PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=181823}
8,0 21 tys. ocen
8,0 10 1 21411
4,8 5 krytyków
Battlestar Galactica
powrót do forum serialu Battlestar Galactica

Sam szkielet scenariusza jest bardzo dobry, szkoda tylko, że scenarzyści spieprzyli go potem na całej linii. Strasznie dużo błędów logicznych nie pisząc już o faktycznych takich jak dym w przestrzeni kosmicznej czy też używanie przez bohaterów pistoletów czeskich z lat '60 RAK czy izraelskich UZI, hummera i innego sprzętu. Gdyby ten film robili spece od Star Trek to wyszedłby o wiele lepiej. Ale nie powiem, że nie wciąga.

ocenił(a) serial na 10
cromags

Nawet w Star Treku sa dzwieki w kosmosie, wiec czepianie sie dymu jest bez sensu.

Kunio_2

Do :cromags":

To jakbyś mógł to wymień te błędy logiczne. Bo tak ni z tego, ni z owego piszesz o błędach, faktyczne błędy pomijasz (jak dym w kosmosie pomijasz - no powiedzmy że pomijasz XD ^^) a tych logicznych to nie wymieniasz ^^. To które w końcu chcesz pominąć :)
Bo ja je (te błędy logiczne) chciałbym znależć, bo dawno nie oglądałem serialu. A jestem ciekaw czy coś pominąłem. I jak co to bym sobie sprawdził przy ponownym oglądaniu.

van_Gregorian

dym w kosmosie to nic dziwnego...wiesz wogole co to jest dym?? i keidy jest widoczny a sataki posiadaja "atmosfere" tlen itp... czepianie sie dymu w kosmosie to brak poprostu wiedzy o tym czym jest dym i dlaczego jest widoczny....podpowiem ci ze to sa...a sam znajdz i nie truj...

cromags

""Gdyby ten film robili spece od Star Trek to wyszedłby o wiele lepiej.""
To mielibyśmy pełno technobzdur. Nie że nie lubię ST ale bzdur to tam było masę. W każdym niemal odcinku załoga ST dysponuje przewagą militarną nad wrogiem ale zaczynają strzelać dopiero jak im osłony spadną do 10 %. Twardzi są. Nie lubią łatwych zwycięstw. Błędy operacyjne w ST to po prostu już legenda kina.
Prawie każdy odcinek w ST wygląda następująco:
-wszyscy spią
-są atakowani
-kapitania atakują nas, co robić?
-po paru minutach wstrząsów i przewracania się po mostku
-włączyć warp
-nie działa
-osłony na 10 %
-strzelać
-o jedna seria wystarczyła i wygraliśmy
jak zwykle dzięki dobrze wyszkolonej załodze.
Przecież to kpina ze zdrowego rozsądki.
W BG bitwy to były sprawy gdzie siedział sztab i je na poważnie planował. A w ST bitwa to była przygoda...zawsze byli zaskoczeni.

ocenił(a) serial na 8
thikim

Nie oglądałem Star Treka, ale jeśli jest tak jak piszesz, to posikałbym się ze śmiechu :D

trivette

chodzi o serial bo ten nowy star trek film byl spoko!

thikim

tam bylo duzo wiecej bredni i scen az sie oczy zasłaniało z zażenowania badz uszy czesciej:P