Hej, właśnie skończyłam(niestety) serial i zastanawiam się co dalej oglądać. Zna ktoś jakiś serial podobny do wyżej wymienionego?
P.S.
Podobno Suits jest w porządku
Suits jest bardzo w stylu White Collar. Pierwszy sezon bardzo mi się podobał.
A poza tym to polecam: House of Cards, Game of Thrones lub The Wire
Może coś z komediowych? New Girl, Modern Family (2 pierwsze sezony są świetne). No ale one wszystkie już nie są podobne do Białych kołnierzyków ;) .
Właśnie zależało mi bardziej na zagadkach kryminalnych.. Koleżanki polecały How I met Your Mother, komiediowe, mimo wszystko uparłam się na coś w stylu White Collar:) Okej, czyli będę oglądać Suits! Dzięki bardzo :D
Jeżeli zależy ci na zagadkach kryminalnych to polecam Castle. Jest to chyba jedyny serial kryminalny, który obejrzałem w całości, odcinek po odcinku i nie byłem znudzony. Serial zawiera sporo humoru, sprawy którymi zajmują się bohaterowie z reguły są ciekawe. Ponadto serial zawiera dość rozbudowany wątek relacji między głównymi bohaterami co dla niektórych może być dodatkową atrakcją.
Co do Suits - pierwszy sezon jest świetny, drugi trochę słabszy ale nadal trzyma poziom. Zdecydowanie warto chociaż spróbować obejrzeć.
Poza tym polecam House of Cards, Breaking Bad, Dexter i Homeland. Z seriali komediowych zdecydowanie warto obejrzeć HIMYM (pierwsze sezony są naprawdę świetne).
O, dzięki bardzo:) Już konczę pierwszy sezon Suits i bardzo mi się podoba jak na razie! HIMYM, to praktycznie każdy mi poleca, ale wolalam coś kryminalnego tym razem. Co do Castle, to po Suits zobaczę co i jak. A co sądzisz o House of Cards? Lepsze, niż Suits?
Trudno mi odpowiedzieć czy HoC jest lepsze od Suits. W sumie zależy to od tego co kto lubi. Osobiście uważam, że oba seriale stoją na podobnym, wysokim poziomie. Myślę, że skoro spodobało ci się Suits to HoC również powinno ci podejść. Obejrzyj jeden, dwa odcinki i zadecyduj czy warto oglądać. Ja już podczas oglądania pierwszego odcinka stwierdziłem, że nie odpuszczę i obejrzę sezon do końca.
Mentalista, dopiero zaczelam, bardzo fajny serial. I w klimacie White Collar (konsultant biura sledczego z nietypowymi zdolnosciami i bogata przeszloscia).
http://www.filmweb.pl/serial/Dochodzenie-2011-576962
Oraz Dexter, Monk był też zajebisty. Z bardziej retro, ale genialnych Poirot.
Ja polecam Mentalistę. To co podobne to to, że główny bohater również jest konsultantem (tylko że nie ds. dzieł sztuki, a zabójstw). Również jest bardzo inteligentny i to właśnie jego umiejętności percepcyjne pozwalają na rozwiązanie niemal każdego morderstwa. Plus bardzo wciągająca historia głównego bohatera (polowanie na Red Johna-seryjnego mordercę, który w przeszłości zabił rodzinę tytułowego mentalisty).
zobacz Sherlocka! :) jak najbardziej jest on z typu seriali kryminalnych, a przy tym to jeden z najlepszych powstałych seriali. a gdyby Ci się znudziły kryminały, to zdecydowanie polecam LOST.