Bitwa aktorów
Zasady gry:
* Każdy aktor zaczyna z 30 punktami.
* W jednym poście możemy "uratować" i "zabić" po jednym aktorze.
* Przy "ratowanym" aktorze piszemy SAVE i dodajemy 2 punkty natomiast przy "zabijanym" aktorze piszemy KILL i odejmujemy 2 punkty. W chwili gdy artysta uzbiera 60 punktów idzie do Hall of Fame, a gdy liczba punktów będzie wynosiła 0 wędruje do Hall of Shame.
* Gdy jakiś aktor dostanie się do HoF bądź HoS następna osoba dodaje nowego aktora.
* Głosować można tylko raz dziennie i nigdy 2 posty pod rząd.
*Osoba która zabiła (0 pkt) bądź wyniosła aktora do 60 pkt nie dodaje nowego - robi to następna osoba za nią.
1. Kapitan Lee 'Apollo' Adama (Jamie Bamber)
2. Porucznik Kara 'Starbuck' Thrace (Katee Sackhoff)
3. Doktor Gaius Baltar (James Callis)
4. Komandor William Adama (Edward James Olmos)
5. Edward James Olmos (Mary McDonnell)
6. Numer 6 (Tricia Helfer)
btw. co wogole Lee widzi w tej glupiej, histeryczno-nerwowo-niopanowanej Starbuck?.Wogole nie kumam jak mozna polubic taka kobiete (zmieniacjaca zdanie, zero konsekwencji, mysli ze caly swiat wokol niej sie obraca itd itd itd)
ps. ogladam s03e12 i dalej twierdze, ze the best jest stary Adama i ze serial jest zajebiscie przesycony debilnym amerykanskim patosem, przeciaganiem scen (zeby wlasnie podkreslic ten debilny patos) i czasem zbyt naiwny. ale ma tez duzo zalet wiec ogladam dalej ;)
postaci Starbuck również nie lubiłem, jeśli chodzi o resztę postaci to nie miałem zastrzeżeń. Oczywiście aktorstwo na wysokim poziomie jak na serial, admirał Adama genialny w swojej roli, zresztą Soul Tigh i cała reszta również. Osobiście najbardziej lubiłem Helo i Atene i byłem ciekawy jak zakończy się ich historia.