PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=181823}
8,0 21 tys. ocen
8,0 10 1 21306
4,8 5 krytyków
Battlestar Galactica
powrót do forum serialu Battlestar Galactica

Jak zacząć?

ocenił(a) serial na 8

Od czego zacząć?? Jest jakaś chronologia?
Ogólnie co jest z czym powiązane?

ocenił(a) serial na 10
tihomax

Ja oglądałem w takiej kolejności jak wychodziły poszczególne części. Czyli najpierw trzygodzinny pilot, następnie 3 sezony serialu potem Razor, po nim czwarty sezon i na zakończenie ewentualnie The Plan.

ocenił(a) serial na 10
mb_mega

Ja pilot 3h, 1,2 sezon, Razor, 3,4 sezon, bez Planu

ocenił(a) serial na 8
mb_mega

Z opisu Razor wynika ze jest wprowadzeniem do 4 sezonu wiec chyba mb_mega ma racje?
Aha i czy serial zdążono skończyć w 5 sezonie czy ucieli go? Ciekawi mnie czy ma jakieś sensowne zakończenie.

ocenił(a) serial na 10
tihomax

Serial ma normalne zakończenie. A Razor lepiej obejrzeć po trzecim sezonie
Są też webisodes: Resistance (po 2 sezonie), Razor Flashbacks (po 3 sezonie) i The Face of The Enemy (po 4x10), ale moim zdaniem warte uwagi są tylko te ostatnie.

ocenił(a) serial na 10
tihomax

Myślę, że równie dobrze można obejrzeć po drugim lub po trzecim sezonie, albo wogóle po zakończeniu serialu to nie ma jakiegoś dużego znaczenia. Film z tego co pamiętam skupia się na wydarzeniach, które miały już miejsce ale nie zostały przedstawione w serialu bądź też była tylko o nich mowa. A wracając do serialu to zakończono go w czterech sezonach nie pięciu, i zakończenie takowe posiada czy sensowne to już sam ocenisz według mnie takie było ;)

ocenił(a) serial na 10
mb_mega

Ja oglądałem najpierw Plan potem serię 1,2,3,4, i dopiero Razor ale to tylko moja wina :D ,po prostu nie wiedziałem że jest taki zajefajny serial którego jeszcze nie widziałem ;] a teraz ciągle szukam ,szukam i szukam coś z SciFi i nie mogę znaleźć :-( przynajmniej w połowie tak dobrego serialu jak BSG a widziałem już dużo :D

ocenił(a) serial na 8
tihomax

http://www.filmweb.pl/serial/Battlestar+Galactica-2004-181823/discussion/Pomocy+ BSG+maniacy+D+!!,1331923 ten odnosnik rozwiaze wasze zaklopotanie od czego zaczac i jak dalej ;]

Pozdrawiam ;]