Mialem nadzieje na naprawde dobry serial ale po 1 pilocie 1 sezonu nie mam ochoty tego dalej sciagac.
Dlaczego?
1. Wymiotowac mi sie chce gdy widze co 10 minut sceny calowania lub udawanego sexu.To jest przezytek i nikogo nie jara udawane sceny.
To mial byc SiFi, podboj kosmosu a nie telenowela z watkami... .
Robot kobieta uprawiajaca seks. Pani Porucznik Kara 'Starbuck' Thrace / ten babochlop jest katastrofalny. CO za shit. Star Trekowi TNG do piet nie dorasta choc nie jestem zadnym fanem SiFi.
2. Emancypacja kobiet w tym serialu poszla zdecydowanie za daleko. Kobieta twardzielka ktora bije przelozonego, kobieta robot w roli glownej, kobieta napalona z kumplem w akcji. Juz po pilocie mam dosc, co by bylo dalej gdybym ogladal ten seral?
3. Fataln gra aktorow i naciagane dlugie ujecia az im sie niemilo robi jak to graja.
4. Filmowanie ciagle *z biegu*/ wycieczka zaraz dowodca cos mamra pod nosem pozniej zachacza go niby ktos prze przypadek i ten tekst HEH
5. Scena przy stole byla tak zalosna ze nie umiem tego opisac slowami. Mialo byc skladnie i swobodnie wyszlo do dupy. Dialog niby na luzie a po tych aktorach widac ze sa nieoswojeni z kamera.
Teskt ktory rozwala.
Podwladny do dowodcy ^^panie komandorze to wielka przyjemnosc sluzyc pod panskim dowodztwem^^
Dowodca ^^Jestem Zaszczycony^^
1 minute pozniej inny podwladny ^^ciesze sie ze przez 3 lata moglem sluzyc pod pana dowodctwem^^
Dowodca ^^Jestem zaszczycony^^
W taki glupi sposob widz dowiaduje sie ze dowodca jest szanowany.
Da capow to normalne ale ja nie jestem capem i to jest dla mnie strasznie naiwne i nieprzekonywojace.
W glupi i naiwny sposub dowiadujemy sie o czy bedzie film np. idzie wycieczka po Galactice i opowiada o statku chwile pozniej dowodca idzie sam i czyta na glos pod nosem co sie kiedys dzialo. HAHA wole Muminki
To tylko wady jednego odcinaka pilotowego. Dzieki za rekomendacje ale takiego shitu nie da rady ogladac choc by na siłe.
przepraszam za bledy
sposob...
jestem swierzo to tym 1 epizodzie z pilotu ktory obodzil we mnie niezwykle emocje hehe
Zawsze znajdzie się ktoś komu coś nie pasuje i serial nie leży - to rozumiem, nie mam nawet zamiaru przekonywać Cię do tego serialu, ale denerwuje mnie jak w każdym wątku zaczyna pojawiać się negatywna opinia jednej i tej samej osoby(((równająca serial z błotem, tak jakby zasługiwał on na 1/10, prosiłbym o trochę obiektywności na temat serialu ; patrzę dziś dwa posty na samej górze, to wpisy jednej osoby zniechęcającej do serialu, jeżeli ktoś będzie zainteresowany twoją genialną opinią to ją przeczyta, nie musisz wszędzie podawać do niej linka; żeby była jasność nie bronię nikomu wypowiedzi, bo jakie sens ma istnienie forum jeżeli założyłbym sobie 10 tematów na 10 nicków i w każdym ocenił serial 10/10 nie dopuszczając w ogóle negatywnych opinii?))). Napisałem to co chciałem w jednym wątku, nie zamierzam na siłę szerzyć wszędzie swojej opinii, prowadzić jałowych dyskusji które do niczego nie prowadzą i wywyższać serialu pod niebiosa dlatego, że mi się podoba.
Kolego napisalepm ten temat i odpowiedzialem 1 postem na temat *Czy warto???* i tyle
cyt*nie musisz wszędzie podawać do niej linka;*
wszedzie to 1post?
I nie szrze swojej negatywnej opini. Mam gdzies jakie miejsce ten serial zajmuje i nawet nie dam mu zadnej oceny, bo po prostu calego serialu nie ogladalem. Chyba jestem uczciwy?
cyt. *10 tematów na 10 nicków* na takie pomysly wpadaja wlasnie fanatyczni fani Avatara zdesperowani ze jest nisko albo na odwrot. Ja mam to w D. za duzo sie na filmwebie nie udzielam. A ten temat napisalem tylko dlatego ze nie wyobrazalem sobie ze ten Battlestar Galactica ktorym wszyscy sie poniecaja moze byc takim gniotem.
Pozdrawiam
Serial jest naprawdę wyjątkowy. Radziłbym spróbować jeszcze raz, dać mu szansę.
Przez 2 sezony może trochę więcej byłem zafascynowany tym serialem później niestety było już dużo gorzej ;/
Trzeci sezon, faktycznie nie jest zbyt dobry przez dłużyzny. Jenak czwarty imo jest świetny. Zakończenie również bardzo na plus.
Ja powiem tak - zaczęłam oglądać, bo dużo ludzi tak chwaliło. I mi się nie
spodobał. 1 sezon jeszcze przejdzie, ale dalsze mi się nie spodobały.
W 95% zgadzam się z pierwszym postem.
Przyznaje sie czesciowo do bledu, ten serial nie jest az tak zly. Zmusilem sie do ogladanie dalej po tym feralnym 1 pilocie i obecinie koncze 1sezon. Nawet mnie troszke wciagna...
Sory za zbyt pochopna opinie...
Też nie dawno zacząłem oglądać ten serial i muszę powiedzieć, że pierwsza część tego chyba 3 godzinnego pilota za bardzo mnie nie wciągnęła. Dopiero w dalszej części pilot wciągną mnie tak bardzo, że nie mogłem przestać oglądać. Oglądałem z zapartym tchem tak do 14 czy 15 odcinka 2 sezonu, potem przyszło kilka słabszych odcinków, ale ostatnie dwa odcinki 2 sezonu były świetne. Końcówka 2 sezonu zaskoczyła mnie. Teraz jestem po 5 odcinkach 3 sezonu i wydaje mi się że nie dorównuje to odcinkom z 1 sezonu, ale i tak bardzo fajnie się ogląda.
Żałuje że wcześniej nie wpadłem na ten serial bo uwielbiam sci-fi
Warto też dodać że każdy serial ma wzloty i upadki. Tak jest i w przypadku LOST(absolutna świętość dla mnie :P), Prison Break'u(Też świętość), Heroes, Dexter, można by długo wymieniać.