Mało znany w Polsce serial został dziwnie zbombardowany przez dzieciarnię tego portalu, na którym już trudno chyba o kogoś w wieku powyżej 18 lat.
Średnia ocena serialu 7,4 może nie wydawać się zła, dopóki nie wejdzie się na IMDb gdzie ocena miażdży. To jest po prostu dołujące, co zrobiliście z tym portalem.
Gnioty mają powyżej 6 a dobre filmy ze średnią 6-7. To jest jakaś paranoja. Kto chce należeć do tak patologicznego grona? Może załóżcie sobie konta na musically i tam szturchajcie sobie nawzajem fredy przed swoimi rówieśnikami
Ot, cały urok internetu. Nie tylko w tym przypadku, ale praktycznie wszędzie powiela się ten sam schemat. I niestety, ale nic już tego nie zmieni. Wręcz przeciwnie - będzie coraz gorzej, bo użytkownicy mający faktycznie coś do powiedzenia i zainteresowani merytoryczną dyskusją będą się sukcesywnie i coraz szybciej wykruszać.
Na szczęście w całym tym rynsztoku można (póki co) znaleźć jeszcze oceny i dyskusje na poziomie dużo wyższym od przysłowiowej gimbazy. Często jednak ciężko "przekopać" się przez setki pustych, bezsensownych wpisów niewnoszących żadnej treści, a lądujących na topie z uwagi na ilość odpowiedzi.
Podobnie jest z samymi ocenami - gimby klikają w co popadnie, w efekcie transformersy i pokemony (rzecz jasna koniecznie z dubbingiem !!!) są dla nich arcydziełem, a bardziej ambitne kino nieporozumieniem. Takie czasy.
>>> PS. Serial miazga! Zresztą rankingi IMDb i Rotten Tomatoes mówią same za siebie... Szkoda, że tylko 6 odcinków, ale przy takich notach mam nadzieję, że to 1-szy sezon i wprowadzenie do dłuższej serii.
netfix to kupi więc pewnie będzie następny sezon? choć dziś twórca serialu zarzeka się że jeszcze tego nie wie bo nie rozmawiał z rodzinną BBC
Ja przymierzam się do oglądania zachęcony trailerem i oczywiście oceną na IMDb. Prognozy są dobre, jednak muszę skończyć inny serial, nie lubię skakać między jednym a drugim.
BTW. Może i gimby klikają co popadnie ale FW sam w sobie ułatwia tzw. "upadek", który o dziwo! jeszcze nie nastąpił.
Tematy wypychane na górę to zazwyczaj jakiś off-topic, który dostaje łapki w górę (trudno powiedzieć za co). I ten oto temat jest i będzie zawsze na górze, a tematy ciekawe znikają gdzieś i pojedynczy głos niewiele zmienia. Dla mnie to jest jakaś padaka.
Od kiedy widzę co tutaj się dzieje życzę szczerego upadku za takie odwalanie chały. Ciekawe czy admini sprawdzają jeszcze poprawność wpisów z regulaminem.
Trzeba po prostu rzucić to wszystko i zapisać się do elitarnego grona IMDb i lepiej być tam n00bem niż tutaj zjadaczem filmów. Już lepiej dostać kopa w jaja niż patrzeć co się znajduje pod tytułem filmu, który mnie interesuje.
Obejrzałam pięć odcinków, finał serialu w ten weekend. Świetny, choć w końcówce łapie trochę zadyszki. Nie ma tu materiału na kolejny sezon (więcej nie napiszę, bo spoilery), ja się ucieszę jak poprzestaną na tych sześciu odcinkach.
Jeszcze jest za wcześnie na takie opinie. Serial oceniło na dzień dzisiejszy 300osób. Średnia dzisiaj 7.8/10.
Serial jest co najmniej b.dobry.
Przy okazji, na fili.cc, nie ma pełnych polskich napisów. Ktoś zna inne źródła?
Zgadzam się, że jest wiele zawyżonych ocen na tym portalu. Ten serial również ma grubo zawyżoną, i jest najlepszym przykładem na to jak można popsuć dobrze zapowiadający się serial.