżył.

ocenił(a) serial na 10
Lethal_Doze

Widocznie ten serial jest zbyt inteligentny dla Was... Zdecydowanie Najlepszy serial SF wszech czasów!!! Setki odniesień do mitologii, religii, różnych kultur, polityki i przy tym niesamowicie aktualny no i genialne aktorstwo całej obsady... Jak się komuś nie podoba to niech nie ogląda, a nie wypisuje jakieś wypociny bo takich bzdur i tak się nie da czytać...

ocenił(a) serial na 2
Gimlur

Widzę jesteś znalazcą zaginionego regulaminu który wg legend mówił "Filmweb służy do wygłaszania wrażeń pozytywnych, niepochlebne opinie należy zatrzymać sobie". Gratki.

ocenił(a) serial na 5
Gimlur

Zbyt inteligentny ? Wolne żarty. Te odniesienia do rzeczywistości są tak oczywiste i dosłowne, ze aż żal. Najbardziej się śmiałem z zamachowców - samobójców :) Jeśli sztuka odnosi się do aktualnych realiów to powinna to robić subtelnie zamiast być śmieszną kalką rzeczywistości. A serial jest aktualny jak gazeta. Ja bardziej cenię sobie ponadczasowość czyli dzieło, które jest aktualne przez cały czas, a nie przez kilka lat.

Jak komuś się podoba to niech ogląda i siedzi cicho, a nie wypisuje jakieś wypociny bo takich bzdur nie da się czytać. Ja chcę tylko ostrzec kolejnych frajerów, którzy skuszeni pochwałami i dobrą oceną, zainwestują w ten syf swój czas, oglądając kolejne odcinki i mając nadzieję, że już za chwilę się rozkręci, już za chwilę się rozkręci, już za chwilę się rozkręci....

ocenił(a) serial na 3
Richtie

Jestem zatwardziałym fanem serii SG (bez SGU - bo to rzygi i nudy). Obejrzałem prawie trzygodzinny pilot BSG i byl przyzwoity, ale skończył się w taki sposób, że w ogóle nie mam ochoty zacząć serii. OK - przegraliśmy, a teraz uciekamy poszukać nowego 'domu'. Koniec. Nie zachęca to jakoś, bo nie ciekawi mnie nawet, czy go znajdą.
Warto zacząć, czy po SG już nic mi się nie spodoba (tak jak po WoW zadna gra mi nie podchodzi :D)?

niedzwiec

Warto zacząć, Ja przed BSG obejrzałem ze 2 razy SG. Do pilota BSG podchodziłem chyba ze 4 razy, ale potem jak zacząłem oglądać pierwszy sezon to się oderwać nie mogłem. Naprawdę polecam, po prostu trzeba się przebić przez wprowadzenie i tyle. To tak jak dobra książka, początek czytasz kilka dni a całą resztę w jeden wieczór. Na początku zawsze jest ciężko. Teraz wydaje mi się że tepilot dlatego mnie nudził bo niezbyt wiedziałem o co chodzi, a teraz oglądałem go już chyba z 5 razy. Naprawdę poleca świetny serial.
PS. Po SG też myślałem że nie znajdę nic równie dobrego ale BSG mile mnie zaskoczyło.

ocenił(a) serial na 2
niedzwiec

Również oglądałem ten 3h pilot i był świetny, oprócz tej głupiej końcówki gdzie wszyscy powtarzali 'So say we all' chyba ze sto razy, ale serial jest niestety zupełnie inny, zupełnie, i nie trzyma już takiego poziomu. Mam w nim ciągłe, nieustanne uczucie że nie ma on scenariusza, tylko przed każdym odcinkiem aktorzy sami ustalają co powiedzą, i przeważnie to są głupoty.