Ja na dwa dni łyknęłam i już jestem przed finałem. Absolutnie mój klimat, jak wyżej, po pierwszych odcinkach, bez przekonania, ale jak mnie zassał to na maksa :) Polecam.
Dalibyście radę nakreślić o czym mniej więcej jest ten serial? Byłbym wdzięczny. Nie wiem, czy zabierać się za oglądanie, czy jednak odpuścić.
Wszystko zaczyna się banalnie - od rodzinnego zjazdu. Serial opowiada historię rodziny i jej mrocznych sekretów, czyli mój ulubiony motyw, kiedy widz na początku nie wie nic, czuje narastający niepokój, a w tle pojawiają się tylko migawki wspomnień, które na samym początku nie mają żadnego składu ani ładu. W pewnym momencie miałam wrażenie, że oglądam mieszankę Breaking Bad i The Killing wszystko w pięknej, kontrastowej scenerii - błękitne niebo, piękne plaże, krystalicznie czysty ocean. Podsumowując: "Something is going to go terribly wrong, and there’s nothing you can do to stop it."
moze ktos w rodzinie nie jest tym za kogo sie podaje, kto zna tajemnice kto kim jest? cialo dziewczyny... ;) wiecej nie powiem :D
Jestem po 2 odc i dokładnie to co napisalłaś zupełnie nie wiem o co chodzi ale jestem ciekawy do czego to zmierza/ co będzie dalej.
Ja tylko się boję, żeby ewentualny drugi sezon nie zmienił się w jakieś "Revenge" dla nastolatków.
jestem po 4 odcinku i jestem autentycznie zachwycona. Danny jest genialną postacią, na początku był bawidamkiem, potem pokazał się z tej dobrej i odpowiedzialnej strony a teraz boję się co zrobi.
Ostatnia scena z ojcem złamała mi serce. Myślę że jeden fatalny błąd Danniego z dzieciństwa (ale czy to faktycznie błąd? czy po prostu przypadek? nieszczęśliwy wypadek? może dowiemy się później) oddziałuje na całe jego życie, w szczególności na relacje z ojcem. Szkoda mi go.
Jestem po 4 odc i zaczyna mi się układać, a co w tym wszystkim, wygląda to wszystko moim zdaniem makabrycznie
uwaga SPOILERRY....
Może się mylę ale widzi mi się to, że stary to był pedofil, Danny jako chłopak, wiedział o tym
potem zwiał z domu i stary mu płacił by nie wracał do domu....
Meg jako dziewczynka była zazdrosna o tą którą "kochał" a dosadniej molestował ojciec i jako dorosła ją zabiła (?) - ciało w samochodzie w 3 odc. Całe rodzeństwo wiedziało o tym co robi ojciec i który ich przekabacił - stąd nienawiść do Dannego i próba go zabicia
Niestety nie rozumiem jak Danny przeżył ten wybuch na łodzi z 1odc i nie ma potem żadnych śladów? I tak nic nie pamiętal co zrobił John. Nic z tego nie rozumię
Prawdopodobnie w rodzince są i inne makabryczne tajemnice i wszystko skupia na wspomnianym Dannym który jest tu ofiarą poczynań reszty "kochanej rodzinki"
Nie odniosę się do pedofilii bo ostatecznie nie wiem jak się serial skończy ale nie sądzę, że pojda w tę stronę. Myślę że właśnie odwrotnie, ojciec bardzo kochał tą zmarła córkę.
Co do sceny z pierwszego odcinka ze spaleniem łodzi na której był Danny- to były wstawki z przyszłości, tak serial najprawdopodobniej się skończy.
-ale to chyba nie była córka tylko jakaś obca dziewczynka - być może tam przyjeżdżająca na wakacje, Meg też na pewno nie, bo jak była mała nosiła okulary. Były też takie wypowiedzi, nie pamiętam przez kogo Dannego: "Ciebie ojciec nawet nie widział, nigdy nie zwracał uwagi". Z tą pedofilią to przyszła mi taka myśl bo tam była takie dziwne wstawki jak ten stary się tak gapi na te dzieci, dziewczynki i marzy zarówno w przeszłości jak i teraz. Jak na dorosłego faceta to co najmniej dziwne i nienormalne.
Z tym spaleniem łodzi może i tak, może to przyszłość ale tu znów mi się wydaje, że byli wtedy ucharakteryzowanych na młodszych (dokładnie przyglądałem się tym scenom przed wybuchem, nawet kilka razy oglądałem) niż gdy dzieje się teraźniejszość.
ta dziewczynka mogla byc znalezionym dzieckiem imigracyjnym. watek szlaku imigracyjnego jest.
kochal ja bardziej niz wlasne dzieci, corki byly zazdrosne. utonela.
po latach Danny znalazl wisiorek w wodzie jak plywal z ta laska ktora poznal w autobusie i znowu widzial sie w barze.
ojciec nie chce Dannyego bo przypomina mu sytuacje kiedy ta dziewczynka z wisiorkiem (konika wodnego???) zmarla.
ale i tak dalej nie wiemy dlaczego Danny szantazuje ojca ;) wlasnie wlaczam odcinek 5
Jestem po 6 odc. Mieliście rację, myliłem się... to jednak była córka
;)
Jednak to dalej nie wyjaśnia wszystkiego i są chyba kolejne jakieś tajemnice. Zobaczymy co będzie dalej.
Tajemnic będzie jeszcze wiele, tym bardziej że serial został przedłużony na drugi sezon, więc dużo wątków przed nami.
pedofilia? nie wiem ale chyba bardziej to ze ojciec pil i bil dzieciaki. dlatego Danny ma niezaleczony bark. John wiedzial. lekarka mowi ze mial wypadek bo tak Danny powoiedzial a tak naprawde dostal manto od ojca. dlatego uciekl.
Hej, bardzo lubię Chandlera i zastanawiam się czy nie obejrzeć serialu. Powiedzcie najpierw czy on jest 1 planowa rola czy nie, bo jak nie to chyba nie ogladam :P
1 planowa postacia wg mnie jest Danny. Chandler grajacy Johna jest na 2 msc. :) moze to taka 1,5 postac planowa :D