PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=181823}
8,0 21 tys. ocen
8,0 10 1 21306
4,8 5 krytyków
Battlestar Galactica
powrót do forum serialu Battlestar Galactica

Mam zamiar wziąć się za konsumpcję BSG. Proszę niech ktoś napisze w jakiej kolejności to oglądać. Bo znalazłem paczkę w dobrej jakości 480p BDRip i widzę że tam są dwie kinówki: Razor i Plan, jakieś dwie miniserie i 4 sezony. Jaką kolejność oglądania polecacie?
Z góry THX ;D

ocenił(a) serial na 10

awww.

Od początku, 1 sezon, drugi sezon, trzeci sezon... Jak skończysz trzeci sezon, koniecznie przed rozpoczęciem 4 zacznij razora - potem zacznij 4 serie, jak już skończysz to Plan możesz oglądać.

Nie wiem jak jest z mini seriami, chyba ich nie oglądałem (xP)

ocenił(a) serial na 10
joshee

Przy okazji......

Dla tych co oglądali Capricę ( caprica = prequel BSG, 50 lat wcześniej, dla Twojej wiadomości )

Czy można sie za nią zabrać zanim się zobaczy BSG? Moze lepiej od niej zaczac?

ocenił(a) serial na 10
joshee

Co do miniseries prawdopodobnie są to piloty czyli ogląda się je przed pierwszym sezonem, są jeszcze webseries - takie króciutkie odcinki.
Co do Caprici... jak dla mnie spokojnie można oglądać przed BSG, choć nie polecam tego serialu. Jeżeli obejrzysz Capricę to przy oglądaniu BSG będziesz płakał ze szczęścia nad scenariuszem, bohaterami, i w ogóle wszystkim.

ocenił(a) serial na 9
Perykles

Najpierw miniserię obejrzyj, żębyś wiedział o co chodzi. Potem jak pisali wyżej. Caprica to wydarzenia sprzed BSG, ale można równie dobrze obejrzeć to po BSG i tak nie ma związku Z BSG. Nuda.

Szkoda, że niektórzy nie mając nic mądrego do napisania jednak piszą... Gdybym szukał informacji o kolejności oglądania i miałbym bazować tylko na tych odpowiedziach powyżej, to bym zgłupiał...
Zerknij tutaj: http://forum.gwrota.com/index.php?showtopic=13707
"Caprica" jest serialem zupełnie innym niż "BSG" i niestety sporo gorszym. Ale to nie znaczy, że nie można obejrzeć. I oglądaj koniecznie po "BSG"