Antysemici, neonaziści, pisowcy, rozmaite szumowiny, ludzie bez godności i honoru, którzy uważają, że mają prawo pierwsi rzucać kamieniem, tacy ludzie lubią hejtować takich jak Stuhr. A Stuhr? Bez wątpienia utalentowany aktor, który publicznie wyraża swoje poglądy antyfaszystowskie. Oczywiście, niekiedy się myli, jak w temacie Cedyni, bo generalnie każdy człowiek jest omylny. Ale kręgosłup moralny ma, w odróżnieniu od jego fanatycznych, zapiekłych i zaciekłych hejterów, ludzi w przygniatającej większości zdegenerowanych i prymitywnych. I oni nic na to nie są w stanie poradzić, więc zostaje im internetowa frustracja. Sami reprezentują sobą dno, intelektualne i moralne, z ogromnym trudem władają językiem polskim, ale lubią dowartościować się kosztem lepszych od siebie.
Także nie wiedziałem o tej nienawiści, aż do tego wpisu. Stuhr to kapitalny aktor, może obecnie najlepszy w polskim kinie. Znamy go z polskich komedii, a tutaj widzimy go jako człowieka zrozpaczonego, rządny zemsty i tutaj też idealnie wpasował się w tę rolę i być może dzięki niemu skusiłem się na ten film. Jest wiele sław, którzy mają ojców legendy i większość z nich nie może znieść presji jakie na nie nakładają ludzie, ale myślę, że Maciej już wybił się poza to obramowanie porównań do Pana Jerzego i zawsze będę w nim to cenił. Dla tych, którzy oceniają ludzi po życiu prywatnym radzę stronę pudelek, a nie filmweb, bo tutaj oceniamy aktorstwo, a serialowy Belfer gra moim zdaniem znakomicie.
Mi się nie podobało jak Stuhr potraktował tych wszystkich ludzi, który zginęli w katastrofie lotniczej. Gdyby ktoś otwarcie śmiał się ze śmierci mojej mamy, to nie wiem czy zdołałbym się powstrzymać, by nie dać mu w pysk. To co powiedział, świadczy o całkowitym braku chociażby odrobiny przyzwoitości czy współczucia dla tych którzy zginęli oraz dla ich rodzin borykających się z tą bolesną stratą. H... nie człowiek.
a mnie się nie podoba jak instrumentalnie traktuje ich obecna władza ,i dzieli na lepszych i gorszych, i jak zachowuje się np taka pijawka Gosiewska której wiecznie mało pieniędzy
Ja bym powiedział, że podział wprowadza przede wszystkim opozycja, bo to oni na okrągło drą ryje i wszczynają zamieszki w sejmie podjudzając przy tym społeczeństwo. To ta druga strona chce doprowadzić do podziału za wszelką cenę, czego wyrazem są donosy do Komisji Europejskiej. Obecna władza żadnych zamieszek nie wszczyna, nikogo nie podjudza, jest właśnie odwrotnie. Ci rządzą, a którzy rządzili nie mogą pogodzić się z demokratycznym wyborem Polaków i oderwaniem od koryta i kombinują na wszelkie możliwe sposoby, jak odsunąć obecną władzę od władzy. Tak to wygląda w moich oczach.
A do Stuhra jako aktora nic nie mam, właśnie zamierzam obejrzeć sobie serial Belfer. Mam nadzieję, że będzie dobry.
Poza tym nawet gdybyś miał rację, to i tak nie umniejsza to tego hamstwa w jego wykonaniu, którego był autorem.
Tak i twarzą tego wszystkiego jest taki prokurator Piotrowicz i szukający prywatnej zemsty Ziobro i niezrównoważony Macierewicz uciekający z pod Smoleńska a oni tak samo donosili do Unii oni wszyscy są ulepieni z tej samej gliny kłamstwo dla polityków to chleb powszedni (więcej nie będę odpowiadać na posty polityczne bo to forum filmowe anie polityczne)
Forum niby filmowe,
a nie polityczne,
ale ja Tobie właśnie za poglądy polityczne stawiam 10/10 :)))
Pozdrawiam i miłego dnia :)
Stuhr nienawidzi PIS-u...
Podobnie jak zdecydowana większość przyzwoitych Polaków.
Więc po paru publicznych wypowiedziach Stuhra krytykujących tą swołocz z Nowogrodzkiej
tych wszystkich Kurskich, Szydłowe, Błaszczaków, Ziobrów, Macierewiczów i MIsiewiczów
rządzący PIS-owcy spuścili ze smyczy swoich hejterów
w celu maksymalnego zdyskredytowania Stuhra, Jandy, Kondrata, Olbrychskiego, Seweryna itd., itd.
Podobnie i z podobnych powodów zrobili z Profesorem Brzezińskim, Wajdą lub Stańko...
Identycznie robili bolszewicy w latach 1918-1925...
Zanim kogoś znanego postawili pod ścianą lub wysłali do łagru
wpierw oczerniali go na wszystkie możliwe sposoby...
Swoje poglądy polityczne zachowaj dla siebie. To, co napisałeś, to generalizowanie. Wcale tak nie jest. To jest forum serialu, a nie wypowiadanie się na temat polityków. Wielu ludzi może mieć inne zdanie od Ciebie i trzeba to uszanować.
Całą tą "dyskusję" rozpoczęło pytanie El Faraone,
które wcale nie dotyczyło serialu,
jego fabuły,
walorów lub wad...
Pytanie dotyczyło hejtu na Macieja Stuhra!
Powodów tego hejtu.
Więc odpieprz się łaskawie, panienko,
bo wszystkie komentarze dotyczyły znacznie bardziej polityki,
niż serialu!
A niby dlaczego mam dla siebie zachować poglądy polityczne w dyskusji czysto politycznej?!
Bo Ty tak chcesz?
Skoro "wielu ludzi" może mieć inne zdanie niż ja,
to i ja mogę mieć inne zdanie i w taki właśnie sposób je wyartykułować!
odp na pierwsze pytanie w wątku: tego bez psychiatry i co najmniej pół litra (na głowę ) nikt normalny nie zrozumie , kolejność przyjmowania dowolna
Facio wypowiada się na tematy, których nie kuma kpiąc i wyszydzając rządzący PiS. Do tego dochodzą żarty z Smoleńska, tudzież obwinianie Polaków o mordowanie Żydów.
Sam się spozycjonował anty-(patriotycznie, PiSowsko, Polsko ...). Kilka niemądrych wywiadów, na scenie wrzutki typu "mamy Tu-polew" (polew, czyli bekę). Są zwolennicy, są przeciwnicy, więc niektórzy dają najniższą ocenę.
Osobiście uważam, że aktorzy i sportowcy nie powinni się wypowiadać publicznie na tematy polityczne (z której bądź strony), wiele tracą.
Robi taki co robi i jest ok, ludzie lubią. Opowie się po jednej lub po drugiej stronie i już traci, po co?
Nigdy nie lubiłem młodszego Stuhra jako aktora i wszędzie wydaje mi się grać tak samo, albo po prostu być sobie na planie Maciejem Stuhrem (w przeciwieństwie do ojca, który rewelacyjnie wypada zarówno w komediach, jak i dramatach). Trochę mnie też drażni robienie z niego na siłę poważnego aktora i wciskanie go do ról wymagających jakiejś charyzmy, której jak dla mnie absolutnie nie posiada. Powinien zostać sobie w tych komediach, kabaretach czy też dubbingu, bo aktor taki jak on tylko do tego jakoś tam się nadaje.
Jako człowiek też mnie drażni, ale nie dlatego, bo zagrał główną rolę w jakimś tam filmie przedstawiającym Polaków w złym świetle - to akurat mam w nosie. Irytuje mnie ta jego bufonada w wypowiedziach oraz to usilne pokazywanie, jaki to on nie jest kontrowersyjny (te żenujące i monotonne żarty na Orłach). On sam wyraźnie prowokuje "polaczków" tymi wypowiedziami, sam chce by było o nim głośno, a potem na głos się dziwi, że go pół Polski hejtuje. Takie klasyczne nachalne pozerstwo.
To, że ma takie a nie inne poglądy polityczne, to jego sprawa, większość aktorów to skrajni lewicowcy, ale kocopołów opowiadanych o polskiej historii wybaczyć mu się nie da. Niech się najpierw douczy, zanim zabiera głos, bo potem jest tak, że bredzi jakoby Polacy w bitwie pod Cedynią przywiązywali dzieci do machin oblężniczych. Brak słów!