PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=181823}
8,0 21 tys. ocen
8,0 10 1 21372
4,8 5 krytyków
Battlestar Galactica
powrót do forum serialu Battlestar Galactica

Pytanie do tych, co oglądali CAŁY serial. Widzę tutaj mnóstwo podobieństw. Co wy na to?

ocenił(a) serial na 10
_Rutek_

Np. kiedy Gaius wydaje potajemnie książkę, która nawołuje do "olania" władzy, bo wyzyskują zwykłych pracowników robiąc z nich maszynki do kopania surowców.

ocenił(a) serial na 10
_Rutek_

Dawno nie czytałem większych bzdur.

ocenił(a) serial na 10
Krenciolek

Wiesz... serial porusza też tematy polityczne, tak po prostu mi się skojarzył Gaius Baltar... Pomijając jego zbrodnie to wg. mnie resztę można podpisać pod Yarosławą.

ocenił(a) serial na 10
_Rutek_

No raczej wiem, że serial porusza tematy polityczne, ale dalej nie widzę podobieństw i nie rozumiem co ma książka Baltara pisana w więzieniu do Kaczyńskiego. Coś mi się wydaje, że próbujesz ich sobie porównać bo wydaje Ci się to fajne.

ocenił(a) serial na 10
Krenciolek

Owszem, to jest fajne. Zamierzam znaleźć więcej podobieństw, ale chyba będe musiał zacząć serial od nowa ;(.

Co do książki w więzieniu. Chodzi mi o to, że JK pod przykrywką religii dociera do ubożych ludzi, twierdząc, iż są dwie klasy. Baltar robi to samo. Obaj panowie dość dobrze na tym wychodzą, bo mają swoich twardych zwolenników (JK - mohery, GB - kobiety dające schronienie po procesie).
Bardziej błache cechy to, dwulicowość, rządy obydwu panów trwały dwa lata, brak żony(?) :D

ocenił(a) serial na 10
_Rutek_

Uważasz Baltara za postać negatywną? Widziałeś czwarty sezon? Bo czytając twoją wypowiedź o Kaczyńskim, można wywnioskować że jesteś przepełniony nienawiścią do niego, pewnie za dużo tvnu, ale to już nie moja sprawa.

ocenił(a) serial na 10
Krenciolek

Nie, myślę, że Baltar jest najbarwniejszą postacią w serialu. Lubie TVN z oczywistych powodów, przynajmniej nie przekłamują faktów jak TVP.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 10
dominik358

Kretyn cie zrobił pomyłko.

_Rutek_

Gdyby Gaius Baltar był podobny do J. Kaczyńskiego Rutek ogłupiony przez propagandę chwaliłby go i nie byłoby tego postu, a co do prawdziwości przedstawiania faktów, może więcej się dowie jak dorośnie trochę :)

ocenił(a) serial na 10
ClockworkBoy

Jedno wiem najlepiej :) Precz z Kaczorami.

ocenił(a) serial na 7
_Rutek_

No ale na Gaiusa lecą laski :)
co do kaczorka chyba nie bardzo ciągną :P