PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=599142}

Beelzebub

2011 - 2012
7,8 1,8 tys. ocen
7,8 10 1 1768
Beelzebub
powrót do forum serialu Beelzebub

Właśnie obejrzałem zapowiedź ostatniego odcinka serii. Wielka szkoda, że kończą produkcję tego anime. W sumie to coraz bardzie mi się zaczęło w końcówce to podobać, a te tzw fillerowe odcinki prezentowały dużo wyższy poziom humorystyczny niż te z arcu.
Dobrze, że jest jeszcze manga.

gagarin77

Wie ktoś może dlaczego zakończyli to anime??

ocenił(a) serial na 7
grzechoo93

Prawdopodobnie za szybko dogoniono mangę i w efekcie odcinki od około 50 epizodu odbiegały od oryginału. Jak już pisałem mi osobiście się one bardzo podobały, dużo bardziej niż zwykłe shounenowe historyjki. Zwykle jednak kiedy coś odchodzi od oryginału na dłuższy czas, to później trudniej jest powrócić na właściwą ścieżkę wydarzeń. Czasem staje się to wręcz niemożliwe z powodu słabnącej popularności. Widownia zwykle szybko się wykrusza przy filerowych epizodach. Tak też pewnie było w tym przypadku. Choć mogę się mylić i kiedy manga nadrobi parę rozdziałów przez jakiś rok jest szansa na kontynuację - patrz Gintama (choć między tymi dwoma tytułami jest pewnie spora różnica w popularności).

gagarin77

ok dzięki

grzechoo93

Wie ktoś może od którego chaptera powinienem czytać mangę po zakończeniu anime? Zakładam że ostanie odcinki mocno rozłaziły się z mangą więc chciałbym wiedzieć od czego zacząć żeby niczego nie stracić.

Swoją drogą ostro polecieli. Beelzebub, Gintama i Bleach na raz zdjęte z anteny o_0

ocenił(a) serial na 8
Grievous

Jeżeli chcesz zacząć od miejsca zniszczenia szkoły tak jak odcinek 59 anime, To zacznij od chaptera 139. Nie polecam jednak gdyż jak wspominał gagarin77 rozbieżność pomiędzy manga a a anime jest wielkaaa. Poza tym pomijając wcześniejsze chaptery stracisz wiele scen walk toczących się w budynku szkoły jak i scen przygotowań Ogi do starcia z Behemotem i filarami :D. Polecam mangę zacząć tak czy siak od początku. Jak co chaptery są na stoptazmo.com albo mangafox.me.
BTW jak to zdjęli bleacha przecież manga jak widzę dalej się produkuje ( będzie jak moda na sukces) ;p

motokopl

Manga "Bleach" jest dalej wydawana ale anime zostało zakończone. Może kiedyś powróci, zwłaszcza że aktualny arc bardzo mi się podoba...

gagarin77

jakby debile nie gonili i nie wycinali niczego to by mangi nie dogonili....niestety tepota niektorych tworcow jest nieuleczalna

ocenił(a) serial na 9
gagarin77

Dla mnie ciekawsze odcinki były na początku. Po rozwaleniu tych świętych rycerzy anime zaczęło mnie nudzić. Myślałem że jeszcze na finał pojawi się jakiś romantyczny i nieporadny wątek pomiędzy Ogą i Kuniedą. Było sporo miejsca na to w ostatnim odcinku, ale jednak się nie zdecydowali. Szkoda, bo Oga był najbardziej aseksualną postacią anime, mogłoby być śmiesznie.

użytkownik usunięty
Gubio

Nie wiem czy jesteś na bieżąco z mangą, ale jeżeli chodzi o wątek romantyczny to w tym arcie który zakończył się z końcem anime był w mandze ale.... tu zostawię kropki żeby nie było spoilera :D Odnośnie porównania z zakończeniem Bleach-a, najbardziej mnie zaskoczyło że a nawet można stwierdzić że zawiodło to że nie pociągnęli tego tak jak było w mandze ale trochę by musieli to przedłużyć ( z ok. 10 odc.) a to na pewno wygenerowało by koszty no i w tamtym czasie (dziś jest 05.06.2013) bardzo dogoniło historie w mandze. Może jeszcze wróci do nas Beeluś i spółka (oczywiście chodzi mi o anime bo manga do dziś jest kontynuowana) :D

"Nie wiem czy jesteś na bieżąco z mangą, ale jeżeli chodzi o wątek romantyczny to w tym arcie który zakończył się z końcem anime był w mandze ale.... tu zostawię kropki żeby nie było spoilera :D" -- zechcesz powiedzieć mi, gdzie był ten wątek romantyczny? Byłbym bardzo wdzięczny. :D

Poza tym czy według Ciebie Aoi do końca kochała Ogę?