PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=181823}
8,0 21 tys. ocen
8,0 10 1 21411
4,8 5 krytyków
Battlestar Galactica
powrót do forum serialu Battlestar Galactica

Właśnie skończyłem oglądać Serial ...
i dlaczego w tym serialu tak dużo piją alkoholu ?
rozumiem że są w nieciekawej pozycji w tym kosmosie ale scenarzyści za dużo chyba to wykorzystują ten aspekt życia jakim jest borykanie się z problemami za pomocą alkoholu...
po czym nagle cudownie nie mają kaca :)
a jak mają chyba nie takiego jak ja :P

to na tym okręcie banda alkoholików czy jak :P

Serial Mi się Podobał Ogólnie choć nie Przepadam za akcją w Kosmosie :)
dużo aspektów o egzystencji ...można naprawdę się niekiedy głębiej zastanowić ...
choć przeplatane czasem taką banalnością ......

serial ma wahania w jakości i przekazie ale chyba to z każdym serialem się musi stać który ma kilka sezonów :)

ocenił(a) serial na 9
marek_grzeda

Jakby Ci si,ę (dosłownie) świat skończył, to też byś miał ochotę się napić. ;))

Druga sprawa - picie do upadłego i zero kaca day after JEST fizycznie możliwe - ja najlepszym przykładem. Całkiem serio piszę - zapytaj lekarza, to spawa odpowiedniego metabolizmu :).

Co do akcji w kosmosie - w jakim kosmosie?! Tak wlasciwie to przypomina działania US Army tyle że mundurki maja inne;). Właśnie brak podrasowanej elektoniki, robotów i tym podobnych jest całkiem niezwyczajny jak na film sf...

ocenił(a) serial na 7
valiana

Może jak świat by się kończył bym miał ochotę się napić ale przecież alkohol tylko na chwile poprawia nastrój .....
biorąc pod uwagę że technologie mają niby zaawansowaną mogli by stosować jakieś innego rodzaju specyfiki bardziej działające na umysł .....
co się właśnie zdarzało brać pilotom w serialu .....

chyba że skłaniamy się do tego że jeden z reżyserów chciał zobrazować beznadziejność sytuacji w przyswajanym dla widza częstym używaniu alkoholu ...

nie mam nic do picia ale jak dla mnie wątek zbyt częsty ....
zabawniej by było jak by używali jakiś stymulantów działających na świadomość ....
więcej kamali :P

co do braku kaca nie wykluczam że zdrowo odżywiający się człowiek nie podany zbyt intensywnemu stresowi na drugi dzień nie ma dolegliwości związanych z przepiciem ...

No przyznam rację że serial nie jest zbyt podrasowany elektroniczne ....
może nie pozwalał na to budżet....
albo taka była myśl przewodnia