PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=202887}

Biuro

The Office
2005 - 2013
8,8 97 tys. ocen
8,8 10 1 97404
8,9 41 krytyków
Biuro
powrót do forum serialu Biuro

Otoz moi kochani, The Office US version to cover The Office UK version. Przy czym angielska wersja miala tylko 1 sezon. Wiec 1 sezon amerykanski jest zywcem (wrecz ze szwajcarska precyzją) zerzniety od anglikow, co jest nie fortunne, bo angielska wersja po prostu.... mowiac LADNIE: jest do DUPY!
PS. Obadajcie sobie na youtubie angielska wersje! wyglada jak parodia amerykanskiej! :D:D ZENUAAA
Pzdr.

ocenił(a) serial na 10
thorin_Wlkp

Widzę, że jest ktoś, kto też uważa, że w tym przypadku US>UK. Chociaż strasznie lubię 1. sezon (Basketball! Diversity Day! Alliance!) i nie przeszkadza mi to idealne skopiowanie angielskiego The Office, i tak uważam, że zrobiony jest lepiej niż pierwowzór. Kiedyś zerknęłam na brytyjskie Biuro na BBC Entertainment i jednak wolę (przez wielu pogardzaną) wersję amerykańską. A dziś obejrzałam na youtube słynną scenę ze zszywaczem w galaretce w wydaniu UK - niby dialogi te same, ale wolę US.

ocenił(a) serial na 10
noorey

A ja najpierw widzialem wersje UK i jest ona dla mnie genialna.Wersja US jest rowniez genialna ale powtarzalna.Wersja UK ma tylko 14 odcinkow.Wlasnie widzieliscie Christmas Special?Bomba!
Wersja UK 10/10 # Wresja US 9+/10

ocenił(a) serial na 10
Wojtek_dpo

No moze na moja decyzje wplynelo to ze wersje US obejrzalem jako pierwsza. Ale moim zdaniem brakuje angielskiej wersji takiej osobowosci jak Dwight! No rola jaka wykreowal Rainn jest nie do podrobienia i mysle ze kazdy sie ze mna zgodzi!
Pzdr.

ocenił(a) serial na 10
thorin_Wlkp

Faktycznie Dwight to fenomen!

ocenił(a) serial na 10
noorey

Tak jakby w UK wyszło 2 sezony, proponuję mały rekonesans przed publikowaniem kolejnych postów.

ocenił(a) serial na 7
mr_abra

Przykro mi, że muszę to komuś tu przypominać, ale chyba oczywiste jest, że Gareth>Dwight

ocenił(a) serial na 10
ckdexterhaven

Wiesz mi nie musisz przypominać mojego gustu, ponieważ akurat dla mnie Dwight jest największym atutem wersji US. Chociaż Gareth i jego tekst o snajperze czającym się na dachu to było coś. Może 2 pierwsze sezony budują inny obraz, kiedy Rainn Wilson musiał używać dialogów zaczerpniętych z brytyjskiej wersji, ale to czego "dopuszcza" się w dalszych sezonach to majstersztyk.
Pozdrawiam.

thorin_Wlkp

Jak dla mnie wersja angielska jest nie do pobicia - ewidentnie wyglada jak dokument, co bylo zalozeniem serialu. Tak jak pierwsza ang wersje oceniam na dyszke tak dla wersji amerykanskiej daje 8

thorin_Wlkp

Czytając tutejsze wypowiedzi zastanawiam się, ile osób faktycznie obejrzało zarówno wersję brytyjską jak i amerykańską... Zerżnięty żywcem został jedynie pierwszy odcinek (jest właściwie identyczny), pozostałe odcinki pierwszego sezonu mają już własne linie fabularne, czasami tylko zaczerpną jakiś pojedynczy wątek.

A co do tytułu wątku - to oczywiście kwestia gustu, ale moim zdaniem tylko drugi sezon amerykańskiej wersji jest lepszy od pierwszego :)
A wersja brytyjska jest po prostu inna, "odchyły" bohaterów są może i czasami mniej zabawne, ale wydają się bardziej realne. Głupota Dwighta w amerykańskiej wersji przekracza wszelkie granice, co czasem wychodzi serialowi na dobre, a czasem wręcz żenująco.

Co nie zmienia faktu że obie wersje są bardzo udane:) Dla mnie mimo wszystko UK - 8 (za pomysł, wykonanie i subtelność humoru), US - 9 (mimo wad jest zabawniejsza).

ocenił(a) serial na 10
caps_l

Chce tylko dopisac ze cofam caly moj topic! Caly Office jest przeidealny! A co do brytyjskiej wersji to osobiscie po prostu mniej mi sie podobala! Tez moze troche przez to ze baaardzo ciezko jest zrozumiec wszystkie ich rozmowy!
pzdr.

ocenił(a) serial na 8
thorin_Wlkp

I sezon najgorszy?? Na razie widziałem trzy pierwsze i muszę powiedzieć, że z każdym sezonem poziom serialowi spada. Oczywiście nadal jest prześmieszny, ale pierwszą serię wspominam najlepiej.