czy ktoś też nie mógł przez ten serial spać - w sensie normalnie zasypiać? nie mówię tu o tym, że nie mogłam spać, bo ciągle go oglądałam, tylko że po obejrzeniu przez ok tydzień spałam po dwie h dziennie. proszę tylko o poważne kom (najlepiej od somnologów, somnabulików, onirytologów i ornitologów)
Nie jestem żadnym z powyższych, jednak wrzucę swoje małe trzy gorsze (chociaż minęło kilka lat od powyższego postu). W dużo mniejszym natężeniu ale tak, raz albo dwa doznałem dziwnego snu po obejrzeniu serialu. Nie chodzi tutaj tylko o brutalne obrazki oglądane zaraz przed snem, bo to oczywiste że to siada na wyobraźnię i wytwarza różne popaprane obrazki w owych snach. Chodzi raczej o samą długość i jakość snu oraz dziwne nieco pobudzenie (w moim przypadku). Mogę powiedzieć tyle, że jednocześnie nie zaskakuje mnie to zbytnio.. film pod płaszczykiem niezłej rozrywki, ma w sobie ogromny ładunek grzechu, chyba tak najlepiej jest to ująć. I jeszcze raz, nie chodzi tylko o brutalność i wulgarny sposób przekazu. Film naszpikowany jest symboliką demoniczną, symboliką krwawych bożków oraz ekstazą nad każdym grzechem śmiertelnym. Wymień jeden, a znajdziesz go tutaj w pomnożeniu razy kilka. Czy ktoś w to wierzy czy nie, jego indywidualna sprawa. Jest wiele oznak tego że świat nie składa się jedynie z materii w każdy tego rozumieniu, ale dotyczy nas też sfera duchowa owego świata. Istnieje duża szansa, że ten serial wpływa w jakiś sposób właśnie na ten aspekt człowieczeństwa inwazyjnie. "Kto ma oczy niech patrzy, a kto ma uszy niechaj słucha" każdy egzorcysta, gdyby mu puścić ten serial, by wam powiedział coś ciekawego na jego temat, jestem pewien.