PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=181823}
8,0 21 tys. ocen
8,0 10 1 21344
4,8 5 krytyków
Battlestar Galactica
powrót do forum serialu Battlestar Galactica

Wczoraj zobaczyłam ostatni odcinek. Czy jest tu jakaś inna kobieta która widziała? Mam wrażenie, że BG oglądali tylko mężczyźni.

ocenił(a) serial na 9
Sighma

Też jestem kobieta i BG to jeden z moich ulubionych seriali. Obejrzałam wszystkie sezony już jakiś czas temu i jestem pewna ze kiedyś do niego wrócę : )

ocenił(a) serial na 9
Amarylis89

Namówił Cię jakiś facet, czy sama chciałaś? :)

ocenił(a) serial na 9
Sighma

mam kolegę który podrzuca mi jakieś fajne seriale jak nie mam co oglądać ;p ale nie namawiał mnie specjalnie : ) polecił mi też Breaking Bad i Dextera które też uwielbiam

ocenił(a) serial na 10
Amarylis89

dobry kolega wie co dobre :-)

ocenił(a) serial na 9
Amarylis89

A mnie moja żona kiedyś wyśmiała, że ja takie "bajeczki" oglądam. Później natrafiła na CAPRICĘ w TV i nie mogła się nachwalić jaki fajny serial. Miałem z niej taką brechę, że do tej pory się z tego śmiejemy, ale się ogarnęła, i kompromitujące zaległości odrobiła hehe:) Ja co tydzień z wypiekami na twarzy nie mogąc się doczekać ciągnąłem z neta nowy epizod BG a ona się śmiała, że dużym chłopcem jestem, później zrozumiała swój błąd:)

ocenił(a) serial na 9
Sighma

jestem kobietą i serial wręcz kocham. :) namówił mnie mój brat. dodam nawet, że w chwili obecnej oglądam serial już drugi raz, bo nie pamiętam wszystkiego dokładnie a jestem wkręcona w planszówkę Battlestar Galactica (jest świetna :)) i chcę odświeżyć sobie pamięć. :) mój brat i chłopak utrzymują, że przypominam Sturbuck, ale do tej pory zastanawiam się, czy to komplement, hah. :p

ocenił(a) serial na 9
Arianne

To bez wątpienia komplement, no chyba że koncentrował się na odgrywanych męskich cechach, to wtedy niekoniecznie ;)
Katee Sackhoff, to moim zdaniem jedna z najładniejszych aktorek. Bez makijażu prezentuje się fenomenalnie, a z makijażem i odpowiednią fryzurą powala na kolana każdego faceta.
http://www.youtube.com/watch?v=txtogVJB5Ag
http://www.beyondhollywood.com/riddick-3-nabs-a-sackhoff-and-a-molla/katee-sackh off-6/
Reasumując, jeśli masz podobną urodę, to serdecznie gratuluję!

ocenił(a) serial na 10
acidity

nigdy się nie dowiem dlaczego uważacie starbuck za ładną fajną itp,itd :P;] ładna,fajna ,piękna to szóstka i basta :-)
sturbuck była dla nie irytująca i nijaka tak samo jak prezydentowa;p

ocenił(a) serial na 10
damian252

fajna jeszcze była xena :-)

ocenił(a) serial na 10
damian252

Szóstka (Tricia Helfer) faktycznie jest piękną kobietą, ale mnie osobiście bardziej podobały się właśnie Starbuck (Katee Sackhoff) i Ósemka/Boomer/Athena (Grace Park). Może dlatego, że Szóstka ma bardzo klasyczną, typową urodę, a Katee i Grace mają bardziej oryginalną urodę, szczególnie ta druga. ;)

ocenił(a) serial na 9
SzalonyChemik

Coś czuję, że muszę wtrącić do tej dyskusji swoje trzy grosze. Szóstka jest przepiękną kobietą. Spełnieniem marzeń każdego faceta. Chyba nikt o zdrowych zmysłach by jej z sypialni nie wygonił. Ale to właśnie KARA bardziej mnie pociąga swoją naturalnością chyba. Fenomenalna rola. Kobieta z takim charakterkiem jest największym wyzwaniem dla mężczyzny. Z nią nie da się nudzić, dla mnie kobieta perfekcja.

rekin16

Są jeszcze tacy co by wygonili, chociaż już niewielu się ostało.
Jak zauważyłeś, zdrowe zmysły to może mieć, ale moralności już na pewno nie. Są jeszcze na tym Świecie męskie osobniki rasy ludzkiej, które mają chociaż szczątkową moralność i jakieś zasady. Większość to, niestety, mentalne słabeusze, które poddały się prostackim wpływom globalizacji. Może często radzą sobie lepiej na tym Świecie, ale to ułuda. Skala przetrwania, to skala Świata. A w tej skali to właśnie te osobniki pchają całe państwa, kultury i cywilizacje ku schyłkowi. Smutno jest czytać takie komentarze. To tylko przypomina jak ktoś wyznający moralność jest odosobniony w społeczeństwie.
Z kobietami niestety chyba jest jeszcze gorzej:/ Ten Świat jest nastawiony na zniszczenie kobiecych cech, ośmieszenie ich i wypaczenie ich odbioru przez mężczyzn, sugerując, że kobiecość słabsza. A to nie prawda, jest piękniejsza i inna. Surowe, czyste piękno będąc opartym na wrażliwości, nie może być silne, piękno musi potrzebować ochrony.
Cóż, upadek obyczajów... tak typowy dla upadających kultur, cywilizacji... Na zgliszczach moralności, pojęcia stworzonego przez rasę białą, spoczną ostatnie szczątki tej rasy. To będzie koniec tych ok.60-70 lat tej bardzo względnej wolności, jaką mogła się cieszyć chociaż tak mała część Świata. Szkoda, że zachodnia jej część robiła to kosztem innych, wszelkie próby sugestii co do obowiązku dzielenia się tym z innymi, nazywając niemożliwą utopią. Byleby tylko pójść na łatwiznę i zwiększyć zysk. To się mści na naszych oczach. Wszystko co przestaje być ekspansywne, nawet dobro, zamyka się w swoich murach. A jak historia uczy, nigdy nie było twierdzy nie do zdobycia.

ocenił(a) serial na 8
Sighma

Ja też jestem kobietą i z przyjemnością obejrzałam wszystkie odcinki. Uważam go za bardzo dobry serial. Nikt mi go nie polecał, ale ja robię to wśród mojej rodziny i znajomych. Moją mamę już "wciągnęło" ;)

ocenił(a) serial na 6
Sighma

Cóż za seksistowska wypowiedź. I to w XXI wieku.
Wstydź się!

ocenił(a) serial na 9
Kocio

Biczuję się ze wstydu.

ocenił(a) serial na 10
Sighma

:D

ocenił(a) serial na 6
Sighma

I do tego jeszcze sadmomaso... :P

ocenił(a) serial na 10
Sighma

No ja zaraziłem swoją mamę tym serialem :) Chwyciła bezproblemowo i całość obejrzeliśmy w sumie w nieco ponad tydzień :)

Sighma

Ciesze sie ze ci sie serial podoba, jest naprawde genialny.

Jednak to, czego nie rozumiem, to mieszanie w tematy typu podba/nie podoba plci. Nie trzeba fizyka kwantowego by wiedziec, ze na gust danej osoby sklada sie tak wiele czynnikow, ze wytluszczanie samej tylko plci jest skonczonym idiotyzmem. Chocac zobrazowac absurdalnosc twego stwierdzenia/pytania, przytocze podobny przyklad:

"Mam krzywe nogi i obejrzalam ten serial.
Wczoraj zobaczyłam/łem ostatni odcinek. Czy jest tu jakaś inna osoba z krzywymi nogami, która widziała? Mam wrażenie, że BG oglądali tylko ludzie z prostymi nogami."

Smieszne? Oczywiscie. Niestety nie mniej, niz to co ty sama napisalas.

ocenił(a) serial na 9
kuroioni

Nie masz racji. Gusty męskie i damskie z reguły nie są takie same. Nie znam np. faceta który szaleje za "Seksem w wielkim mieście" lub "Smażonymi zielonymi pomidorami". Kobiety takie znam. Są typowo babskie filmy i typowo męskie filmy. Co nie znaczy, że nie zdarzają się wyjątki.
Twoje pisanie że absolutnie każdy film i serial jest uniwersalny dla obu płci to tylko myślenie życzeniowe.
Mój post był dla Ciebie idiotyzmem? Twój dla mnie tez jest, mniej więcej w stylu "wygląd nie ma żadnego znaczenia" albo "zło wraca po trzykroć, a dobro po pięciokroć".

Sighma

"Gusty męskie i damskie z reguły nie są takie same."
Oczywiscie. Tak samo, jak gusta blondynow i brunetow nie sa takie same, ludzi z piegami i bez itd. (poniewaz kazda z tych osob ma oprocz tej jednej wymienionej cechy, caly wachlarz innych, ktore razem z ta jedna *skladaja sie* na to, co stanowi o tym jaki masz gust). Sa oczywiscie czynniki, ktore bardziej lub mniej wplywaja na gust, jednak w mniejszym czy wiekszym stopniu sie one rownowaza.

"Nie znam np. faceta który szaleje za "Seksem w wielkim mieście" lub "Smażonymi zielonymi pomidorami". Kobiety takie znam."
Oczywiscie. Poniewaz zyjemy w spoleczenstwie, gdzie dla kobiety tego typu serial to (powszechnie przyjmowana) norma, do ktorej moze sie spokojnie przyznac, natomiast dla mezczyzn (a raczej dla tego, jak sa widzeni przez spoleczenstwo) sa to seriale zbyt 'kobiece' (lub dosadniej 'babskie'), wiec oczywiscie ze wiekszosc raczej nie bedzie sie przepychac w przyznawaniu sie do tego, ze ogladali. Albo i nie.

"Twoje pisanie że absolutnie każdy film i serial jest uniwersalny dla obu płci to tylko myślenie życzeniowe. "
Ja takiego stwierdzenia w mojej wypowiedzi nie widze - to chyba nadinterpretacja z twojej strony. Jeszcze raz: plec jest tylko jednym z wielu, WIELU skladowych budujacych twoj (czy moj) gust. Wiek, inteligencja, wiedza, srodowisko, okres, w ktorym sie wychowalas, zainteresowania, szkoly, ksiazki, znajomi, rodzina, przezycia... i tak dalej. Moze nawet te krzywe nogi. Ty swoja wypowiedzia wszytsko to obcinasz, zostawiajac sama tylko plec jako wyznacznik tego co sie komu moze podobac ("mam wrazenie ze BSG ogladali tylko mezczyzni"). I podczas kiedy dla niektorych moze byc to tylko nie co dziwne, dla innych takie szufladkowanie moze byc postrzegane jako seksizm (z twojej styrony).

"Mój post był dla Ciebie idiotyzmem?"
Twoj post nie byl idiotyczny. Byl taki tylko koncept, ze bycie kobieta, moze w jakis sposob uniemozliwic (albo przynajmniej w wysokim stopniu utrodnic) docenianie takich seriali, jak Battlestar Galactica.

ocenił(a) serial na 10
kuroioni

Ten super serial jest i dla kobiet i dla facetów taki remix dla każdego coś fajnego to tyle
a kuroni sie rozgadał łoł hahah

ocenił(a) serial na 9
Sighma

Ja też. Pewnie że sama chciałam, dlaczego ktoś pci męskiej miał mnie namawiać do dobrego serialu? Oglądanie in progress, jest świetny. Zastanawiam się skąd to początkowe podchwytliwe pytanie ;-)
Btw seriale kiedyś były "babskie". Cóż, chyba już jakiś czas temu się to zmieniło ;-)

Sighma

to jakies założenie że s-f lubią tylko faceci? :D

ocenił(a) serial na 10
Sighma

Gdybym był kobietą to bym się przyznał.

ocenił(a) serial na 8
Sighma

mamy klaskać czy o co cho?

PannaKojot

Też właśnie się zastanawiam...

ocenił(a) serial na 10
Sighma