Ostatnio jest jakiś wysyp seriali i filmów w których "na siłę" wrzuca się jakiegoś geja, lesbijkę lub transwestytę. Nie ma to nic wspólnego z fabułą filmu, ale po prostu musi być. Zawsze myślałem ze dotyczy to tylko zagranicznych produkcji. A tutaj taki zonk: nawet w polskim Belfru (Belfrze?).
Jakie jest prawdopodobieństwo że po liceum biegają dwie dziewczyny wiecznie trzymając się za ręce i obściskują się pokazując na każdym kroku: "jesteśmy lesbijkami". Chodziłem do dość dużego liceum i takich widoków tam nie bylo. Ba nawet na studiach takich rzeczy nie widziałem. Nie zaprzeczam że osoby homoseksualne są wśród nas, ale nigdy to nie wygląda tak jak na tych filmach.
Organizacje LGBT sponsorują filmy by pokazać że bycie gejem czy lesbijką to coś normalnego?
Bo to jest coś normalnego.
Te dwie dziewczyny to w ogóle jakiś trzeci plan. Że obściskują się i trzymają za ręce? No wow, jak każda para, niezależnie od orientacji. Naprawdę trzymanie się za ręce dwóch dziewczyn jest czymś tak gorszącym? Oczywiście gdyby to była para heteroseksualna pewnie nie byłoby problemu.
Śmieszy mnie też ten argument o "wciskaniu na siłę" gejów/lesbijek. Skoro są jakimś procentem społeczeństwa, to jest to zwyczajnie normalne, że nie wszystkie osoby, które przewiną się przez film są jednej orientacji.
komentuję tylko ten procent, na szybko znalazłem że homo w kraju to 5% czyli zakładamy że co dwudziesta para w serialu jest homo, skoro procent w serialu jest naciągany to znaczy że w pewnym sensie jest to jakaś propaganda
Proszę cię, 5% to może być nawet niedoszacowanie, po prostu większość się nie przyznaje.
Czy ja wiem czy pokazują je w normalnym świetle... raczej pokazują je jak jakieś zwierzęta które nie potrafią się zachować w miejscach publicznych w przeciwieństwie do innych par, tylko się obściskują itd, słaba to byłaby reklama
Weź pod uwagę kilka rzeczy. Pierwsze, to w jakich czasach ty chodziłeś do liceum/ na studia, a jakie czasy mamy teraz. I tak to normalne, że jak jest się w związku, to się siebie cmoka, przytula się do siebie. I to było tyle co nam zaserwowali, żadna z dziewczyn nie wtykała sobie języka do gardła. A jak chcesz być takim wielkim obrońcą moralności to czepiaj tych scen ruchania xd