PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=181823}
8,0 21 tys. ocen
8,0 10 1 21411
4,8 5 krytyków
Battlestar Galactica
powrót do forum serialu Battlestar Galactica

Oczywiście serialu nie oceniam, bo nie mam do tego żadnych podstaw, ale nie byłem w stanie obejrzeć pilota do końca, a próbowałem już trzy razy. Być może z Battlestarem jest jak z Falloutem, w którego zaczyna się grać za młodu, którego NIE DA się przejść za pierwszym razem. W ferie podejmuję kolejną próbę wciągnięcia się w serial, którzy przecież nie bez kozery jest tak chwalony i nagradzany. Pozdrowienia dla wszystkich fanów!

ocenił(a) serial na 7
offczy

tez mialem duze problemy z obejrzeniem pilota, ostatnie 30 minut ogladalem rownoczesnie z jakims meczem i dalem rady.
Warto poczatek przecierpiec, zeby wiedziec o co chodzi. A serial naprawde dobry;)

offczy

Mam identyczny problem. Identyczny!!

ocenił(a) serial na 10
Szajba

serial jest wypas :-) , ale jak każdy serial wciągnie cie po obejrzeniu kilku odcinków ,dosłownie wsiąkniesz na amen !!

offczy

miałem to samo gdy podchodziłem do tego serialu za pierwszym razem, tym bardziej, że byłem świeżo po maratonie z 10 sezonami Stargate i 7 sezonami Star Trek TNG. Musiałem odczekać dobry rok, by znów obejrzeć i tym razem za drugim podejściem udało mi sie przekonać, dziś skończyłem ogladać ostatni odcinek sezonu 4. niewiele seriali ostatnim czasem mnei tak wciagneło. ale w stwierdeniu, ze z Battlestarem jest jak z Falloutem jest bardzo dużo prawdy :)

Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
smogu

Króciutko.

Ten serial jest genialny w swej budowie. Nie nudzi, ale też specjalnie nie ogłupia nadmiarem akcji. Ciekawie zbudowani bohaterowie, do których człowiek się przywiązuje, niezłe sceny batalistyczne. Oczywiście jest wiele błędów, śmiesznych niedociągnięć (AK-74!? itd) towarzyszących SF, ale specjalnie nie przeszkadzają.

Dawno temu widziałem drugą część pilota. Było fajnie, nie widziałem wówczas, iż jest to serial. Przypomniałem sobie o nim dzięki AXN. Poszukałem, znalazłem "Plan". Obejrzałem. Spodobało mi się. Obejrzałem znów Pilota, Cztery Sezony (do końca nie byłem pewien jak się zakończy to wszystko). Serial z przesłaniem, ambitniejszy niż wiele, bardzo wiele jemu podobnych,

Jest jak narkotyk... chce się oglądać. Teraz chcę obejrzeć Razor, myślę nad Capricą, a także nad tymi miniserialami internetowymi.

ocenił(a) serial na 10
Martin von Carstein

miniserial jest wprowadzeniem chyba do 4 sezonu tez się przymierzam do tego :-),Caprica już widziałem 10 odcinków myślałem że będę przewijał ale o dziwo nie trzeba było nawet mnie wciągnął :P